Nova pravila na forumu

Pravila, ki jih uporabniki moramo upoštevati, da bo forum tak kakršen si ga želimo.

Nova pravila na forumu

OdgovorNapisal/-a Klub navijačev dne 05. okt 2011 20:56

Torej, situacija je prišla do te točke, da je bilo potrebno udarit po mizi in narediti konkretno spremembo v pravilih foruma. Enim, mogoče celo večini, ne bo všeč in bodo protestirali, ampak tako je in tako bo, tako smo se skupaj odločili ljudje, ki smo ta forum postavili iz niča z lastnim časom in lastnim denarjem.

Od tega trenutka naprej je na forumu PREPOVEDANA nekonstruktivna kritika kakršnega koli člana Milana. Naj bo to hišnik, Abbiati, Seedorf, Maldini, Galliani, Berlusconi,... kdorkoli, ki je kakorkoli povezan z Milanom. Podobno kritiziranje drugih ljudi (recimo članov Interja) ni izrecno prepovedano, ampak vseeno nezaželeno.

To seveda ne pomeni, da se ne sme izrazit svojega mnenja o določenih posameznikih, ampak samo, da je to dovoljeno le na en način, na način, ki omogoča normalno debato tudi ostalim, ki se z vami ne strinjajo. Vsak igralec ima slab dan in odigral slabo tekmo, noben ne govori, da ga morate vseeno hvalit, ampak srat po njemu pa se tudi ne sme. Posti v stilu "Seedorf smrdi in je nesposoben" morajo biti zamenjani s posti v stilu "Seedorf je danes igral slabo, malo je pretekel, zgrešil je ogromno odločilnih podaj in praktično celo tekmo bil povsem neopazen." "Allegri je zabit, zakaj ne da Inzaghija igrat?" naj postane "Mislim, da bi Allegri lahko dal igrat Inzaghija, saj bi Milan moral poizkusiti zmagat in je Pato igral slabo."

To so samo primeri, upam da vidite razliko. Zaželeno je, da napišete še bolj utemeljeno kritiko (to sm zdej res dal kot primer nečesa kar je minimalno sprejemljivo), kakršnokoli generalno kritiziranje na podlagi enih predsodkov pa je STROGO prepovedano. Če niste prepričani, da vaš post spada v drugo kategorijo, ga rajši ne objavit.

Poleg tega se bo precej strožje kaznovalo poste, ki so napisani v narečju, ne upoštevajo vsaj osnovnih pravil slovnice in so zaradi tega težko ali nerazumljivi. Do zdaj smo to bistveno več tolerirali kot bomo od danes naprej.

Prav tako so enovrstični posti brez neke pametne vsebine in namena nezaželeni. To ne velja tako strogo za poste med tekmo, velja pa za "voščila" igralcem. Lahko (oziroma celo lepo bi bilo), da en napiše (mogoče celo malo daljši) post, ko ima določen igralec rojstni dan, ne rabimo pa potem petnajst enakih postov.

Vsi posti, ki bodo kršili katero od teh pravil bodo izbrisani, uporabnik pa bo prejel opozorilo. Po petih opozorilih pade ban za 14 dni, po sedmih za en mesec in po devetih za stalno. Moderator ima pravico dati opozorilo, če se njemu zdi, da post krši pravila. Če se vam zdi, da vam je bila storjena krivica lahko to sporočite enemu od administratorjev/moderatorjev, ampak načeloma je moderatorjeva beseda zadnja.

Ta pravila so dopolnilo originalnih in se lahko kadarkoli dopolnijo/spremenijo.

Mogoče se vam to ne zdi pošteno, mogoče zaradi tega kdo ne bo več pisal... Nam se zdi, da trenutno stanje ne vodi nikamor in da je treba nekaj spremeniti, to je trenutno najustreznejša rešitev. Nočemo vsiljevati svojih idej drugim, hočemo le, da se da na forumu normalno debatirat in pogovarjat, kar je trenutno praktično nemogoče. Še vedno lahko vsak napiše svoje mnenje, spreminja se samo način, kako lahko to mnenje izrazi, od zdaj naprej bo to na višjem nivoju.
______________________

Poleg tega se uvaja novost, po končani tekmi bo v uvodni post teme en od moderatorjev napisal rezultat in strelce, za tiste, ki si tekme niste mogli ogledati in vas zanima rezultat. Žal ne moremo zagotoviti da bo to vedno in takoj po tekmi, se pa bomo potrudili po najboljših močeh.
Uporabniški avatar
Klub navijačev
Častni član foruma
 
Prispevkov: 132
Pridružen: 01. sep 2012 11:12

Vrni se na Pravila foruma

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron