To je velik del problema dandanes v nogometu. Vsak predsednik kluba že ve, da če ima kakega perspektivnega igralca ga ne bo dal nekemu Milanu (in podobnim) za normalno ceno, ampak bo počakal da se za njega začne zanimat klub tipa PSG ali City, ki bo za njega dal vsaj 5 x več. In normalno poslovat na nogomenti tržnici se tako več ne da. Še Barcelona (ki ima finance) na tak način izgublja željene igralce. Samo poglejte kak dolgo so si želeli Silvo, ki jim ga je na konci speljal PsG. Ali pa primer Marquinhos. Ista zadeva. In še bi se našlo. Ampak ta dva primera, ki sem ju omenil sta skrajnost. Obstajajo iglaci, ki do kolen ne sežejo npr. Silvi in se prodajajo za 25-30 milijonov.
Ekonomisti bi lahko temu pojavu rekli "nelojalna konkurenca"

Kar otežujo poslovanje drugih klubov

In raznorazni finančni "fairplayi" tega ne bodo rešili. Kaj pomaga, da se Milan (in drugi) drži fairplaya, ko pa neka arabska družba v hčerinski lasti podjeta katerga nadzoruje lastnik Psg-ja (npr) da Psg-ju tri sponzorkse table ob robu igrišča 150 milijonov sponzorskih sredstev.

[/quot
Saj to je ravno the point vsega. Mulo, ki odigra 3 dobre tekme v prvenstvu, pa mu že nabijajo ceno do 40 mil, to je naravnost bolano. Enkrat sem že omenil, da vsak poslovnež poizkuša prodati robo za največje pare, in, če mu to rata potem je sklenil dober posel, ampak vse skupaj že presega meje dobrega okusa. Dokler bodo šejki v nogometu in razni milijonarji, potem se bo to dogajalo. Saj je dobro za nogomet, ter klube, da se krepijo, ampak dandanes vse skupaj že izgleda, da je vse na silo. Da je glavni cilj samo slabiti konkurenco in ne pojačanje moštva. Jaz sem še vseeno mnenja, da četudi nimamo igralcev, ki se bi imensko primerjali z nekaterimi drugimi, smo zmožni marsikaj velikega. Ker samo ime na dresu ni nič v primerjavi s tem kar igralec da od sebe na igrišču oziroma kakšno mentaliteto dobi vcepljeno s strani trenerja. Veliko večjo vlogo dandanes imajo trenerji in od njih je marsikaj odvisno. Lahko imaš na klopi boga i batino, ki se spozna na nogomet v nulo, ampak, če imaš v kadru ljudi, ki si ne dajo dopovedat nekaterih stvari, kako stati na igrišču, ter kaj se od njih zahteva, potem lahko imaš sto psihologov v ekipi, pa bo izgledalo vse tako, kot je proti Veroni. Še stotič poudarjam, da veliko vlogo odigra psihična priprava igralcev in od tega je marsikaj odvisno kako vse skupaj na igrišču zgleda.