Napisal/-a Baruca98 dne 04. jan 2016 00:14
Sej jaz nimam nic proti Bertotu, meni je on uredu igralec, ampak že če primerjamo obe investiciji Bertolacci za 20m vs. Vazquez za 20m potem res raje vzamem Franca. Dva igralca, ki se bi ju dalo primerjati in sam sem mnenja, da bi Vazquez dobil več dvobojev, če bi ju primerjali. Strinjam se s tem, da smo morali potem nekaj na hitro zaflikati po propadlih prestopih in se danes se smejim kako smo to bitko dobili, ker tipov ni (Jacksona in Kondogbie). Čeprav spet ne moreš vedeti kako bi se znašla v Milanu. Dejstvo pa je, da je Bacca bil dobra zamenjava po propadlem prestopu Martineza. 40m za Kondogbiaja pa se mi je zdelo preveč, tako da to tudi ne zamerim Gallianiju. Razumem tudi to, da je to odprlo vrata do Romagnolija, ki je že opravičil 25 milijonov in je bila to investicija za prihodnost, tako da res nevem zakaj so imeli nekateri navijači toliko za povedati čez Romagnolija. To je bil vrhunski nakup Gallianija, ampak tukaj je pa ta Bertolacci ne, za katerega smo dali kar več kot 5m preveč in bi za ta denar lahko nabavili bistveno boljšega igralca, bistveno bolj kompletnega, kaj praviš? Galliani se je tukaj prenaglil, pa čeprav je Berto kvaliteten igralec, ampak za ta denar bi lahko dobili še boljšega igralca. Hočem pa povedati, da če je Bertolacci bil vreden 20m potem res ne vidim zakaj se ti zdi 20m preveč za Vazqueza? Ni dvakrat za rečt, da bo Zamparini streljal visoko, ampak sam bi reskiral tudi za 25m, ker tip je čarovnik. Ben da zaključim, če te še ni navdušil te sigurno še bo, kajti kot vse kaže bo kmalu oblekel dres Milana. Aja še neki Franco Vazquez je v koledarskem letu 2015 uspel preigrati nasprotnika 135-krat, kar je največ med vsemi igalci v Serie A (Messi kot primerjava 167, Hazard 141). Deluje dokaj neagresiven igralec? Hja kljub temu je storil 102 prekrška, kar je največ med vsemi igralci. Nad njim pa je bilo storjenih tudi največ prekrškov, in sicer 172 - nad njim je bilo storjenih največ prekrškov v Evropi. Tokrat bom vzel Neymarja kot primerjavo, no nad njim je bilo storjenih "le" 110 prekrškov. Tudi po odvzetih žogah je bil v koledarskem letu 2015 med vodilnimi igralci, kajti pred njim sta bila samo Nainggolan in Allan. Poleg vsega tega je odigral 3.373 minut. Še dve besedi Fabrizia Tafanija, nekdanjega atletskega trenerja Palerma, o Vazquezu: "Ima neverjetno atletsko moč: brez problema lahko preigra dva oz. tri igralce v zelo kratkem času, ker ima manj mlečne kisline v mišicah. Vse dela v istem ritmu ali teče z ali brez žoge: tudi z žogo teče pri skoraj isti hitrosti kot brez nje. Zelo hitro se spočije in to je ena izmed njegovih karateristik, poleg vsega tega pa je neverjeten talent kar zadeva nogomet. Bere igro in poteze že veliko prej kot njegovi nasprotniki". To je to in ja mogoče res statistika ne pove veliko, ampak vseeno to je zastrašujoča statistika kot obrneš.