Nadaljevanje lanske teme, tukaj smo lahko pametni, kako bi mi izpeljali stvari. "Pravila" poznate, čeprav konec konec lahko pišete tudi da bomo zapravili 100mio€, me ne briga.
Jaz bom napisal nekaj, kar se mi zdi, da se bo zgodilo, tudi če bi jaz mogoče delal drugače.
Torej, najprej se rešimo Dide, Rome, Beckhama in Mancinija, Kaladzeju pa se prekine pogodba. Če tega ne bo sprejel (možno je), se ga pač da izven ekipe in se mu plačuje kar mu je po pogodbi treba, ne moremo bit preveč pametni glede tega.
Potem se bo lepo potrdilo trenerja, Allegri, tukaj sem skoraj 100% da bo prišel.
Favalliju se podaljša, če ima res še voljo trenirat. Sicer to ne pomeni, da bi se ga v kakršnikoli enačbi upoštevalo kot branilca, ampak če pride spet do takega stanja kot letos je sigurno boljše imet njega na sredini kot Odda. In tip je dejansko fajn človek, vsi ga imajo radi, ne vidim problema, zakaj ne bi še eno leto treniral z ekipo, če on to hoče.
Proda se Dinha, Gattusa, Odda in Zambrotto. Za prva dva bi morali dobit kupca, za druga dva bolj težko. Če se jih ne, bosta pač ostala, spet dosti se ne da naredit. S tem bi v blagajno prinesli kakšnih 30-40mio€, ni dosti ampak nekaj je. Seveda bi pa ogromno prišparali na plačah... Nazaj bi pripeljal tudi Storarija, ki bi bil prvi golman, Abbiati drugi in en iz primavere tretji. Zdej to ne pomeni, da bi branil vedno Storari, lahko se mirno tudi Abbiatija kdaj ponuca.
Koga bi se pripeljalo? Predvsem mlade, večinoma Italijane in mogoče enega dražjega Brazilca. Lazzari, Astori, Matri, Cossu (ajde, ta ni lih mlad...) igrajo za Cagliari in jih Allegri dobro pozna in ceni. Vseh seveda ne bomo dobili, če prodamo Dinha in Gattusa bi se po mojem dalo kaj zmenit za Lazzarija, Astorija in Cossuja. Če bo cena normalna, se mogoče pripelje Pollija, ki bi bil super menjava za Pirla, tako za na kratek kot tudi na dolgi rok. Yepesa se vzame, ker je več kot solidna menjava za Nesto ali Silvo. Z enoletno pogodbo, se razume.
V napadu se odkupi Paloschija in ga posodi naprej, razen če se proda Huntelaarja in nabavi še kakšnega talenta. Dosti ni za čarat, napad niti ni bil preveč kritičen letos in Huntelaar ima še precej rezerve.
Iz primavere bi vzel Verdija, ki bi lahko igral na krilu v 4-3-3 in Albertazzija, ki bi lahko igral na sredini ali na boku. Mogoče še kakšne Strasser, da osveži vezno vrsto in to bi bilo nekako to. Ne bo se jemalo mladincev zato, da bodo tretje rezerve rezervistom.