IL DIAVOLO je napisal/-a:...Druga stvar ob kateri preklinjam v televizor je pozicija Montoliva, ki po nobeni nogometni logiki ne more biti "interditore" oz. igralec ki povezuje igro med linijama, kajti tam je totalno neuporaben in neizkoriščen. Njegova pozicija je tista s tekme proti Barci doma, on mora biti glavna figura v vezni liniji, ne pa statist ki opravlja delo za katerega imamo De Jonga, Polija, Muntarija in zdaj še Essiena. Da o totalni nekoristnosti Robinha ne govorimo. Danes je edina svetla točka ta, da smo končno mi tisti, ki profitiramo s prekinitev in da je bil Cagliari bleda senca ekipe, ki je več kot polovico tekme držala v šahu rubentus. Tako tekaško kot tudi kar se igre tiče. Bedarije na nivoju 3.snl zahod, ki smo jim bili priča na relaciji Amelia-obramba so posledica vrnitve Ancelottijevega duha, ki ga pooseblja Seedorf in temelji na temu, da se igra začenja graditi v zadnji liniji ampak mislim, da bo preden se lotimo graditi igro treba razjasnit nekatere pozicije in spremnit igralni model v kolikor želimo upati na kaj več življenja od naše vezne linije, ki je trenutno neobstoječa.
Seedorf si je zamislil filozofijo in sistem igre, ki jo želi videt na igrišču. Za moje pojme je ta postavitev najboljša za večino igralcev...nimamo tehničarjev v vezi, imamo pa res zelo kvaliteten napad in to pač moraš izkoristit. Obramba je katastrofalna, s pressingom, hitro igro in včasih tudi preskokom se povprečnost zadnje linije in tudi veze manj pozna. Montolivo in de jong sta trenutno res slaba, ampak ni lahko preit s sistema s 3 vezisti na sistem z 2 vezistoma, ker zdaj ima vsak igralec veliko odgovornost, česar pri allegriju ni blo. Tukaj ni prostora za šetanje po igrišču, tukaj je treba garat in it na nož. Pa kaj, če mora montolivo laufat in garat v obrambi...to počnejo tudi modrić, gundogan, sweinsteiger in vsi ostali playmakeri, ki igrajo s takšno postavitvijo. Celo muntari je odigral dobro, ker mu ugaja hitra igra, ni vezist, ki bi bil dober z žogo v nogah...pravzaprav nimamo nobenega, ki bi bil neki čarovnik. Prej smo bolj kot ne stali za žogo in špilali pepčka v obrambi, zdaj je čisto drugače, igramo visoko s pressingom po celotnem igrišču, igra je neprimerno hitrejša...igralci so v nekakšnem šoku, ker to je res velik preskok. Seedorf je postavil dobro postavitev, ki ugaja najboljše trenutni ekipi milana, to se pozna v ustvarjenih priložnostih, zdaj pa je na igralcih da dvignejo igro na višji nivo. Seedorf dela zares dobro...dal je šanso boneri 1x, je zasral šanso, dal še mu je eno, se mu spet zahvalil s katastrofalno predstavo. Zdaj je dal šanso amelii, da se izkaže in bil prav tako katastrofalen. Ob koncu sezone bo lahko lepo potegnil črto in lepo črtal s seznama igralcev tiste, ki niso upravičili zaupanja profesorja. Amelia in bonera sta po moje že zaključila pri seedorfu, takšne napake enostavno ne moreš delat, malo boljši nasprotnik bi to kaznoval brez težav. Sploh pa milan ne začne igre v zadnji liniji...abbiati je zadnjič nemudoma poslal žogo v napad, zakaj pa je amelia včeraj mučkal žogo v zadnji liniji, pa nimam pojma. Rami in zapata sta edina solidna, nekaj bo treba pripeljat v obrambo...silvestre non stop poškodovan, mexesa je črtal, zaccardo tudi gre, bonera pa pač bonera. Torej, samo 2 solidna branilca
Ne vem, kaj je treba že zdaj srat po seedorfu, če pa je naredil vse tako kot je treba...igralci so motivirani, kljub slabi igri zmagujemo, priložnost dobivajo praktično vsi ki si to zaslužijo(tudi naš birsa), tisti ki ne kažejo pravega odnosa, sedijo(mexes), menjave zadane v polno. Jaz sem pravzaprav presenečen nad tem, kako sposoben je, pa je komaj začel s trenersko kariero.
Sem optimističen