25. krog: Sampdoria - AC Milan 0:2

Tekme Milana v italijanskem prvenstvu, napovedi in komentarji tekem.

Re: 25. krog: Sampdoria - AC Milan

OdgovorNapisal/-a Gennaro dne 23. feb 2014 19:45

Clarencovo delo počasi postaja vse bolj vidno. Tekma z Atleticom je dala fantom OGROMNO samozavesti kar je več kot očitno...na tej tekmi so videli da znajo in zmorejo pa čeprav so izgubili...cela Evropa ve da Milan ni zasluženo izgubil in da je končno igral kot ekipa in to je bilo vidno tudi danes. Naslednji korak ki bi samo še dodatno dvignil nivo igre in prebil neko "mentalno bariero" pa bi bil nek velik skalp tipa "Juve". Ne bo lahko a verjamem da fantje zmorejo. Doria je od prihoda Mihajlovića popolnoma drugo moštvo, danes pa niso mogli prdniti proti nam pa ne zaradi lastne slabe igre, ampak v veliki meri zaradi našega načina igranja.

Trdo delo na treningih še naprej in rezultati bodo morali priti! FORZA
Uporabniški avatar
Gennaro
Častni član foruma

OdgovorNapisal/-a capcap dne 23. feb 2014 19:53

Počasi stvari napredujejo, toda še vedno je za pričakovati kakšen padec... Tako da ne bodite vsi preveč razočarani ob kakšni tekmi, ki pač ne bo na nivoju.
Taarabt je s svojimi prodori in nadzorom žoge ključen za ta sistem. Podobnega igralca bi potrebovali še na desni strani, kjer je danes Honda igral. Glede Japonca sem sedaj postal skeptik, ker tam ne more igrati oz. ni niti približno tako produktiven kot Taarabt. Pomoje se ga mora poskusiti še za špico... Bojim se, da se ga bo preveč forsiralo zaradi pritiska marketinga. Ni slab igralec, daleč od tega, toda s takšnimi igrami ne sodi v ta sistem. Dobro hudih alternativ ni, zato bo igral še naprej. Ta misel je bolj vezana na prihodnost in naslednje sezone.
Uporabniški avatar
capcap
Milan v krvi

Kraj: Wajdušna

OdgovorNapisal/-a Gennaro dne 23. feb 2014 20:02

Rešitev je preprosta. Taarbt se preseli na desno (lahko igra povsod), El Shaarawy pa pride v formo in na levo pa maš dva prodorna :D Honda in Kaka pa se menjata na poziciji za špico =)

P.S. VIdal je dobu rumenega in ga proti Milanu ne bo. I like =)
Uporabniški avatar
Gennaro
Častni član foruma

OdgovorNapisal/-a capcap dne 23. feb 2014 20:06

Gennaro je napisal/-a:Rešitev je preprosta. Taarbt se preseli na desno (lahko igra povsod), El Shaarawy pa pride v formo in na levo pa maš dva prodorna :D Honda in Kaka pa se menjata na poziciji za špico =)

P.S. VIdal je dobu rumenega in ga proti Milanu ne bo. I like =)

Recimo. Imam glede Elshaarawya hude dvome... Prvo pač zdravje, ker je vedno poškodovan. Kot drugo je El Shaa po mojem mnenju zelo limitiran igralec. Ima dober strel, zna napadati prazen prostor, toda v driblingu ni niti približno na takšnem nivoju. Skoraj nikoli ne preigra igralca 1 na 1 in to mi potrebujemo...vsaj 2 takšna igralca. Jaz prej vidim Balotellija na desni strani ali pač levi, sam mu more prej Seedorf oprati možgane. Sem torej pesimist, da je Elsha rešitev, toda seveda močno upam, da se motim.
Uporabniški avatar
capcap
Milan v krvi

OdgovorNapisal/-a Penny dne 23. feb 2014 20:42

Zdravje pri El Shaarawyju sploh ni problem. Tle je dvakrat šlo za poškodbo kosti zaradi udarca, to niti približno ni podobno temu, da bi mu šle mišice. Glede tega, da ElSha ne more preigrat igralca... Lahko ti nalimam 100 posnetkov, kako gre kot brzi vlak mimo igralcev. Pač ne dela nekih koles in poplesava kot Taarabt, je pa zato tolko hitrejši in to izkorišča. On bo še ful popestril napad in sploh ne dvomim, da bo spet začel zabijat, kot je včasih. Sploh pa je pri El Shaarawyju glavno to, da je tip skoraj kot naš peti obrambni, v naslednjem trenutku pa je že v napadu. Hočem rečt, da ma tako delovno vnemo, kot redko najdeš pri igralcu. In tudi če njemu kdaj ne gre v napadu, je vseeno hudo koristen za moštvo, kar je velka redkost!
Uporabniški avatar
Penny
Milan v krvi

OdgovorNapisal/-a capcap dne 23. feb 2014 21:12

Lahko prilepiš, toda razen na začetku lanske sezone ne bomo našli nič drugega. To da pomaga v obrambi in je marljiv je + in to je celo njegova najboljša lastnost. Kar se tiče napada, za krilnega igralca, je vsaj po mojem mnenju limitiran. Upam, da mi zapre gobec...sam žal tako vidim stvar.
Uporabniški avatar
capcap
Milan v krvi

OdgovorNapisal/-a Gennaro dne 24. feb 2014 00:18

Taarabt ima tehniko gotovo boljšo kot Faraone, ki pa ima zato druge prednosti. Sej niso vsi wingerji kot Taarabt, mnogo jih ima "le" hitrost in prodornost pa so izjemno uspešni na svoji poziciji. Faraone mora glede zabijanja le pridobiti tisto načeto samozavest...tudi ko ni bil v formi je skoraj vsako tekmo vsaj enkrat prišel do res dobre šanse a pač ni hotela notri. Sploh pa Taarabt je tip igralca ki ne bo tekel v prostor, ampak bolj želi žogo pri sebi in z žogo v nogah dela višek, pa potem z dobro podajo/strelom/prodorom, želi storiti nekaj...Faraone pa je ravno tip igralca ki Milanu v tem trenutku še najbolj manjka. Igralec ki bo vtekal kot nor, mešal štrene v obrambi nasprotnika, odvlačil nase par igralcev in delal prostor drugim. Pri tej formaciji mora nekdo od napadalcev enostavno OGROMNO pretečt. Danes je bilo toliko prostora v napadu tudi zato ker je Pazzo tekel KOT NOR in tako odvlačil nase ostale igralce. Balo žal ni tak tip igralca (preveč je "len") in tako hitro vse skupaj v napadu postane preveč statično. S tem ko bi Faraon z raznoraznimi vtekanji delal "štalo", verjamem da bi se odprlo več prostora tudi za Maria in bi lahko prišel bolj do izraza. Seveda pa ima Mario tako tehniko kot fizične predispozicije takšne da bi lahko igral wingerja a kaj ko je len ko fuksl...ni teorije da bi on hodil po žogo na bok in nato v polnem šprintu špartal gor in dol, žal.
Uporabniški avatar
Gennaro
Častni član foruma

OdgovorNapisal/-a IL DIAVOLO dne 24. feb 2014 04:35

Opažam, da se zopet širim stari italijanski sindrom, da se hvali dan pred nočjo. Dejstvo je, da v medijih že pričenjajo na polno nakladati o tem kako bo sedaj vse boljše in v obračanju plošče jim res ni para. Ko vidim, da to govorijo ljudje, ki so nekoč bili v fuzbalu in so tam cenjeni me ne čudi, kako lahko je prodajati množici raznorazna jajca iz katerih se potem razvijajo pričakovanja po katerih bi večina najraje preskočila nekaj korakov misleč, da je to to. Danes je Milan igral dobro, daleč od tega da me je navdušil. Danes sem bil v Italiji 100% za 3 rezultate (poleg Milana še zmaga Chieva in remi interja). Prvič po dveh mesecih sem stavil na Milan (ko vidim da ekipa nima igre nanjo oz. bolje rečeno proti njej ne stavim. Sampdoria je igrala z na hitro skrpano zadnjo linijo kar je Milan odlično izkoristil. Še vedno mi ni jasno zakaj ni začel Poli ampak to niti ni bilo ključnega pomena, ker dejstvo je da je bil nasprotnik danes bogi (pa ne mi s statistiko Mihajlovića, ki ne spremeni dejstva da je Samp povprečna ekipa po dolgem in počez) in v Serie A bo edini test, ki bo osvetlil zadevo v naslednjem kolu, ko igramo z rubentusom in sodniki. Ostale ekipe ne morejo biti realen pokazatelj stanja, ker dejstvo je da tej ekipi manjka težkih tekem zato lahko samo upam, da se zberejo in izločijo te patetične Špance ki so ena izmed novejših evropskih muh enodnevnic. Milan v Evropi je popolnoma druga stvar kot Milan v prvenstvu (to zaradi 7 kant v vitrini, ki prinesejo tudi neko mentaliteto ne samo prestiža) in kdor se ne glede na klavrno sezono, ki smo jo imeli od danes zadovolji s četrtfinalom ali pa polfinalom Lige prvakov zame nima razčiščeno, kaj pomeni biti Milanista. Če smo v tem tekmovanju razmišljajmo, da gremo do konca, tudi če se v ligi ne moremo sestaviti proti eni Bologni. Ker ta bedna realnost Serie A (tako v kvaliteti ostalih ekip kot lastnih blamažah) je lahko izgovor malim ekipam, kot je juve, nikakor pa ne Milanu - v nobenem trenutku!.
Sedaj imamo Taarabta v momentu, kar je tipično saj so mnogi pred njim takoj po prihodu zasijali. Njegova prava vrednost se bo pokazala čez mesec ali dva, zdaj pa je na ekipi da izkoristi njegov navdih in individualno kakovost. Taktično gledano mora fant še ogromno delati, kajti rad pozabi da igra za ekipo. Hkrati pa upam, da ne bo pozabil na svojo igrivost kajti slednja lahko pri igralcih nastrada, ko se zgodi fuzija igralec-ekipa. Pazzini (najslabše izkoriščen igralec Milana letos) je tukaj idealna protiutež Taarabtu, ker on je igralec, ki mora za moje pojme vedno igrati, kajti se žrtvuje, nudi globino in ustvarja prostor ostalim, česar v igri Milana z eno špico (Balotelli) ni in ne bo. Dejstvo je, da smo bili enostavno tako globoko v dreku, da nižje ni šlo zato jst Seedorfu še ne bom pel hvalospevov. Če bo želja v Serie A napadati vrh bo potreben dober poletni mercato, ker aktualna ekipa (ob dejstvu, da je prvenstvo maraton) ne bi vzdržala brez nihanj na dolgi rok. Najprej se mora stvar dokončno premakniti v glavah igralcev, nadaljevati z jasno identiteto in modelom igre do konca sezone in doseči vrhunec z nakupi poleti.
IL DIAVOLO
Legenda Milana

Kraj: Gorica

OdgovorNapisal/-a capcap dne 24. feb 2014 10:56

IL DIAVOLO je napisal/-a:Opažam, da se zopet širim stari italijanski sindrom, da se hvali dan pred nočjo. Dejstvo je, da v medijih že pričenjajo na polno nakladati o tem kako bo sedaj vse boljše in v obračanju plošče jim res ni para. Ko vidim, da to govorijo ljudje, ki so nekoč bili v fuzbalu in so tam cenjeni me ne čudi, kako lahko je prodajati množici raznorazna jajca iz katerih se potem razvijajo pričakovanja po katerih bi večina najraje preskočila nekaj korakov misleč, da je to to. Danes je Milan igral dobro, daleč od tega da me je navdušil. Danes sem bil v Italiji 100% za 3 rezultate (poleg Milana še zmaga Chieva in remi interja). Prvič po dveh mesecih sem stavil na Milan (ko vidim da ekipa nima igre nanjo oz. bolje rečeno proti njej ne stavim. Sampdoria je igrala z na hitro skrpano zadnjo linijo kar je Milan odlično izkoristil. Še vedno mi ni jasno zakaj ni začel Poli ampak to niti ni bilo ključnega pomena, ker dejstvo je da je bil nasprotnik danes bogi (pa ne mi s statistiko Mihajlovića, ki ne spremeni dejstva da je Samp povprečna ekipa po dolgem in počez) in v Serie A bo edini test, ki bo osvetlil zadevo v naslednjem kolu, ko igramo z rubentusom in sodniki. Ostale ekipe ne morejo biti realen pokazatelj stanja, ker dejstvo je da tej ekipi manjka težkih tekem zato lahko samo upam, da se zberejo in izločijo te patetične Špance ki so ena izmed novejših evropskih muh enodnevnic. Milan v Evropi je popolnoma druga stvar kot Milan v prvenstvu (to zaradi 7 kant v vitrini, ki prinesejo tudi neko mentaliteto ne samo prestiža) in kdor se ne glede na klavrno sezono, ki smo jo imeli od danes zadovolji s četrtfinalom ali pa polfinalom Lige prvakov zame nima razčiščeno, kaj pomeni biti Milanista. Če smo v tem tekmovanju razmišljajmo, da gremo do konca, tudi če se v ligi ne moremo sestaviti proti eni Bologni. Ker ta bedna realnost Serie A (tako v kvaliteti ostalih ekip kot lastnih blamažah) je lahko izgovor malim ekipam, kot je juve, nikakor pa ne Milanu - v nobenem trenutku!.
Sedaj imamo Taarabta v momentu, kar je tipično saj so mnogi pred njim takoj po prihodu zasijali. Njegova prava vrednost se bo pokazala čez mesec ali dva, zdaj pa je na ekipi da izkoristi njegov navdih in individualno kakovost. Taktično gledano mora fant še ogromno delati, kajti rad pozabi da igra za ekipo. Hkrati pa upam, da ne bo pozabil na svojo igrivost kajti slednja lahko pri igralcih nastrada, ko se zgodi fuzija igralec-ekipa. Pazzini (najslabše izkoriščen igralec Milana letos) je tukaj idealna protiutež Taarabtu, ker on je igralec, ki mora za moje pojme vedno igrati, kajti se žrtvuje, nudi globino in ustvarja prostor ostalim, česar v igri Milana z eno špico (Balotelli) ni in ne bo. Dejstvo je, da smo bili enostavno tako globoko v dreku, da nižje ni šlo zato jst Seedorfu še ne bom pel hvalospevov. Če bo želja v Serie A napadati vrh bo potreben dober poletni mercato, ker aktualna ekipa (ob dejstvu, da je prvenstvo maraton) ne bi vzdržala brez nihanj na dolgi rok. Najprej se mora stvar dokončno premakniti v glavah igralcev, nadaljevati z jasno identiteto in modelom igre do konca sezone in doseči vrhunec z nakupi poleti.

OK, skoraj vse je res ,razen to, da je Taarabt pozabil delati za ekipo. Vedno se je žrtvoval, celo tekmo in hodil nazaj ter pokrival izlete Constanta. Prelaufal je ogromno.
Bomo pa res njegovo vrednost oz. pravo vrednost videli šele čez kak mesec. OK, da se gre na Serie A in to, se vse strinjam. Toda ne moreš tudi ti sedaj pričakovati nekega nivoja po tem, ko smo bili dva meseca nazaj sesuti. Nižje res ni šlo, toda vseeno je potrebno nekaj pozitivnega, da se ponovno začne plezati in Seedorf je to (vsaj trenutno) naredil. Mogoče se sedaj res ne cedita mleko in med, toda trenutno sem začel spet vsaj malo uživati v tekmah.
Uporabniški avatar
capcap
Milan v krvi

OdgovorNapisal/-a acerni6 dne 24. feb 2014 11:24

Tekmo sem spet gledal samo od 70. minute dalje :emo: ... Zanima me, kako sta odigrala Saponara in Montolivo do takrat?
Uporabniški avatar
acerni6
Silvio Berlusconi

Kraj: Ajdovščina

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Serie A

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost