Napisal/-a IL DIAVOLO dne 24. feb 2014 04:35
Opažam, da se zopet širim stari italijanski sindrom, da se hvali dan pred nočjo. Dejstvo je, da v medijih že pričenjajo na polno nakladati o tem kako bo sedaj vse boljše in v obračanju plošče jim res ni para. Ko vidim, da to govorijo ljudje, ki so nekoč bili v fuzbalu in so tam cenjeni me ne čudi, kako lahko je prodajati množici raznorazna jajca iz katerih se potem razvijajo pričakovanja po katerih bi večina najraje preskočila nekaj korakov misleč, da je to to. Danes je Milan igral dobro, daleč od tega da me je navdušil. Danes sem bil v Italiji 100% za 3 rezultate (poleg Milana še zmaga Chieva in remi interja). Prvič po dveh mesecih sem stavil na Milan (ko vidim da ekipa nima igre nanjo oz. bolje rečeno proti njej ne stavim. Sampdoria je igrala z na hitro skrpano zadnjo linijo kar je Milan odlično izkoristil. Še vedno mi ni jasno zakaj ni začel Poli ampak to niti ni bilo ključnega pomena, ker dejstvo je da je bil nasprotnik danes bogi (pa ne mi s statistiko Mihajlovića, ki ne spremeni dejstva da je Samp povprečna ekipa po dolgem in počez) in v Serie A bo edini test, ki bo osvetlil zadevo v naslednjem kolu, ko igramo z rubentusom in sodniki. Ostale ekipe ne morejo biti realen pokazatelj stanja, ker dejstvo je da tej ekipi manjka težkih tekem zato lahko samo upam, da se zberejo in izločijo te patetične Špance ki so ena izmed novejših evropskih muh enodnevnic. Milan v Evropi je popolnoma druga stvar kot Milan v prvenstvu (to zaradi 7 kant v vitrini, ki prinesejo tudi neko mentaliteto ne samo prestiža) in kdor se ne glede na klavrno sezono, ki smo jo imeli od danes zadovolji s četrtfinalom ali pa polfinalom Lige prvakov zame nima razčiščeno, kaj pomeni biti Milanista. Če smo v tem tekmovanju razmišljajmo, da gremo do konca, tudi če se v ligi ne moremo sestaviti proti eni Bologni. Ker ta bedna realnost Serie A (tako v kvaliteti ostalih ekip kot lastnih blamažah) je lahko izgovor malim ekipam, kot je juve, nikakor pa ne Milanu - v nobenem trenutku!.
Sedaj imamo Taarabta v momentu, kar je tipično saj so mnogi pred njim takoj po prihodu zasijali. Njegova prava vrednost se bo pokazala čez mesec ali dva, zdaj pa je na ekipi da izkoristi njegov navdih in individualno kakovost. Taktično gledano mora fant še ogromno delati, kajti rad pozabi da igra za ekipo. Hkrati pa upam, da ne bo pozabil na svojo igrivost kajti slednja lahko pri igralcih nastrada, ko se zgodi fuzija igralec-ekipa. Pazzini (najslabše izkoriščen igralec Milana letos) je tukaj idealna protiutež Taarabtu, ker on je igralec, ki mora za moje pojme vedno igrati, kajti se žrtvuje, nudi globino in ustvarja prostor ostalim, česar v igri Milana z eno špico (Balotelli) ni in ne bo. Dejstvo je, da smo bili enostavno tako globoko v dreku, da nižje ni šlo zato jst Seedorfu še ne bom pel hvalospevov. Če bo želja v Serie A napadati vrh bo potreben dober poletni mercato, ker aktualna ekipa (ob dejstvu, da je prvenstvo maraton) ne bi vzdržala brez nihanj na dolgi rok. Najprej se mora stvar dokončno premakniti v glavah igralcev, nadaljevati z jasno identiteto in modelom igre do konca sezone in doseči vrhunec z nakupi poleti.