Napisal/-a gattuso dne 23. sep 2013 15:41
Vem, da je težko bit optimist, ampak drugega ne preostane. Edina varijanta v takih momentih je šok terapija z menjavo trenerja. Lažje je menjat trenerja, kot pa 25 igralcev. Ne vem, ne razumem tega, gremo se nekih projektov, ki nimajo rok trajanja več, kot eno leto. Neko krpanje na silo, ki na prvi pogled sproži val ogorčenja in kar je edino prav. Celi sistem gre vedno globlje, počasi bomo pod jebeno nafto. Konstante nisem videl predolgo, enostavno se dogaja, da mogoče imamo dober dan in odigramo kakšno tekmo dobro, ampak to se dogaja pri ekipah z dna lestvice, ne pa pri nekom, ki ima namen napadat lovorike. Jaz ne vem kaj se dogaja tam v Milanu, ampak kaj, ko imajo sestanek pride Allegri in reče cilj je tretje mesto? Pa, da sem igralec ga sam počim po frisu. Četudi je jebeno stanje, četudi imaš 13 igralcev, mora bit cilj vedno isti, tvoja naloga pa je, da motiviraš teh 13, če je že polovica moštva poškodovanega. Ali ni že bilo v preteklosti tako, da so odpustili ne vem koliko zdravniške službe pri Milanu, ali se je to samo govorilo? Ne vem, očitno je dovolj da narediš dvomesečni tečaj kako položiti led na območje udarca. Včeraj mi je film počil, ker enostavno dogaja se zadnje čase, da skušam nekako se umirit pa ohladit preden karkoli napišem, pa si rečem, da bo v prihodnosti bolje, ampak vse skupaj že kaže na totalno katastrofo. Pa ne zanimajo me razne zgodbice Napoli je močan, pa dobro smo igrali. Ta igra je bila zadovoljiva ko si že zaostajal, važne pa so samo pike in oni so prišli na igrišče in opravili svoje. Smilijo se mi samo igralci, ki kažejo potencial in kvaliteto, da mora gniti zraven takšnega sistema, teh igralec pa vemo koliko je, na prste ene roke jih mogoče preštejemo, ostalo je samo obliž, da se ekipa hitro pokrpa. Pač ustvarjanje evforije z odpisanim Kakajem, ki še vedno menim, da ne sodi v Milan, pa daj bože, da mi zapre lape, ampak kak bo, če je več v ambulanti, kot na igrišču. V zimskem roku pričakujem prodajo El faraoneja, kar ne podpiram, ampak trenutno ni status nobenega ziher. Kasneje nas bo tudi zapustil Balotelli, kar mu ne gre nič za zamerit, ker okoli takšnega igralca se da narediti solidna ekipa, ki potrebuje samo pravo vodenje, da skupaj raste in, ko pride en dan, ko vidiš, da gre vse v božju mater enostavno odideš. Nihče ne pričakuje 100 mil eu zapravljenih v vsakem prestopnem roku, ampak okrepitev ekipe v normalnem smislu, ter vodenje, ki si zasluži naziv vodenje.