klekej je napisal/-a:Tip ne zna sestaviti enajsterice, forsira neko postavitev...
V bistvu vsako tekmo igramo s drugačnimi igralci in rahlo različno postavitvijo.
Ni Montella kriv za kartone, ni kriv da z 7 branlici ne uspemo ohraniti nedotaknje mreže (Bonucci, Romagnoli, Musacchio, Rodriguez, Kessie, Biglia, Abate), ni kriv da je polovica nakupov totalni flop (predvsem tistih, ki bi morali dvigniti nivo igre)...
Ampak sem načeloma za menjavo trenerja, ker Montella zadnje čase rine z glavo skozi zid. Igralci vsakič igrajo na drugi poziciji, ni prepoznavne igre in ideje... Začeli smo sezono s 4 branilci, potem pa zamenjali in čeprav ne gre in ne gre, se ne vrnemo nazaj, kjer smo imeli neko osnovo in dobro igro. Igramo s 3 branilci, ampak imamo samo 3 bralnice, tako da to ne more laufati celo sezono, ker so lahko poškodbe ali pravkar kartoni. Prav tako v sistemu s 3 branilci ni formacije, kjer bi vsi igrali na svojih pozicijah in se posledično prestavlja Susa, Bonaventuro ali druge nosilce na pozicije, kjer ne uspejo prikazati dobre predstave in posledično trpi celotna ekipa in rezultati.
Koga pripeljati? Nwm, Ancelotti ni rešitev, ker on je navajen na velika moštva in izkušene igralce. Mi potrebujemo nekoga ki z "malimi" igralci naredi maksimum... Škoda da nismo zagrizli za Eusebia Di Francesca. Prandelli? Morda, meni je bil vedno všečen trener, pravi gospod, je pa vprašanje kaj lahko naredi in doprinese v trenutni situaciji. Kdorkoli bo trener (ali Montella ali kdo drug) upam da se začne nemudoma zmagovati.
Sistem? Jaz bi najraje prestavil nazaj na 4-3-3, ker se mi zdi da ta sistem najbolj odgovarja trenutni ekipi igralcev. Donnarumma; Rodriguez, Musacchio, Bonucci, Abate; Bonaventura, Locatelli, Biglia*; Suso, Andre Silva, Calhanoglu (*Montolivo). Tukaj nam Suso pride najbolj do izraza, tudi Calhanoglu bi se znašel in še Bonaventura ima dovolj manevrskega prostora, da prodira in se vključuje v napad. Možnost je seveda tudi 4-2-3-1, ampak mi ni tako všeč, saj bi skoraj vse tekme morali biti tisti 3 od zadaj za napadalcem Bonaventura, Calhanoglu in Suso, vsaj solidne menjave pa ni.
Žalostno kar zadnje čase spremljamo. Treba se bo nemudoma vzdigniti, sicer se bo poleti res prodajalo in na vratih bosta v prvi vrsti Suso in Donnarumma.