Serie A 2017/18

Spremljanje tekem italijanskega prvenstva.

Serie A 2017/18

OdgovorNapisal/-a capcap dne 26. jul 2017 20:56

Spored Milana:
1. Crotone-Milan
2. Milan-Cagliari
3. Lazio-Milan
4. Milan-Udinese
5. Milan-Spal
6. Sampdoria-Milan
7. Milan-Roma
8. Inter-Milan
9. Milan-Genoa
10. Chievo-Milan
11. Milan-Juventus
12. Sassuolo-Milan
13. Napoli-Milan
14. Milan-Torino
15. Benevento-Milan
16. Milan-Bologna
17. Verona-Milan
18. Milan-Atalanta
19. Fiorentina-Milan
Uporabniški avatar
capcap
Milan v krvi
 
Prispevkov: 4572
Pridružen: 23. avg 2010 17:26
Kraj: Wajdušna

Re: Serie A 2017/18

OdgovorNapisal/-a inferno1984 dne 27. avg 2017 11:35

Juventini se ze na veliko pritozujejo cez VAR ker je na obeh tekmah letos nasprotnik dobil 11m... :)

http://m.nogomania.com/Evropske-Lige/Ek ... l-VAR.aspx
Uporabniški avatar
inferno1984
Član prve Milanove ekipe
 
Prispevkov: 151
Pridružen: 25. jun 2009 21:42

Re: Serie A 2017/18

OdgovorNapisal/-a kelcinho dne 10. feb 2018 17:46

Kaj je bila to za ena pi*darija v Firencah včeraj, ve kdo?
Uporabniški avatar
kelcinho
Zlata žoga
 
Prispevkov: 647
Pridružen: 25. jun 2009 21:56

Re: Serie A 2017/18

OdgovorNapisal/-a Lovro_7 dne 10. feb 2018 21:08

Juventus.
Uporabniški avatar
Lovro_7
Častni član foruma
 
Prispevkov: 2444
Pridružen: 25. jun 2009 23:18

Re: Serie A 2017/18

OdgovorNapisal/-a Sloma27 dne 11. feb 2018 00:54

Vglavnem sodnik je dosodu 11-m za Fiorentino zaradi roke Chiellinija.
Po posnetku vara pa se je sodnik odlioču da razveljavi penal ker je pred tem bil en igralec Fiore v offsajdu....
Ampak nauk zgodbe pa je ta da offsajda sploh ni blo ker je igralec Fiorentine dobil podajo žoge od Alex Sandra ki se je zadnji dotaknil žoge (torej offsajda ni blo)

In kot zmeraj je v take reči VEDNO vpleten Juventus :envy: :envy: :envy: :envy:
Uporabniški avatar
Sloma27
Član Kluba navijačev
 
Prispevkov: 1253
Pridružen: 02. jul 2009 10:30
Kraj: PIRAN

Re: Serie A 2017/18

OdgovorNapisal/-a kleemeen dne 20. maj 2018 20:47

Za nami je še ena sezona, v kateri smo spet bili večkrat razočarani kot zadovoljni. Mislim pa da je pravi čas za eno konstruktivno debato glede celotne sezone.
Zanima me kako se zadovoljni z Gattusom kot trenerjem (mesto na tablici, točke, igra, rotiranje igralcev, neigranje nekaterih igralcev)? Kako pa z igralci?
:salmilan:
kleemeen
Kapetan Milana
 
Prispevkov: 331
Pridružen: 22. dec 2011 21:24

Re: Serie A 2017/18

OdgovorNapisal/-a Crudeli dne 21. maj 2018 08:26

Gattuso je v vsakem primeru naredil preboj in dviginl ekipo na višjo raven. Kritika upravi, da je toliko časa vztrajala z Montello. Od igralcev sem več pričakoval od Bonuccija, čeprav se je v zadnjih mesecih popravil, Biglie in Bonaventure. Razočaranje je Andre Silva. Nič nimam proti, če do konca mercata klub zapustijo: Kalinić, Montolivo, Abate, Gomez, Borini, Donnarumma 2x, Mussachio / Zapata, Mauri, Borini, Suso. Suso je dolgo vlekel voz, vendar se da igrat brez njega. Če bi prodali njega ter Donnarummo, bi lahko pokasirali nekaj denarja za mercato. Za A. Silvo vprašanje če bi dobili polovico kolikor smo odšteli zanj, zato mogoče še leto počakamo in se pustimo presenetit.
Uporabniški avatar
Crudeli
Administratorji strani
 
Prispevkov: 1588
Pridružen: 21. jun 2009 16:31

Re: Serie A 2017/18

OdgovorNapisal/-a Gennaro dne 21. maj 2018 12:21

Gennaro je ne glede na vse, zagotovo prinesel napredek, to jasno pove že matematika. Če bi Milan v prvi polovici sezone osvojil toliko točk kot jih je v drugi polovici bi skupno zbral 78 točk in bi se (zgolj teoretično seveda) zavihtel na tretje mesto, tik pred Romo. Res katastrofalna prva polovica sezone, verjetno najslabša v tehle turobnih nekaj letih. Če bi imeli enak izkupiček tudi v drugi polovici sezone, bi zbrali vsega 50 točk in bi končali na desetem mestu (govorimo teoretično seveda).

So pa tudi pod Rinom bile "žute minute". Tisto finale pokala se ni smelo tako izgubiti a realno gledano je 80% krivde na Donnarumi, ki je praktično sam odločil tekmo, pa tudi tista obdobje "mrtvega teka", ko smo dokončno izgubili upanje za LP, je pa res da gre ta padec forme v veliki meri na račun utrujenosti, ker se je pač izkazalo, da Milan več kot 12/13 kvalitetnih igralcev, ki lahko dodajo nekaj moštvu, nima.

Določene okrepitve so se izkazale, žal pa je bilo več failov kot zadetkov v polno. Bonuci se je zbudil drugo polovico sezone in z Romagnolijem upam, da bosta naslednjo sezono granitni par od samega začetka. Conti žal poškodovan, upam pa da ne bo znan samo po tem, kako je steklen, temveč se naslednjo sezono vklopi. Rodriguez za moje pojme soliden...v napadu sicer nekaj manjka, a mislim da solidna prva sezona, glede na vse okoliščine (lani je imel baje eno slabših sezon pa tudi en kup poškodb). Mislim da bo naslednje leto še boljši. Biglia, čeprav bi lahko dal še več, za moje pojme nikakor ni razočaranje, pa ne toliko zaradi njegovih izjemnih predstav, ampak zato ker je Milan pred njim na tej, eni ključnih pozicij, bil tako katastrofalno slab, da je bil dovolj že "soliden" Biglia, da bi se opazila razlika. Tako da vsekakor korak naprej na tej poziciji, ampak to je tisti korak, kot ko ima neko letališče 10 potnikov eno leto, naslednje pa 100 in se lahko hvali z nwm kako procentno rastjo...rast je, a skoraj iz nule se najhitreje in najlažje raste. Glede na to, da je Lucas v letih bi morali pripeljati enega res preverjenega mojstra na njegovo pozicijo a se bojim, da tega keša žal nimamo, pa tudi interes igralcev ne bo tolikšen. Kessie je dodal neko čvrstost a sem vseeno od njega pričakoval več. Kljub temu gre za zelo mladega igralca in ne moremo reči, da je to zgrešen nakup. Borini na drugi strani ni vreden omembe...pač kapa dol za borbo in vse ampak to žal ni dovolj dobro za dres Milana. Hakan se je podobno kot tisti z oceno solidno, zbudil šele proti koncu, je pa pokazal da zna in od njega v naslednji sezoni pričakujem, da bo tisti pravi od samega začetka. Če je bila obramba še najbolje okrepljena, ob njem pa deloma tudi sredina pa je bil napad tak fail, da ne vem ali bi se smejal ali jokal. Ko se spomnim, da smo kleli Bacco, ki bi ob teh soigralcih zagotovo zabil vsaj 20 golov in namesto njega, skoraj 70 milionov skurili za dve špici, da bi potem sezono vsaj približno reševal Cutrone, ki se je pojavil od nikoder. Če Silvi še dam eno šanso (če bo seveda želel ostati), je o Nikoli brez veze karkoli pisati. Upam, da dobimo čimprej ponudbo zanj in se ga rešimo, ter tako vsaj dobimo nazaj keš, ki smo ga vložili vanj.

Gledano v celoti, sezona za pozabo. Dobro je pač to, da ne rabimo igrati kvalifikacij za EL...tako ne bo nepotrebnih tekem v začetku sezone in lahko se bo nekaj keša pobralo v ZDA na turneji. Močno, upam da Gennaro uspe ponoviti to kar je delal v teh pol leta. Ni bilo vse sjajno a napredek zagotovo je. Pripeljati določene okrepitve, znebiti se tistih ki v klubu nimajo kaj početi bodisi zaradi manjka kvalitete, bodisi ker rušijo harmonijo in od tega keša kupiti kar potrebujemo. Čakamo že vrsto let, bo to pač še ena sezona v kateri smo čakali a mercato ne sme biti narejen neumno in na hitro, ker potem se bo spet porušilo tudi tisto kar se je zgradilo v tej prvi sezoni.
Uporabniški avatar
Gennaro
Častni član foruma
 
Prispevkov: 1473
Pridružen: 26. jun 2009 14:28

Re: Serie A 2017/18

OdgovorNapisal/-a korencek66 dne 21. maj 2018 22:13

Mogoče smo vsi skupaj preveč pričakovali od letošnje sezone, konec koncev je bila to tista prelomna sezona, kjer smo povsem na novo pričeli. Veliko tekem, časa in točk smo izgubili, ker smo sestavili več pol ekipe na novo. Še več pa, ker smo prepozno reagirali z odstavitvijo Montelle, ki je ves čas do svojega konca zmotno vztrajal v vseh različnih inačicah in postavitvah s tremi odzadaj. Moram pa priznati, da me je Gattuso pozitivno presenetil. Jaz osebno sem pričakoval pod Gattusom še slabše predstave in sem bil eden največjih kritikov. Ampak mu je uspelo totalno zmedeno, neuigrano moštvo v zelo kratkem času sestavit v ekipo, ki je pričela kazati znake življenja. Žal mi je, da niso zdržali tempa do konca sezone, kjer bi se lahko po čudežu borili celo za Ligo prvakov. Vidim, da nekateri omenjate prodaje Susa in Donnarumme. Jaz osebno ne bi nobenega od nosilcev prodajal, čeprav sta oba omenjena na koncu sezone precej popustila. Skratka v novo sezono moramo štartati z najboljšimi in še kakšnega pripeljati, je pa vprašanje koliko bo vse skupaj mogoče zaradi fair-playa in ne uvrstitve v Ligo prvakov. Sicer pa Milan smo vsi spremljali tako, da ne bom preveč o Milanu.

Če se dotaknem novega/starega prvaka Juventusa... Sam sem po tem, ko so prodali Bonuccija in z uvedbo VARa pričakoval, da bo Juve imel precej več težav pri osvojitvi naslova. Vedno omenjate, kako se vedno in namerno sodi v korist Juveta. Če gledamo letošnjo sezono, kjer je bilo napak pri kritičnih odločitvah bistveno manj (skoraj nič), pa je Juve osvojil še več točk, kot lansko sezono. Žal se vidi, da je Juve zdaleč najbolj izkušena ekipa, z izjemnimi posamezniki in dolgo klopjo in jim je zato težko oziroma skoraj nemogoče konkurirati. Da gre za res dobro moštvo pa že par sezon potrjujejo še s predstavami v Ligi prvakov.
Napoli se je morda sam ustrelil na koncu. Poleti niso kupovali in prekratka klop jih je tepla, pa verjetno jih je stalo tudi dejstvo, da Sarri s svojo trmo ni rotiral celotno sezono nič. Igrali so najlepši nogomet, ampak v ključnih tekmah na koncu popustili in predali naslov Juventusu, ki ni popuščal. Vseeno so osvojili 91 točk, ker bi velikokrat bilo dovolj za naslov, ampak letos žal ne. Tako kot večina sem tudi jaz navijal da uspe Napoliju, ampak bodo morali počakati na novo sezono in začeti znova.
Roma me je pozitivno presenetila. Veliko ekipe so prodali in ogromno igralcev zamenjali (Rudiger, Salah, Paredes, Rui, Szczęsny, Totti,..). Pa so vseeno "gladko" osvojili 3. mesto in naredili ogromno v Ligi prvakov, kjer bi prilezli lahko tudi do finala, če Skomina ne bi sodil za Liverpool. Na začetku sezone sem pričakoval, da se bodo morali do konca močno truditi za 4. mesto.
Lazio in Inter... Inter je tisti, ki je prišel v Ligo prvakov, ampak ne zaradi svoje kvalitete, temveč Laziovih napak na ogromno tekmah. Klasični potopi Lazia. Sem gledal 2-3 tekme Lazia, ko se jim je zgodilo isto. Proti Juvetu so imeli zmago v žepu, pa so v zadnjih minutah prejeli 2 zadetka in izgubili. Ista zgodba proti Interju. Mogoče tudi bolje za Italijo, da jih zastopa v LP Inter, ki kaže več ambicij na tržnici in se bo gotovo okrepil poleti, medtem ko verjamem, da bi Lazio vseeno prodajal, ne glede na razplet zadnje tekme. De Vrij že odhaja, pa tudi Sergej bo verjetno odšel, vprašanje pa tudi kaj bo s Immobilejem.

Skratka nova sezona je obetala veliko, res se praktično do konca ni vedelo kdo bo kje pristal, ampak če pogledamo sedaj je lestvica spet zelo podobna vsem prejšnjim sezonam. Vprašanje kaj prinaša sezona 2018/19, ampak dvomim, da bo kaj veliko sprememb na lestvici. Napoli in Juve bosta med top. Romi pripada tretje ali četrto mesto (če ne bodo prodajali ključnih igralcev) Lazio, Inter in Milan pa se bodo borili za Ligo prvakov, kjer bo končal na najboljšem mestu tisti, ki bo poleti približno zadel z nakupi in kateri bo na odločilnih tekmah znal odločiti v svojo korist.
Uporabniški avatar
korencek66
Član Kluba navijačev
 
Prispevkov: 891
Pridružen: 26. jun 2009 13:42

Re: Serie A 2017/18

OdgovorNapisal/-a il pazzo dne 23. maj 2018 07:51

zakaj PSG in city ne fašeta kazni zaradi nakupov čez 200 miljonov mi pa ja? Ni mi jasno :worried:
il pazzo
Ljubljenec Rossonerov
 
Prispevkov: 440
Pridružen: 21. feb 2013 20:35

Naslednja

Vrni se na Serie A

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron