Gennaro je napisal/-a:Berem debato in ves čas razmišljam a nej sploh kej napišem. Vse to dogajanje okrog Milana i Silve me spravlja v takšno apatijo, da mam občutek da mi je že na pou vseeno za vse skupaj...tako za Silvo kot za klub. Za Silvo zaradi tega, ker če želi oditi v en smešni PSG, ki nikoli nebo na ravni največjih (že zaradi smešne lige iz katere prihaja) naj pač odide in če ga do sedaj ni izučilo, da še vsak velik igralec, ki je odšel iz Milana, v naslednjem klubu ni bil pou toliko dober kot v rdeče-črnem dresu, naj pač gre in si uniči kariero...življenja si itak nebo, ker je pun keša, ampak verjetno na tem svetu obstaja še kaj drugega in ne samo denar, ali pač.
In če je Silva le igralec, ki ni niti prvi niti zadnji ki igra za Milan, pa mi veliko bolj skrbi lastna apatija do kluba. Po eni strani si govorim, kakšen sem to navijač, če bom zdej zaradi denarnih težav kluba od enkrat na pou nehou spemljat ekipo in mi bo na pou vseeno za morebitne poraze in zmage, po drugi strani pa to lastno apatijo razumem, ker: zakaj bi moralo biti mar meni, če ni mar tistim, ki vodijo to institucijo? Če ljudje, ki so že 20+ let na čelu Milana in so se zdej od enkrat zadnja leta spomnil, da jim je pou kurca do Milana, me zanima zakaj bi se jaz moral sekirat? Nenazadnje zakaj bi moral zgubljat svoj čas za ogled tekem, vso nerviranje, vso kreganje po raznih forumih in to vse zaradi branjenja imena Milana. Konec koncev zakaj bi porabljal svoj čas za pisanje povzetkov tekem, člankov in intervjujev, ki jih tu pa tam na vsake tok časa objavim. Vse to sem počel zaradi ljubezni do Milana in zaradi tega, ker sem ob tem klubu doživel najlepše emocije, po drugi strani pa tudi jokal kot mali otrok, ko smo leta 2005 izgubili že dobljeno "kanto". Ta klub mi je prirasel k srcu in ob lastni punci in Crveni Zvezdi (edini klub, ki mi pomeni malce več od Milana in to zaradi mojega porekla, ki je povezano z državo od koder prihaja Zvezda), je to ena redkih strani, ki jo iskreno in z polnim srcem ljubim. Vem, da zdej pišem patetične fraze, ampak vse to je resnica. Redke stvari so, ki me lahko spravijo v jok, bodisi zaradi žalosti, bodisi zaradi sreče in Milan je ena teh redkih stvari.
In če me kaj boli, me boli to, da nekomu, ki vodi ta klub uspeva, da v zadnjih letih ves ta moj žar in mojo ljubezen do tega kluba uspeva ubijati in to na zelo uspešen način. Zavedam se da so za to mojo ljubezen do Milana v veliki meri zaslužni ti isti ljudje, ki so klub vodili tudi takrat, ampak to ne spremeni dejstva, da zadnje čase z Milanom postopajo kriminalno. Ne mislim se ful neki spuščat v to, kakšno je stanje v klubu ker karkol bom napisou bo to običajno ugibanje, vem samo, da če je klub lahko deloval uspešno več kot 20 let, ne vidim razloga da tako ne bi deloval tudi danes. Rešitve nedvomno obstajajo, pa če je to denar Silvia, Arabcev ali kogar koli drugega. Če lahko Arabci kupijo en City, ki ima manjšo zgodovino od ene Crvene Zvezde denimo, potem ne vidim razloga, da nebi vlagali v institucijo kot je Milan.
Uglavnem, da ne dolgovezim več po dolgem in po čez: želel sem povedat le, da bom z vsem skupaj zelo razočaran, ne glede na to če Silva gre ali ostane. Ker 10 let nazaj bi bilo pogajanje o takem igralcu brezpredmetno oz. sploh nebi bilo nobenega pogajanja, danes pa lahko vsaka šuša, ki ima 3€ v žepu pride v Milan in se zanima za razne igralce. Če bo Silva šel bomo spet vsi razočarani, ampak bomo tudi to preživeli. Minila bosta ena ali dve povprečni sezoni in večina nas bo pozabila na Silvo (če res odide). Nato bo Milan mogoče osvojil še kako lovoriko in apetiti po "novem Milanu" bodo spet rasli...vsi si bomo dopovedovali, da primera kot je SIlva NE BO VEČ NIKOLI, tako kot smo si dopovedovali, da je bil primer Sheve čista izjema in da je bilo podobno tudi z Kakajem...no in ravno zaradi "ponavljanja vzorca" je boljše za mene in moje živce, da na vse skupaj gledam malce z distance, ker živciranje in razočaranje ne bo pomagalo nič, sam osebno pa itak ne morem nič spremeniti. Pravijo, da gre osel 1krat na led, Milanisti bomo šli očitno že tretjič. Za vas ne vem, a zase zagotovo vem, da tudi četrtič ne mislim iti...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov