Mercato 2013

Splošna debata o prestopih igralcev v Milan.

Re: Mercato 2013

OdgovorNapisal/-a Penny dne 05. jun 2013 16:48

taura je napisal/-a:Drugač je Genoa kupila 50% Quintera za 5m€, njega smo en čas tud mi spremljali..]

Kar pomeni samo to, da bo slej kot prej naš. Mi smo ga skoraj uzeli pozimi, potem pa se je že takrat pisalo, da nas bi se zmenli z Genoo, da ga oni vzamejo poleti, da se pri njih kali in pride pol k nam.
Uporabniški avatar
Penny
Milan v krvi

OdgovorNapisal/-a taura dne 05. jun 2013 17:41

Penny je napisal/-a:
taura je napisal/-a:Drugač je Genoa kupila 50% Quintera za 5m€, njega smo en čas tud mi spremljali..]

Kar pomeni samo to, da bo slej kot prej naš. Mi smo ga skoraj uzeli pozimi, potem pa se je že takrat pisalo, da nas bi se zmenli z Genoo, da ga oni vzamejo poleti, da se pri njih kali in pride pol k nam.

točno to mi je pršlo najprej na pamet :) sicer pa bomo vidli kje bo igrau, po naravi oz. pri pescari je igrau CAM, torej napadalni vezist
Uporabniški avatar
taura
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a Tadej dne 05. jun 2013 23:36

Here we go again...stric silvio je ponoči sanjal, da bo milan osvojil CL s sistemom 4-3-1-2 in se je odločil, da bo zopet malo posegel v delo trenerja in zahteval spremembo formacije iz 4-3-3, ki nam je "by the way" prinesla scudetto na 4-3-1-2.

:tmi:
Tadej
Silvio Berlusconi

Kraj: Slovenska Bistrica

OdgovorNapisal/-a SkRjO dne 05. jun 2013 23:50

Sistem 4-3-3, ki se lahko nemudoma spremeni v sistem 4-2-3-1, bi po mojem mnenju bil najboljši za Milan. Tako bi tudi El Shaarawy prišel najbolj do izraza. Ker v sistemu z dvema v špici, ne vem kako bi se obnesel.

Samo desnega wingerja se mora nabavit in je problem rešen.
Uporabniški avatar
SkRjO
Zvezdnik Milana

Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a gattuso dne 06. jun 2013 00:10

Jaz samo ne razumem, kaj človek razmišlja, da, če bomo igrali z dvema špicama je kar naenkrat to ofenzivnejše. Moje mnenje je, da ni, ker to je samo osnovna postavitev, četudi bomo mi igrali s 5imi špicami, pa ne bo neprestanega teka, ter ponujanja igralcev, če žoga ne bo krožila kar se da hitro, je vseeno kakšna je formacija in ne bo nič več golov, kot jih je bilo do sedaj. Spet se lahko pojavi problem, kajti iskali se bomo, igralci bodo spet spoznavali na nek način stari oziroma novi sistem, temu se bo tudi nekaterim vloga zmanjšala, predvsem El faraoneju. Je pa res, četudi igramo z dvema špicama, še ne pomeni, da El Faraone se ne bo pomaknil med tekmo malce levo, ter, bo na koncu vse skupaj zgledalo isto kot je do sedaj. Allegri ni zabit, Silveku reče ok šefe tako bomo igrali, v prvih 10 min bo vse skupaj tako izgledalo, tekom tekme pa se bo El faraone pomikal vse bolj proti liniji, kot je najbolj vajen. Tako, da sama postavitev ne predstavlja tolikšnega problema za v prihodnosti, ampak večji problem je, kako čimprej sestaviti kader, ter začeti na pravi način delati, ter garati z igralci. Prej bo imel Allegri do konca zapolnjen kader, prej bomo začeli žeti sadove trdega dela.
gattuso
Milanov trener

OdgovorNapisal/-a corleone dne 06. jun 2013 11:36

Dokler se bo razmišljajo na tak način, da predsednik/lastnik kluba trenerju diktira v kakšni postavitvi mora igrati ne bo nihče
žel ničesar. V taki postavitvi smo tudi pričeli preteklo sezono in izkazalo se je kot katastrofa in zaradi trenerjeve nepripravljenosti, da spremeni način igranja je skoraj odletel že v oktobru ali novembru. Za takšno postavitev Milan preprosto nima pravih igralcev, ne v sredini igrišča, ne na položaju trequartiste, kakor tudi v ne v konici napada.

Bi rekel, da je bolj smiselno prilagajati sistem igralcem, kakor igralce sistemu...
Uporabniški avatar
corleone
Milanov mladinec

OdgovorNapisal/-a Penny dne 06. jun 2013 12:13

Pellegatti pravi, da bodo sledeči igralci ostali v Milanu...

Vratarja: Abbiati, Amelia
Obramba: De Sciglio, Abate, Bonera, Mexes, Zapata, Constant
Sredina: Montolivo, Muntari, Cristante, Boateng, Saponara, De Jong
Napad: Niang, Balotelli, El Shaarawy, Pazzini

V sredino lahko dodamo še Polija.

Pa ne delat zdej drame, ker bomo spremenili sistem. Pač pride Saponara, na katerega se bo veliko stavlo, kar je prav. Sej 4-3-1-2, 4-3-3 in 4-2-3-1 so dost podobni sistemi, tako da ni treba panike delat, sploh, ker ne veste, kaj je blo res. Lahko pa da je Allegri predlagal, da menjamo na 4-3-1-2.
Uporabniški avatar
Penny
Milan v krvi

OdgovorNapisal/-a Rossonero dne 06. jun 2013 12:20

Sistem 4-3-1-2 je veliko boljši glede na naše igralce kot pa sistem 4-3-3. Seveda če na mesto trequartiste postaviš igralca (Honda, Eriksen, Saponara) ki zna podajat in zaposlit napadalca z ustreznimi žogami ne pa boatenga. Če hočemo igrat formacijo 4-3-3 moramo nujno kupiti desnega wingerja ker je Niang še prezelen. Problem je ker verjetno ni niti enega wingerja ki bi bil primeren za Milan. Nekaj se omenja Cerci - povsem primeren za back up ne pa za začetno enajsterico... Lavezzi - vsaj zame precenjen igralec. Potem naslednji problem pri formaciji 4-3-3 je ta, imamo 3 "resne" napadalce + 1 poškodovan (ElShaa, Balo, Niang in Pazzo) za 3 mesta v napadu, na sredini imamo pa 8-9 igralcev (Montolivo, De Jong, Flamini, Muntari, Traore, Poli, Cristante, Boateng, Saponara), za 3 mesta v začetni enajsterici. Pri formaciji 4-3-1-2 se pa ob nakupu trequartiste (razen če se že takoj popolnoma zaupa Saponari) popolnoma vse poklopi, vezisti Boateng, Montolivo in De Jong (alternative Poli, Cristante, Flamini in Muntari), trequartista Honda (alternativa Saponara), spredaj pa nezaustavljivi dvojec Balotelli in El Shaarawy (alternativi Pazzo, Niang, Petagna). Pa če se spomnim še na zlate čase ko so v formaciji 4-3-1-2 igrali Seedorf (Boateng), Pirlo (Montolivo), Gattuso (De Jong), Rui Costa/Kaka (Honda/Saponara), Sheva (Balotelli) in Pippo (El Shaarawy) :D
Uporabniški avatar
Rossonero
Zvezdnik Milana

OdgovorNapisal/-a Tadej dne 06. jun 2013 15:47

Galliani: "We will try to sign a trequartista even though we have BOATENG and Saponara."

Eh...se nima smisla več sekirat, uprava izgubila kompas.
Tadej
Silvio Berlusconi

Kraj: Slovenska Bistrica

OdgovorNapisal/-a capcap dne 06. jun 2013 16:11

Kaj pa naj bi rekel? "Imamo samo Saponaro in Boatenga, ki pa ga bomo prodali."
S tako izjavo bi zbil ceno za 50%...
Uporabniški avatar
capcap
Milan v krvi

Kraj: Wajdušna

PrejšnjaNaslednja