Mercato 2013

Splošna debata o prestopih igralcev v Milan.

Re: Mercato 2013

OdgovorNapisal/-a Alberto Paloschi dne 02. sep 2013 22:05

Aja in še to, preden spet začnejo padat posti o tem, da kako ni denarja, če pa nismo nič zapravili. Milan dela bilancio glede na tekoče leto, tako da se letošnji zimski mercato že šteje.

Kaka 0
Matri 11
Silvestre 1
Poli 2,5
Zapata 6
Saponara 3,5
Vergara 2
Constant 7
Salamon 3
Balotelli 21

To gre vse v letošnji bilancio...
Alberto Paloschi
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a Maldini_<3 dne 02. sep 2013 22:15

Če se še kdo spomni pripravljalnih tekem je mladi Pacifico zelo dobro igral v obrambi, bi bilo lepo, če bi vzgojili še dobrega centralnega branilca, če že kupujejo ne nič. Ampak itak realno zdej šans ne bo dobival. Malo zamerim Gallianiju, da je šel sploh vozit Silvestreja nekej na hitro. Poškoduje se Bonera in asap pripelje poceni igralca, potem pa govori, da smo tukej številčno dobri. Ne bi raje naredil kak dobr deal pa pripeljal branilca, ki bi dejansko izboljšal to ekipo. Toby Alderweireld iz Ajaxa je šel v Španijo za 7mil.€ na primer. O poslu za Matrija pa ne bi več:D

Kakorkoli, ne moreš oporekati, da so naredili finančno dober nakup s Kakajem, veselim se tudi iger Polija, ki mislim, da bo eksplodiral tukaj. Nova okrepitev je praktično tudi De Jong, ki je znatno izboljšal vezno linijo. Da ne pozabimo na Hondo, ki še pride januarja. Največja skrb pa še vedno ostaja obramba, kjer predlagam, da se že zdej kr kakšni oltarčki postavijo in se širi dobre misli, da se slučajno kdo izmed dvojice Mexes/Zapata ne poškoduje.
Uporabniški avatar
Maldini_<3
Milan v krvi

OdgovorNapisal/-a bizi77 dne 02. sep 2013 22:33

Dejansko se mi zdi ta Mercato malo zavožen.
Strinjam se, da smo verjetno veliko boljši kot lani, a dejali ste že, da so se tudi drugi okrepili in tega me je strah. Res mi je zelo žal, ker nismo pripeljali Honde, kajti januarja ne bo mogel igrati LP. Poleg tega bi bil uigran z ekipo že januarja, ko ponavadi lovimo (upam da letos ne bomo) tekmece, ki po mojem skromnem mnenju ne bodo toliko kiksali kot so lani. Mogoče je to komercialna poteza, ker se bo vsa pozornost, nakupi dresov in ostalih rekvizitov, preusmerila v Kakaja in bi bil sedaj honda malo v senci (velik Azijski trg za nov bum ob prestopu januarja).
Predvsem pa me skrbi obramba (centralna branilca). Če sem lahko z boki še kar zadovoljen, ker imamo štiri (plus De Sciglio lahko igra na obeh straneh) in ker tega Silvestreja ne poznam toliko, Bonera mi ne dogaja, Zacardo pa me je razočaral, se v meni poraja velik dvom, da smo sposobni narediti kaj velikega tako doma, kot tudi v LP. Žal imata tako Mex kot tudi Zapata omejeno znanje in fizične sposobnosti, da bi me stabilnost in zanesljivost v obrambi navdajala z optimizmom. Tukaj sem si res želel še enega kvalitetnega branilca in kar nekaj jih je bilo na dosegu roke. Problem vidim, ko bomo na določenih tekmah lovili rezultat in bo obramba razredčena (nekaj tega se je videlo tudi proti Cagliariju).
Seveda je tukaj kar nekaj svetlih točk. Prvi je seveda Poli, ki me ne navdušil (čeprav še ni uigran z ekipo), a ima potencial. Kot drugo sem vesel, da smo obdržali Faraona in bi bil razočaran tudi, če bi ga menjali za Ozila. Okoli Matrija sem malo skeptičen, ker ko se vrne še Pazzo, bo veliko napadalcev na klopi (če bo večino časa igral Mario si bodo morali po novem sistemu eno mesto razdeliti SES, Robinho, Niang, Matri in Pazo).
Seveda je največji plus s katerim smo dobili srce, prodornost, gledalce in mentorstvo prihod Ricarda. Pomembno je, da je pokazal, da nosi Milan v srcu (6M manjša plača). Dobro tudi on ima svoje interese, ker verjetno res želi igrati na SP doma. (sem pa malo bral stran o Kakaju na tem forumu in ugotovil, da je kar nekaj dejavnih uporabnikov tukaj spremenilo svoje mnenje, kot je bilo, ko je odšel - sram vas bilo).
Skratka grenak priokus ostaja, lahko pa ta mercato ocenim kot soliden (moglo je i puno bolje). Je pa kot že povedano tukaj Ricky, v katerega polagam velike upe ob solidni osnovi ekipe.
Potencial je zdej bo moral pa Max to vse skupaj sestaviti v smiselno celoto, česar se tudi malo bojim.

:bandiera: :bandiera: :bandiera: :bandiera:
Uporabniški avatar
bizi77
Član Kluba navijačev

Kraj: Kočevje

OdgovorNapisal/-a capcap dne 02. sep 2013 22:37

Židonja Bosko pa sedaj nazdravlja z Gallianijem. Sigurno si kislo misli kako ga je nategnil.
Slika
Uporabniški avatar
capcap
Milan v krvi

Kraj: Wajdušna

OdgovorNapisal/-a smoljo dne 02. sep 2013 22:39

Alberto Paloschi je napisal/-a:Aja in še to, preden spet začnejo padat posti o tem, da kako ni denarja, če pa nismo nič zapravili. Milan dela bilancio glede na tekoče leto, tako da se letošnji zimski mercato že šteje.

Kaka 0
Matri 11
Silvestre 1
Poli 2,5
Zapata 6
Saponara 3,5
Vergara 2
Constant 7
Salamon 3
Balotelli 21

To gre vse v letošnji bilancio...

Jap, lahko dela bilanco za letos, ampak Balotelli ni v enem kosu, ker mislim, da je v treh. Se pravi tule je na grobo okrog 43 mio, če vzamemo 1/3 Balotellija.. V letošnjo bilanco gre tudi denar in nagrade od Lige prvakov, ki smo jih dobil po koncu tekmovanja, se pravi nekje julija. Tega denarja je bilo slabih 52 mio. Se pravi že tu ostane nekje 10 mio, ki bi se jih dalo porabiti, pa se jih ni ;) Za enega branilca bi bilo več kot dovolj.
Uporabniški avatar
smoljo
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a Sloma27 dne 02. sep 2013 22:42

Če se ne motim se delajo bilance z celim zneskom torej bo celih 21 mil.
Uporabniški avatar
Sloma27
Član Kluba navijačev

Kraj: PIRAN

OdgovorNapisal/-a bizi77 dne 02. sep 2013 22:56

Še nekaj malenkosti: Če smo že kupili Matrija, ki smo ga po mojem preplačali vsaj za 5M(upam,da se motim), bi lahko prodali Nocerina, Traoreja, Zacarda, Bonero in mogoče tudi Robinha, s tem pa bi lahko kupili dva CB in Hondo za vse skupaj 25M ter bi bili še vedno na istem (v denarnem smislu, v igralskem pa veliko boljši).
Uporabniški avatar
bizi77
Član Kluba navijačev

Kraj: Kočevje

OdgovorNapisal/-a capcap dne 02. sep 2013 22:58

OK, potreben bi bil res en vrhunski štoper, toda trenutno ni nobenega na vidiku za dobro ceno. Verjetno niti za pretirano ceno. V italiji je pomanjkanje dobrih štoperjev hudo. Če pomislimo, da so nekoč igrali odlični Nesta, Maldini, Cannavaro, Stam, Thuram in še mnogi dobri, vidimo danes v reprezentanci Bonučije ipd.
Astori je dober štoper, toda neke hude razlike ne bi naredil. Dal pa bi nam globino na tem položaju. Med top 20 igralci na svetu je verjetno le Thiago Silva v družbi najboljših. Nekoč ni bilo tako. Recimo štoparji Bayerna mene ne prepričajo... Od Barce delajo tudi pizdarje... Pri realu imajo pacjenta Pepeja in Ramosa, ki tudi skuha kaj...

Po moje je to bolj splošen problem, kot pa problem Milana. Sigurno pa situacije ne bosta rešila Silvestre in Bonera.
Uporabniški avatar
capcap
Milan v krvi

Kraj: Wajdušna

OdgovorNapisal/-a Sloma27 dne 02. sep 2013 23:00

Mercato chiuso :bandiera: :bandiera: :bandiera: :bandiera: :bandiera:
Uporabniški avatar
Sloma27
Član Kluba navijačev

Kraj: PIRAN

OdgovorNapisal/-a cofko11 dne 02. sep 2013 23:31

ja res enkraten merkato ja ... glede na juve in napoli mocno zaostajamo ..
Uporabniški avatar
cofko11
Zvezdnik Milana

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prestopi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost