Dejansko se mi zdi ta Mercato malo zavožen.
Strinjam se, da smo verjetno veliko boljši kot lani, a dejali ste že, da so se tudi drugi okrepili in tega me je strah. Res mi je zelo žal, ker nismo pripeljali Honde, kajti januarja ne bo mogel igrati LP. Poleg tega bi bil uigran z ekipo že januarja, ko ponavadi lovimo (upam da letos ne bomo) tekmece, ki po mojem skromnem mnenju ne bodo toliko kiksali kot so lani. Mogoče je to komercialna poteza, ker se bo vsa pozornost, nakupi dresov in ostalih rekvizitov, preusmerila v Kakaja in bi bil sedaj honda malo v senci (velik Azijski trg za nov bum ob prestopu januarja).
Predvsem pa me skrbi obramba (centralna branilca). Če sem lahko z boki še kar zadovoljen, ker imamo štiri (plus De Sciglio lahko igra na obeh straneh) in ker tega Silvestreja ne poznam toliko, Bonera mi ne dogaja, Zacardo pa me je razočaral, se v meni poraja velik dvom, da smo sposobni narediti kaj velikega tako doma, kot tudi v LP. Žal imata tako Mex kot tudi Zapata omejeno znanje in fizične sposobnosti, da bi me stabilnost in zanesljivost v obrambi navdajala z optimizmom. Tukaj sem si res želel še enega kvalitetnega branilca in kar nekaj jih je bilo na dosegu roke. Problem vidim, ko bomo na določenih tekmah lovili rezultat in bo obramba razredčena (nekaj tega se je videlo tudi proti Cagliariju).
Seveda je tukaj kar nekaj svetlih točk. Prvi je seveda Poli, ki me ne navdušil (čeprav še ni uigran z ekipo), a ima potencial. Kot drugo sem vesel, da smo obdržali Faraona in bi bil razočaran tudi, če bi ga menjali za Ozila. Okoli Matrija sem malo skeptičen, ker ko se vrne še Pazzo, bo veliko napadalcev na klopi (če bo večino časa igral Mario si bodo morali po novem sistemu eno mesto razdeliti SES, Robinho, Niang, Matri in Pazo).
Seveda je največji plus s katerim smo dobili srce, prodornost, gledalce in mentorstvo prihod Ricarda. Pomembno je, da je pokazal, da nosi Milan v srcu (6M manjša plača). Dobro tudi on ima svoje interese, ker verjetno res želi igrati na SP doma. (sem pa malo bral stran o Kakaju na tem forumu in ugotovil, da je kar nekaj dejavnih uporabnikov tukaj spremenilo svoje mnenje, kot je bilo, ko je odšel - sram vas bilo).
Skratka grenak priokus ostaja, lahko pa ta mercato ocenim kot soliden (moglo je i puno bolje). Je pa kot že povedano tukaj Ricky, v katerega polagam velike upe ob solidni osnovi ekipe.
Potencial je zdej bo moral pa Max to vse skupaj sestaviti v smiselno celoto, česar se tudi malo bojim.