Mercato 2014

Splošna debata o prestopih igralcev v Milan.

Re: Mercato 2014

OdgovorNapisal/-a capcap dne 29. jan 2014 16:07

smoljo je napisal/-a:Capcap, meni je jasno, da je drek vedno bil. Ampak razmerje med drekom in igralci je bilo malce drugačno kot sedaj. Meni je jasno, da Berlusca ne da keša, zato pa toliko bolj ne razumem, zakaj se zdaj ne da šansa mladim. Saj, da se nekaterim, da me ne bo zdaj spet kdo točno za jezik vlekel, ampak vseeno. Razne Mesbahe, Traoreje, Constante bi brez težav lahko nadomestili z igralci iz Primavere. Vsaj moje mnenje je tako in za njim stojim. Pika.

Sigurno je razmerje drugačno, kar tudi mene moti, toda toliko denarja kot daš, toliko muzike je. Vsi bi radi, da damo mladim šanso, toda si se mogoče kdaj vprašal, če so tevi mladi iz Primavere dovolj dobri? Mogoče je to problem. Mesbah je bil napaka, toda v borbi za naslov, je očitno želel pripeljati bolj izkušenega igralca. Traore je odigral dobro prvenstvo v Franciji, zato ga je čelavi kupil. Napaka, se zgodi. Koga ti poznaš s primavere, da je na nivoju in kaj te je prepričal, da je na nivoju? Imaš kakšen fact?
Ti povem negativno posledico: Pride noter mulc, zajebe dve tekmi zapored in pogori. Z njim je konec. To se je dogajalo in to se dogaja (mogoče ne pri nas). Boš sedaj ti bil tisti, ki bo šel do njegovih staršev in jim razjasnil, zakaj se je fant zlomil in zakaj ima "zlomljeno hrbtenico". Ni vse tako enostavno kot nekateri mislite. Faktorjev je miljon in več...

Tadej je napisal/-a:Ne govorim o vecjem vlaganju berlusce, govorim o bolj pametnem kadrovanju gallianija...berlusca za moje pojma vlaga dovolj.

Tadej, mene podobno kot tebe, motijo nekateri igralci, ki jih imamo in ki žal niso vredni dresa Milana. Vsak manager kluba dela velike napake. Poglej si malo naokoli v Anglijo, Španijo, Francijo,... koliko denarja so oni vrgli proč za nakupe. Ma dejansko miljone € v SMETI. Milijoni v školjki za Lavezzija in Pastoreja (ki sta na mercatu), Felaini, Carroll,... Teh igralcev je malo morje in očitno si tej klubi to lahko privoščijo. Galliani pač čaka, da bo prilika se jih znebiti in mogoče zaradi tega nekdo ne gre takoj ven oz. mu ne pokažejo vrat. Milan kar se tiče človeških odnosov je top klub na Svetu. Ne bojo metali igralcev na tribuno in ne bodo jih izsiljevali. To so vrednote, ki jih ima redko kateri klub. Če pa hočeš, da Milan za ceno 6 točk več v prvenstvu postane umazan in brezobziren, prav. Navijač bi moral biti ponosen na to, da klub ravna s svojimi igralci kot z ljudmi in ne kot z govedom. To je razlika med Milanom in ostalimi klubi. Žal zaradi tega trpi kvaliteta v kadru, toda v humanosti sigurno ne. Prav tega je danes v Svetu premalo. Vsepovsod.
Uporabniški avatar
capcap
Milan v krvi

Kraj: Wajdušna

OdgovorNapisal/-a Baruca98 dne 29. jan 2014 16:32

Evo @capcap je objasnu vse! Sedaj se lahko spet vrnemo na temo o Mercatu 2014. :D

Torej kot kaže je zamrznila menjava Zaccardo-Taarabt, ker je Zaccardo zavrnil Fulham in tudi nakup Biabiany-a, pa čeprav je včeraj Biabiany-ev agent potrdil, da je Milan v pogovorih z Parmo. Danes naj bi v Italjo prispeli predstavniki Guangzhoua in če jim ne bi uspelo kupiti Diamantija, naj bi vse lovke usmerili v Biabiany-a. Bomo videli ce se bo kej spremenilo s tokom dneva...
Galliani also refused Livorno's offer for @bryan_cristante this morning after having declined Lazio's offer for Gabriel.

Fiorentina's sporting director: "Mexes? No, he is not one of our objectives."
Uporabniški avatar
Baruca98
Član Kluba navijačev

Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a smoljo dne 29. jan 2014 16:38

capcap je napisal/-a:Ti povem negativno posledico: Pride noter mulc, zajebe dve tekmi zapored in pogori. Z njim je konec. To se je dogajalo in to se dogaja (mogoče ne pri nas). Boš sedaj ti bil tisti, ki bo šel do njegovih staršev in jim razjasnil, zakaj se je fant zlomil in zakaj ima "zlomljeno hrbtenico". Ni vse tako enostavno kot nekateri mislite. Faktorjev je miljon in več...

Seveda je faktorjev več, ampak če so vsi taki levaki, predpostavljam, kaj v pi*** se potem dela v mlajših selekcijah. Glej, jasno mi je, da mlademu igralcu hitro zjebeš kariero, ampak v dani situaciji v kateri smo, kaj veliko zjebat ne more. Tudi, če kiksne trikrat zapored, se to zgodi v momentu, ko je prvenstvo zafurano (hipotetično gledano).
Uporabniški avatar
smoljo
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a capcap dne 29. jan 2014 16:53

Dela se tako, kot se je vedno delalo, toda očitno takšnih talentov ni. Sej imamo De Sciglia pa Cristanteja. Če se onedva vključita v prvo ekipo in stalno igrata je to-to. Zapomni si (to veš tudi iz basketa). Cela generacija dela za enega, mogoče dva igralca, toda nikjer ne piše da bosta nato uspela. Poglej kakšno je stanje v Italiji glede talentov. Povej mi enega, ki bo lahko bil top 10 igralec na Svetu. Od 18-22 let. Ga preprosto ni. Mogoče je to le stvar generacij, mogoče bo že recimo letnik 98' pripeljal 3-4 izredne igralce. V razvoju in talentu generacij so vedno luknje, tudi v Sloveniji je tako.

Ti dam prou en OFF primer: Slovenska košarkarka: generacija od 79-86 so pripeljale top igralce: Smodiš, Lorbek, Dragić, Bečirović, Udrih,... Kaj imamo sedaj? od 87' naprej ni TOP basketašev. So zelo dobri, toda vrhunski ne. Obstajajo pač luknje. Pri nas v basketu traja že 10 let.
Uporabniški avatar
capcap
Milan v krvi

Kraj: Wajdušna

OdgovorNapisal/-a smoljo dne 29. jan 2014 17:12

capcap je napisal/-a:Ti dam prou en OFF primer: Slovenska košarkarka: generacija od 79-86 so pripeljale top igralce: Smodiš, Lorbek, Dragić, Bečirović, Udrih,... Kaj imamo sedaj? od 87' naprej ni TOP basketašev. So zelo dobri, toda vrhunski ne. Obstajajo pač luknje. Pri nas v basketu traja že 10 let.

Kako od 87' naprej ni? Mene si pozabu? :P Ne, saj ti dam prav, brez skrbi. Ampak pač, človek se vpraša in prav je, če se ;)
Uporabniški avatar
smoljo
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a Lovro_7 dne 29. jan 2014 17:33

Kaj za Nicolo Murruja iz Cagliarija je vse potihnilo? njega bi se res splačalo pripeljati.:)
Uporabniški avatar
Lovro_7
Častni član foruma

OdgovorNapisal/-a Penny dne 29. jan 2014 17:47

Taarabt pride jutri v Milano, posoja do konca sezone z možnostjo odkupa za 7 milijonov. Je pa Taarabt želja Seedorfa, tako da se pri meni tu vse konča. Če ga hoče trener, je prav, da se ga pripelje. Pride pa na polletno posojo, tako da če je res tak pacient, da se ne more spravit k sebi, bo poleti lepo pakiral in je. Win-win situacija za nas...
Uporabniški avatar
Penny
Milan v krvi

OdgovorNapisal/-a smoljo dne 29. jan 2014 18:11

Penny je napisal/-a:Taarabt pride jutri v Milano, posoja do konca sezone z možnostjo odkupa za 7 milijonov. Je pa Taarabt želja Seedorfa, tako da se pri meni tu vse konča. Če ga hoče trener, je prav, da se ga pripelje. Pride pa na polletno posojo, tako da če je res tak pacient, da se ne more spravit k sebi, bo poleti lepo pakiral in je. Win-win situacija za nas...

Če je želja Seedorfa in se tudi zimski mercato že dela po njegovih željah, se tudi jaz strinjam. Kot praviš, za nas win-win situacija. Upam samo, da si zaželi še kakega v obrambi..
Uporabniški avatar
smoljo
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a _IKE_ dne 29. jan 2014 18:35

Po kaki logiki je tarabt želja sedorfa mi ne bo nikoli jasno.....
_IKE_
Legenda Milana

OdgovorNapisal/-a svarog dne 29. jan 2014 18:36

_IKE_ je napisal/-a:Po kaki logiki je tarabt želja sedorfa mi ne bo nikoli jasno.....

Ko boš ti ali jaz trener MILANA, bova pa midva odločala koga kupiti.
Uporabniški avatar
svarog
Milanov predsednik

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prestopi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost