Mercato 2014

Splošna debata o prestopih igralcev v Milan.

Re: Mercato 2014

OdgovorNapisal/-a Baruca98 dne 30. jan 2014 16:54

Slika
"Sono molto felice, è un onore poter giocare con la squadra più forte d’Italia. Ho già parlato con Seedorf, mi ha detto cosa si aspetta da me. Non vedo l’ora di giocare. Ruolo? Mi piace giocare da trequartista, posso giocare anche a sinistra o a destra. Balotelli? Non lo conosco personalmente, ma è un grande onore per me poter giocare con lui. Io sono un giocatore a cui piace attaccare, fare gol, assist e dribbling. Briatore? Era il mio presidente al Qpr, abbiamo un grande rapporto, sono convinto che sarà felice che io sia al Milan. Numero di maglia? In passato ho indossato il 7 o il 10, ma se non sono disponibili ne prenderò qualcuno che c’è libero. Un messaggio ai tifosi? Cercherò di dare sempre il 100% in campo e speriamo di divertirci insieme”.

Čaka se samo še uradna potrditev prestopa: Taarabt mora najprej opraviti zdravniške preglede in nato bo podpisal pogodbo z Milanom! :salmilan:
Uporabniški avatar
Baruca98
Član Kluba navijačev

Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a capcap dne 30. jan 2014 18:56

EVO, še en klasičen primer tega, kako se izgubijo besede s slabim prevodom:
"Počaščen sem, da bom lahko igral v največjem klubu v ITALIJI." To kar je rekel že v tistem "SLAVNEM" intervjuju, da bo Milan njegova odskočna točka.

EDIT: TAARABT je uspešno opravil zdravniški pregled. Baje ima Milan junija možnost odkupa za cca. 7 milijonov €.
Uporabniški avatar
capcap
Milan v krvi

Kraj: Wajdušna

OdgovorNapisal/-a mrosoner dne 30. jan 2014 21:47

Tuttomercatoweb poroča, da naj bi se Milan ter Napoli že vse dogovorila za prestop Armera. Čaka se baje samo Zacarda, da se mu najde nek klub. A je to zanesljiv vir?
Če pride še Armero, bomo imel pa igralcev za dve ekipe :^) upam da ga pipeljejo samo prosim naj se že čimprej znebijo odpadkov...
Uporabniški avatar
mrosoner
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a buldog5 dne 30. jan 2014 22:58

Čeprav je še dan do konca prestopnega roka mislim da je Milan zaenkrat zaključil. V ekipi bi bile potrebne še izboljšave, a osebno sem pod ta mercato že potegnil črto. Lahko rečem da sem zadobvoljen z dosedanjimi prestopi, če pa pride pe kakšen prepotreben centralni branilec bo pa še toliko bolje.

Če bi z eno besedo opisal moje mnenje glede mercata bi rekel dobro. Moje mnenje je da je to eden boljših v zadnih letih. Če poiščem zadnji boljši mercato je bilo takrat ko se je v klub pripeljalo Ibrahimoviča, Robinha in Boatenga. Zdaj kje so ti igralci in v kakšni formi so je druga zgodba. Za tiste čase so bli... bomba. Pa grem nazaj na letošni mercato. Milan je zadnja leta vse po odhodu Kakaja iskal kakovostnega igralca, kateri ima dober pregled nad igro in zna podati "ubijalsko" podajo za gol napadalcu. Le tega smo pridobili lani poleti in ta oseba je bila Kaka. Kaka prikazuje u Milanu dosti boljše predstave, kakor jih je prikazoval v Relau, a igralec je že počasi zakorakal v trideseta in tukaj je Milan storil dobro potezo, ko je v klub pripeljal Hondo. Delavec na igrišču, kateri zna zaposliti napadalca in ima soliden pregled nad igro. V njem osebno vidim igralca kateri bo znal nadomestiti Kakaja, kajti že prej sem omenil da Kaka ni več v rosnih letih. V postavi katera se je z prihodom Sedeorfa spremenila v sistem 4-2-3-1 lahko igra za napadalcema ali na boku kar pomeni da mu mesto"wingerja " naj nebi delalo večjih težav. Na hitro rečeno prilagodljiv igralec in Milanista po srcu, kar pa tudi nekaj pomeni.
Naša druga okrepitev je bila igralec, katerega so potrebovali najbolj. Adil Rami, centrali branilec kateri je resnično potreben v naši postavi, kajti Bonera žal ni ravno na nivoju Milana, Zapata nima neke konstantne forme, Silvestre je bil mišljen kot kratkoročna rešitev, poleg tega ga pa še mučijo poškodbe. Ostane še Mexses za katerega je bilo že večkrat slišano da je najboljši na papiru, a ne kaže nekega dobrga odnosa do kluba. Rami ni pri Milanu do sedaj dobival kakšne velike minutaže, saj naj bi se po besedah bivšega trenerja Allegrija moral še privaditi na italjanski nogomet. Kolikor sem ga sam videl se mi ne zdi da bi bil neki "levak" in mislim da bo pa še nekaj odigranih tekmah postal standarden ćlan začetne postave.
V Milano se je pred dnevi preselil tudi Michael Essien. Igralec kateri je bolj kot ne bil pripeljan da malo "zakrpa luknje" in mislim da ni z svojimi izkušnjami znal pomagati Milanu, če ne drugega bo solidna menjava našim igralcem, saj je kot sem že omenil je dokaj izkušen igralec, sploh pa naj bi bil Essien želja Seedorfa.
Kot zadnji je prišel v klub Adel Taarabt, igralec za katerega, naj bi se zanimali že lani poleti, a naj bi igralec videl Milan le kot odskočno desko za napredovanje v španskih klubih. Milan je nato zanimanje zanj opustil in se zanj spet začel zanimati letos. Posel naj bi bil speljan, da naj bi v nasprotno smer bil poslan Cristian Zaccardo, a naj bi se dogovorili le za posojo Adela. Posoja z možnostjo odkupa za 7mil€ naj bi bil dogovor med kluboma. Taarabt naj bi bil zan kot nekoliko problematičen igralec a upamo lahko da se bo v Milanu "umiril". Da bi tega igralca Milan krvavo potreboval ravno ni bilo, a če je že prišel jaz v tem vidim samo neko dodano vrednost letošnjemu prestopnemu roku. Adel ima dobro tehniko, katera pa bi MIlanu samo koristila.
Naj omeni še da se je z posoje vrnil Andrea Petanga, kateri naj bi bil eden izmed boljših mladih igralcev Milana.

Ker so sestavi del prestopnega roka ne le samo prihodi ampak tudi odhodi, so klub zapustili oz odšli na posojo... Matri, kateri v Milanu ni pokazal praktično nič pri Fiorentini pa je že prvo tekmo zabil dva gola Potem je tukaj še Niang, kateri je že na prvi tekmi pri novemu klubu zabil gol in je edini za katerega upam da ve vrne v Milan in pokaže kaj zna. Jherson Vergara je tudi eden izmed talentiranih igralcev, kateri je zaradi premajhne minutaže bil poslan na kaljenje k drugemu klubu, je pa tudi igralec katerega bi rad videl v našem dresu. Na izhodnih vratih se je znašel tudi Nocerino kateri je prav tako odšel na posojo v Anglijo. Bil je le bleda senca oziroma še to ne, igralca kateri je prvo sezono v Milanu zabijal v slogu največjih napadalcev.

V tem prestopnem roku smo dobii nekaj kar smo res potrebovali ter se znebili igralcev kateri se niso našli v MIlanu. Za poletni mercato bi rekel, da po moje nekih velikih prihodov ne bo, upamo lahko le na kakšno okrepitev v obrambi katero res potrebujemo, kaj dosti pa ne, če sklepam pa načinu trgovanja do sedaj. Moramo vedeti da če odkupimo Ramija in Taarabita nas to stane že blizu 15mil€, pa ker imamo nekaj igralcev v solasništu in morebiti Milan želi odkupiti katerega igralca se številka takoj poveča na preko 20 mil€. Vedite da bo Milan dal preko 20 mil€ za plačilo igralcev za nazaj, pripeljal praktično pa nobenega.
Zakaj sem zadovoljen z tem prestopnim rokom? Če pomislim da je Milan pred letom in pol za okrepitve pripeljal Constanta, Acerbija in Traoreja.... lahko rečem, da je ta mercato bil dober. :)
Uporabniški avatar
buldog5
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a mrosoner dne 31. jan 2014 09:23

Biabiany naj bi bil še vedno opcija za menjavo, vsaj tako poroča Skay sport. Sedorf si ga še vedno želi v ekipi, v nasprotno smer pa naj bi odšla Saponara in Zacardo, čeprav je naj bi po včerajšnjem interviuju Sedorf zanikal posojo Saponare.
Podpišem takoj, s tem bi Saponara dobil priložnost v Parmi, da si nabere izkušnje in pokaže kaj zna, obenem pa se znebimo zacarda, kar tudi ni slabo. Biabiany pa zagotovo ima kvaliteto, je pa res, da imamo na teh pozicijah sedaj res precej igralcev: Kaka, Honda, Robinho, Taarabt, Birsa, Biabiany?, poleti pa se vrne še Niang.
Uporabniški avatar
mrosoner
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a acerni6 dne 31. jan 2014 10:12

Bojda se Robinho danes seli v Galatasaray, zato tudi prihod Trabanta in morda Bibibaninaya
Uporabniški avatar
acerni6
Silvio Berlusconi

Kraj: Ajdovščina

OdgovorNapisal/-a gattuso dne 31. jan 2014 10:59

Birsa bo itq odletel iz kluba, ker za moje pojme ne ustreza karakteristikam Seedorfa. Tip je prepočasen, Seedorf pa želi gojiti hiter nogomet, tako, da v poletju se za moje pojme Birsa poslovi, bo pa imel pomoje kar pestro izbiro klubov iz Italije, saj je v začetku sezone prikazal par dobrih partij, ampak dobra partija za Milan ni dovolj. Glede Morocco cirkus alias Taarabt, še vedno sem zelo ravnodušen glede njega, ampak če mi tip zapre lape, potem hvalabogu, prav tako sem bil proti prihodu Van Bommla, pa sem se posul s pepelom. Pogrešam kakšno okrepitev v obrambi, ampak samo, če pride kvalitetna zadeva, ker verjamem, da se je marsikdo navolil plavalcev v naši obrambi.
gattuso
Milanov trener

OdgovorNapisal/-a Penny dne 31. jan 2014 11:25

Biabiany naj bi prišel za 5+ mio + Zaccardo + Saponara, samo še ne ve, v kakšni obliki. Skratka... Seedorf kot kaže ne jebe to politiko, da more en it, da en pride. Kar je po eni strani prav. Ni on kriv za sranje, ki ga je pustil Allegri, zato je prav, da se mu je pripeljalo igralce, ki si jih je želel. Taarabt in Biabiany sta bila želji Seedorfa. Prvi naj bi na dolgi rok nadomestil Robinha. Naslednje leto bomo tako imeli za špicami (Balo/Pazzo/Petagna) ElSha, Kaka, Honda, Taarabt, Biabiany, Birsa/Saponara. Mogoče pride še kdo, če se bo zadnja dalo stran. Šest igralcev za tri pozcije je nujna stvar, če se želimo biti konkurenčni v vseh tekmovanjih. Zanimivo bo, kaj se bo delalo na vezi. Monto, Essien, De Jong, Poli, Muntari in Cristante za dve mesti je kar veliko, pa mislim, da bi mogoče rabli še kakšnega bolj dinamičnega igralca. Bomo vidli, čeprav na dolgi rok, če se bosta vnesla in razvijala, bi moglo bit tako, da bi bla Poli in Cristante tista, ki bosta v prvi postavi. To mislim čez recimo dve sezoni ali tri.

Tudi v obrambi smo na bokih načeloma poštimani. V postavitvi 4-2-3-1 se mi zdi, da bo Abate imel veliko vlogo, ker ne bo imel tok ofenzivnih nalog in več defenzivnih, kar je zanj dobro in bi ga morali podaljšat nujno. Se pravi Abate in De Sciglio v prvi postavi, menjavi Urby in še nekdo. Tu bi bil recimo Armero odličen, ker ne bi bil za prvo postavo, kot menjavo met takega igralca pa je špica. Kar pomeni, da se bo poleti največ delalo na centralnih branilcih. Po moje sedaj ne kupujemo na silo, ker zna bit, da je Doria že naš oziroma da se bo močno šlo nanj poleti. Se pravi Doria, Zapata, Rami, Bonera. Dobro bi blo, da se pripelje še enega dobrega, bomo vidli, kaj mislijo naši. Še bolj pomemben kot centralni branilec, pa je dober golman. Zame sta opciji samo dve - Marchetti ali Perin. Prvi bi bil bolj primeren za sedanjost, z drugim bi imeli pozicijo golmanac rešeno za 10+ let. Kdorkoli od teh dveh pride, bom super zadovoljen. In taka ekipca za naslednje leto ob Seedorfovi taktiki bi morala trgat, ker ima vse predizpozocije za to.
Uporabniški avatar
Penny
Milan v krvi

OdgovorNapisal/-a capcap dne 31. jan 2014 11:48

Nekje sem bral da bo šel Saponara le na posojo tja. Itak ima Parma že v lasti pol kartona, nato pa bi se zmenili poleti. To bi bilo sprejemljivo.
Uporabniški avatar
capcap
Milan v krvi

Kraj: Wajdušna

OdgovorNapisal/-a marko_vip dne 31. jan 2014 12:14

meni bi blo načeloma bolj všeč če bi namesto saponare odšla birsa in mogoče robinho ...
Uporabniški avatar
marko_vip
Član Kluba navijačev

Kraj: Ptuj

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prestopi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost