Mercato 2014

Splošna debata o prestopih igralcev v Milan.

Re: Mercato 2014

OdgovorNapisal/-a capcap dne 07. jan 2014 00:20

Tadej je napisal/-a:Je rekel MOGOČE 10M vreden, pa kaj se ti šališ? Res da ni vreden 20M, ampak lahko brez zadržkov rečem da je vreden 15M...kaj tebi ni jasno, jao ne!

Je rekel MOGOČE 10M ahahahahaha :worthy

Me zelo zanima, kaj bo pripeljal mojster galliani....bržkone nič ali pa naredil menjavo drvo za drvo, kot je že v njegovi v navadi :yawn:

Imaš mogoče napade?

Zakaj bi Nainggolan bil vreden več kot 10 milijonov? Po tvojem strokovnem mnenju? Kaj je on v karieri naredil, kot da je dal par golov za Cagliari? Ne igra v reprezentanci in ima skromne mednarodne izkušnje. Pa končno konstruktivno nekaj napiši, ne se samo pačit.
Uporabniški avatar
capcap
Milan v krvi

Kraj: Wajdušna

OdgovorNapisal/-a taura dne 07. jan 2014 00:31

torej Roma je plačala 3m€ za posojo do konca sezone + majo možnost odkupa 50% kartona za 6.5m€. Glede na to da Radje ni več, upam da gremo na polno na Jorginha..
Uporabniški avatar
taura
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a Tadej dne 07. jan 2014 00:31

capcap je napisal/-a:Imaš mogoče napade?

Zakaj bi Nainggolan bil vreden več kot 10 milijonov? Po tvojem strokovnem mnenju? Kaj je on v karieri naredil, kot da je dal par golov za Cagliari? Ne igra v reprezentanci in ima skromne mednarodne izkušnje. Pa končno konstruktivno nekaj napiši, ne se samo pačit.

Nainggolan velja že nekaj časa eden najboljših vezistov v italiji, v repki ne dobi šanse, ker igra v premajhnem klubu. Jaz napišem konstruktiven komentar, ko je to vredno, če pa pišeš takšne neumnosti, kaj ti pa naj drugega napišem.

Jaz te ne morem prepričat, če ti ne spremljaš njegovih iger, tukaj jaz res ne morem pomagat...mene boli patak za statistiko, jaz ko vidim borbenost, mirnost, da ima leaderja v sebi, to mene prepriča, kaj mene brigajo goli in statistika. De jong tudi ima bogo statistiko, pa ti ne morem dokazat da je odličen igralec, to pač moraš videt. Za jorginha si tudi govoril na pamet, pa sem ti lepo napisal, da ne moreš mešat registe in box2box igralca, še z videom sem podkrepil dejstvo, pol pa me obtožujete da nekaj nabijam, ne pišem konstruktivnih postov in ne vem kaj še vse. Lahko ti samo povem, če bo pripeljal galliani ali jorginha ali zaupal cristanteja, bo allegri igral z montolivom, ker so to vsi ppodobni igralci, milan pa potrebuje igralca z drugačnimi karakteristikami. Zdaj pa se že res ponavljam, no :)
Tadej
Silvio Berlusconi

Kraj: Slovenska Bistrica

OdgovorNapisal/-a capcap dne 07. jan 2014 01:46

Moj post se je nanašal na tvoj post in mogoče še kakšnega v takšnem stilu.
Kaj je kdo rekel da je odvisno vse od golov?
Takšne igralce kot je Nainggolan dobiš za 10-15 mil. € max. 18 milijonov je absolutno preveeč za takšnega igralca. Za okoli 20 mil. moraš kupiti igralca, ki bo naredil razliko in spremembo v igri, ne pa garača oz. solidnega igralca. Takšnih imamo na pretek. Dobro, Nainggolan je boljši verjetno kot večina naših na sredini, toda da se ga po sili kupi za takšno vsoto je norost. Za 20. mil moraš dobiti igralca, ki ima podobne karakteristike kot Fabregas, Pirlo ali recimo Modrić. Treba je kupit mladega in še sorazmerno poceni, kajti takšnim igralcem se nato zviša cena na cca. 30 milijonov. Nianggolan bo lahko še kako dobro igral, toda njegova tržna vrednost ne bo nikoli šla čez 20 mil. Njegova realna vrednost je od 10-14 mil., kakor je tudi ocenjen na transfermarktu. In da bi mi sedaj se udeleževali te "dražbe" in za brezveze metali denar proč, je norost.
Takšnih igralcev kot je on, je v nogometu pretek in sigurno se s podobnimi karakteristikami dobi takšnega za cca. 10 milijonov. Sedaj o imenih ne bi, ker resnično spremljam samo Milan in o drugih igralcih ne vem veliko, razen če si pogledam kakšne highlightse ali pa tekmo Lige prvakov, kar je premalo za dobro oceno. Nainggolana nisem veliko gledal, toda vem kakšen tip igralca je, to se takoj vidi. Tip je zelo koristen igralec toda to ni igralec za katerega boš porabil 20 milijonov. Daleč od tega. Ibro smo recimo dobili za 25 al 27 milijonov, sedaj pa delaj ti kalkuliraj kdo naredi razliko. S tem ne primerjam teh dveh prestopov, ampak takšno vsoto denarja, ki se jo porabi za igralca, ki ti nato res naredi razliko.
Uporabniški avatar
capcap
Milan v krvi

OdgovorNapisal/-a smoljo dne 07. jan 2014 02:38

Nevem, sam imam gleda Nainggolana mešane občutke. Če se oziram na to, da je bil Matri kao vreden 12 mio, potem je Nainggolan 18 brez problema. Ampak to je glede na Matrija. Sam tudi mislim, da je njegova realna cena do maksimalno 15 milijonov, nič več. Realno bi bilo 12,13 mio in čao. Po drugi strani pa bomo spet pustili, da se z enim najboljših vezistov v Italiji krepijo naši konkurentje. Nevem, ne diši mi tole najbolj. Sploh zato, ker se bojim, da se naši itak ne bojo zmigali in kupili kaj pametnega, ampak bodo jokcali, da kao je Roma dala preveč keša in da se tega ne grejo. Prikladen izgovor..
Uporabniški avatar
smoljo
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a Gennaro dne 07. jan 2014 03:55

capcap tu se moram le obregnit ob tvojo napoved, da tak igralec nikoli ne bo vreden čez 20 milionov...menim da je precej drzna napoved =) Če Roma osvoji kaj konkretnega pa zaigra dobro v Evropi in če bo Niangolan eden glavnih motorjev v vezni liniji, potem se takemu igralcu cena lahko ohoho zviša. Na enaki poziciji kot Niangolan igra Matić o katerem sem danes že govoril...transfermarkt ga ceni na 27 milionov, v pogodbi ima klavzulo za 40 milionov in kar nekaj klubov stoji v vrsti, pripravljeni plačat to vsoto denarja, pa igra fant v Benfici (sicer med glavnimi tam, a vseeno gre spet za portugalsko ligo). Statistiko pa ima podobno kot Niangolan v Cagliariju.

Ja strinjam se, da trenutno ni vreden 20, nikakor ne, kaj bo v prihodnosti bomo pa videli...glede na to da nam je Roma konkurent, upam da ne postane novi De Rossi...mogoče pa ravno njega mislijo naprej prodat :D
Uporabniški avatar
Gennaro
Častni član foruma

OdgovorNapisal/-a capcap dne 07. jan 2014 10:06

smoljo je napisal/-a:Nevem, sam imam gleda Nainggolana mešane občutke. Če se oziram na to, da je bil Matri kao vreden 12 mio, potem je Nainggolan 18 brez problema. Ampak to je glede na Matrija. Sam tudi mislim, da je njegova realna cena do maksimalno 15 milijonov, nič več. Realno bi bilo 12,13 mio in čao. Po drugi strani pa bomo spet pustili, da se z enim najboljših vezistov v Italiji krepijo naši konkurentje. Nevem, ne diši mi tole najbolj. Sploh zato, ker se bojim, da se naši itak ne bojo zmigali in kupili kaj pametnega, ampak bodo jokcali, da kao je Roma dala preveč keša in da se tega ne grejo. Prikladen izgovor..

Ma če primerjaš 12 milijonov od Matrija z bilo kom so igralci vredni 3x svojo vrednost. Sej smo vsi vedeli oz. napovedovali katastrofo. Sam se spomnim da sem rekel, da ne bi bil preveč jezen s prestopom matrija za 5 milijonov. V tem primeru bi tudi igralec imel (verjetno) nižjo plačo in prej bi se ga znebili. To z Matrijem je bla kraja in Galliani je lepo nasedel. Občutek mi pravi, da ga je Allegri hotel po vsej sili in dal ultimat Pleškotu, ker drugače res ne vem zakaj bi dali toliko denarja. Tu smo se pošteno nadrsali, ni nobena skrivnost. 18 mil. za Nainggolana bi bla pomoje še ena investicija, ki ne bi prinesla tistega kar potrebujemo. Ne bom rekel slaba investicija, ker Radja še vedno je pozitiven igralec, ki zna igrati. Toda ponavljam, ne bo prinesel te kvalitete, ki jo dobiš za 20 milijonov €.

@Gennaro
Sej mogoče bo igral res dobro in mogoče roma kaj osvoji (le v pokalu so še v igri), toda realno gledano je dokaj zaprt, ker Roma ima zelo dobre igralce na tej poziciji. Evo da ti dam primer... vsaj mi bi potrebovali bolj igralca kot je Pjanić, ki je prišel v Romo za 11 ali 12 milijonov. Takšnemu igralcu lahko zraste vrednost še pa še. Potem pa se Nainggolan prodaja za 18 mil. Za Pjanića bi se bilo vredno potruditi: Monto, Pit Bull, Pjanić, vsaj meni bolje deluje kot Radja noter.
Uporabniški avatar
capcap
Milan v krvi

OdgovorNapisal/-a smoljo dne 07. jan 2014 11:43

capcap je napisal/-a:
smoljo je napisal/-a:Nevem, sam imam gleda Nainggolana mešane občutke. Če se oziram na to, da je bil Matri kao vreden 12 mio, potem je Nainggolan 18 brez problema. Ampak to je glede na Matrija. Sam tudi mislim, da je njegova realna cena do maksimalno 15 milijonov, nič več. Realno bi bilo 12,13 mio in čao. Po drugi strani pa bomo spet pustili, da se z enim najboljših vezistov v Italiji krepijo naši konkurentje. Nevem, ne diši mi tole najbolj. Sploh zato, ker se bojim, da se naši itak ne bojo zmigali in kupili kaj pametnega, ampak bodo jokcali, da kao je Roma dala preveč keša in da se tega ne grejo. Prikladen izgovor..

Ma če primerjaš 12 milijonov od Matrija z bilo kom so igralci vredni 3x svojo vrednost. Sej smo vsi vedeli oz. napovedovali katastrofo. Sam se spomnim da sem rekel, da ne bi bil preveč jezen s prestopom matrija za 5 milijonov. V tem primeru bi tudi igralec imel (verjetno) nižjo plačo in prej bi se ga znebili. To z Matrijem je bla kraja in Galliani je lepo nasedel. Občutek mi pravi, da ga je Allegri hotel po vsej sili in dal ultimat Pleškotu, ker drugače res ne vem zakaj bi dali toliko denarja. Tu smo se pošteno nadrsali, ni nobena skrivnost. 18 mil. za Nainggolana bi bla pomoje še ena investicija, ki ne bi prinesla tistega kar potrebujemo. Ne bom rekel slaba investicija, ker Radja še vedno je pozitiven igralec, ki zna igrati. Toda ponavljam, ne bo prinesel te kvalitete, ki jo dobiš za 20 milijonov €.

@Gennaro
Sej mogoče bo igral res dobro in mogoče roma kaj osvoji (le v pokalu so še v igri), toda realno gledano je dokaj zaprt, ker Roma ima zelo dobre igralce na tej poziciji. Evo da ti dam primer... vsaj mi bi potrebovali bolj igralca kot je Pjanić, ki je prišel v Romo za 11 ali 12 milijonov. Takšnemu igralcu lahko zraste vrednost še pa še. Potem pa se Nainggolan prodaja za 18 mil. Za Pjanića bi se bilo vredno potruditi: Monto, Pit Bull, Pjanić, vsaj meni bolje deluje kot Radja noter.

Kaj pa, če bo Pjanić novoletno darilo? :rock: Saj ne, da preveč upam v ta scenarij, ampak slabo pa ne bi bilo ;)
Uporabniški avatar
smoljo
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a taura dne 07. jan 2014 12:10

Inter are close to reaching an agreement with Torino for D'Ambrosio. They have offered €2m + 50% of Botta.
Uporabniški avatar
taura
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a Penny dne 07. jan 2014 12:30

Ma jst sem bil ful za prihod Nainggolana. Samo... Ja, igra Cristanteja včerja me je prepričala. Tip je debitiral v prvi postavi v serie A, pa je odigral kot veteran. Nekaterim igralcem se vidi takoj, da majo nekaj več, in to sem včeraj v Cristanteju vidu. Pod pogojem, da mu Allegri od danes naprej zaupa in namenja čas za igro, sem takoj za to, da se ga obdrži, ker bo v dveh letih boljši od Nainggolana oz. lahko gladko postane world class igralec.

Še vedno pa ostane dejstvo, da rabimo vezista. Samo ne pod vsako silo oziroma ne kakšnega pajaca v stilu Parolo, ki se ga potem ne bomo mogli spet znebiti. Potem raje nobenega, pa naj Nocerino igra proti Atleticu, pa kar bo bo. Je pa jeba igrat proti Atleticu z vezo Poli-De Jong-Cristante, ker Poli in Cristante nimata praktično nič izkušenj na takih tekmah, kjer so izkušnje mogoče celo ključne. Samo enkrat jih pa tudi morajo dobit...
Uporabniški avatar
Penny
Milan v krvi

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prestopi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost