smoljo je napisal/-a:Sam razumem, kaj hoče IKE povedat in stvar niti ni tako zgrešena. Problem je le, da v teoriji gre to vse lepo in prav, toda v praksi je veliko težje, kot pravi večina. Ideja ni slaba, ampak realizacija je vprašljiva. Sicer bi tudi sam kakega poslal na tribuno - npr. Nocerino. Letos je SP in v Milanu, če ne bo igral, ga ne bo na SP, oziroma bo tam kot gledalec več ali manj. Ali torej zamenja klub in gre nekam, kjer bo vdrževal svojo formo za manjšo plačo in z večjo možnostjo po nastopu na SP, ali pa bo pri Milanu na tribuni. Potem pa se vsak, ki je pristisnjen ob zid, odloči kaj bo. Seveda mora tudi priromat ponudba za Nocerina, brez tega ne gre..
Nocerinu (in vsem ostalim hlodom) je itak jasno, da na svetovno ne bodo prišli, oziroma, da je edina možnost za to, če v Milanu res odigrajo vrhunsko. Če ga Milan proda v nek XY klub in tam igra dobro, to ne bo dovolj, ker konkurenca je huda in v slabih klubih blesti dosti slabih igralcev.
Ekstremen primer kako se z malo "bilančne kozmetike" , rešiš nezaželenega igralca, npr nocerina. :
X klub ponudi 3M za nocerina, nocerinu pa 1M plače.
Nocerino ima pogodbo z Milanom do 2017, zato želi vsaj tako plačo kot jo v Milanu.
Milan nato do 2017 z tistimi 3 M pomaga X klubu pri plačevanju razlike do polne plače Nocerina v X klubu.
Matematika pravi 3M ven noter 3M ven, pri obeh klubih,skratka oboji na pozitivni 0. Edina "zahteva" je da ponudba enaka "pomoči" pri plačevanju dela plače...
Finančni pogoji igralčeve pogodbe se v tem primeru bistveno ne spremenijo,(ne gre za 30-50% zmanjšanje plače ), torej ni razloga da ne bi zapustil kluba. Če pa še vedno ne želi zapustiti kluba, je druga opcija precej slabša ( tako za klub, kot tudi za igralca ) : treniranje z mladinci in sedenje na tribuni....
Me zanima, kateri klub bi ponudil 3mio za Nocerina in še milijon plače zraven (to je ogromna plača za večino Serie A). Bi se skoraj da šel stavit, da noben. Mogoče bi ga kdo vzel zastonj, če mu mi plačujemo še polovico plače, pa še za to ne bi dal roke v ogenj. Mi smo ga kupli za 500.000€, zdej pa ga bomo po dveh katastrofalnih sezonah prodali za 6x toliko, pomojem tudi ja

Je pa lepo vlečt neke številke iz riti in potem delat zaključke, kako so drugi nesposobni.