Napisal/-a IL DIAVOLO dne 06. feb 2014 17:21
Formacije so v ekipah, ki imajo kvaliteto zadnja briga trenerja. "Top" ekipe (med temi jih je nekaj ki so trenutno pri denarju in po dosežkih niso noben faktor v Evropi), so to kar so zaradi denarja in vlaganja. V teh "top" ekipah se vse vrti okoli dveh, treh igralcev. Ponekod tudi okoli enega (Real, PSG,). Edino kar gre naprej je fizika igralcev in tempo igre, v stilu igranja noben Guardiola, Mourinho, Martino itd ne morejo odkrivati tople vode. Tisto so taktične malenkosti, ki jih ima vsak trener nekaj, dejstvo je da mi nimamo kvalitete v kadru, ki bi omogočila da bi se kvaliteta posameznikov in ekipe nadgradili s taktiko. To kar sta Milanu dala Sacchi in Capello v smislu taktike ne more prekositi noben trener, ker to je popolnost in mi moramo stremeti k dejstvu, da vse izhaja iz obrambe. Seedorf ni (še) trener in niti približno nima mentalitete, ki bi temeljila na nogometu v obeh smereh. On goji stil nogometa, kjer je bistveno zabiti gol več, za kaj takega pa ta ekipa nima kvalitete in na dolgi rok taka igra ne more prinesti rezultata. Mi imamo peščico igralcev ki lahko dajo kvalitativni preskok na samo taktiko in filozofijo igre in so pravi za Milanov model (Balotelli, De Jong, De Sciglo, Montolivo, Abate, Pazzini, Zapata in Kaka). Potem imamo še El Sharaawya in Mexesa, ki morata porihtat stvari v glavi, ker kvaliteto imata ostalo in recimo Ramija, za katerega bo čas pokazal kako se bo vklopil. Ostali igralci so eno stopničko nižje od tega kar je bil dolga leta standard za igranje v Milanu in so tam kjer so bolj zaradi zatiskovanja pasu Uprave, ki je zaspala na mercatu zaradi nenogometnih pepripetij predsednika. S tem kadrom, ki je na razpolago je treba stremeti k delavskemu Milanu, ki bo igral kot ekipa in ki v imenu taktike ne bo kuril igralcev, ki bodo zaradi modela samega totalno nekoristni (Monto, Kaka, plus ostali ki sedijo, zato da lahko igrajo razni Robinhoti, Emanuelsni itd). In delavski Milan ne pomeni Essien, Robinho itd, ampak mladi ki so tekaško sposobni in imajo večji radius gibanja ter par starih, ki imajo rutino in kvaliteto (De Jong, Kaka, Montolivo)
Seedorf ima čas se igračkat do konca sezone in najraje bi videl, da se motim, ker mi ni vseeno če razprodajamo ugled v ligi še bolj pa v Evropi ampak jst sem trdno prepričan da mi rabimo taktično prekaljenega stratega na klopi, če se želimo dvigniti iz povprečja. Lahko izpade kot nepotrpežljivost ampak obrisi so jasno vidni in v mojih očeh ne obetajo dosti. Čas bo povedal svoje...