Mercato 2010

Splošna debata o prestopih igralcev v Milan.

Re: Mercato 2010

OdgovorNapisal/-a korencek66 dne 02. okt 2009 21:37

Mercato po vaših željah:
Obdržati Kakaja, pripeljati Džeka, Luis Fabiana, Essiena, Bosingwo in kakšnega Cissokhoja in pri tem zapraviti npr. 250 mio € in jim plačevati ogromne plače. Rezultati so tukaj in Milan se prebija v Ligi Prvakov brez večjih težav, bije bitko z Interjem in Juventusom za scudetto. Na koncu v blagajno prispe 400 mio €, toda to ni dovolj, ker so plače prevelike, igralci se strajo in postajajo podobni Jankulovskemu, Oddu, Seedorfu in Ronaldinhu, plače imajo visoke in rezultati so čedalje slabši, denarja pa ni in ni, Berlusconiju pa ni toliko do vlaganja, pravtako si ne moremo privoščiti novih igralcev, ker so plače trenutnih previsoke.

Mercato kot ga imam jaz, v mislih (podoben Gallijanijevemu in Berlusconijevemu):
Pripeljati Abateja, Di Gennara, Thiago Silvo, Paloschija,... prodati Kakaja. Skratka mlade obetavne igralce (ki pridejo kvečjemu 60 mio €), ki bodo v Mialnu igrali praktično zastonj in se trudili. Sprva ne bo velikih dosežkov, morda celo ostanemo brez uvrstitve v Ligo Prvakov (kot kaže sedaj). Toda ekipa se bo uigravala, čedalje bolje igrala ter začela osvajati Evropo. Prihodki bodo veliki, plače igralcev pa ne previsoke... Milan si bo lahko privoščil brez vložkov Berlusconija kakšnega kvalitetnega igralca (Fabregasa), toda še vedno se bodo vzgajali talenti. Na tej taktiki želi delati tudi Murinho (Krhin, Balotelli), toda pri Interju so naredili napako: kupili Etoja, Milita, Sneijderja in Lucia, ki bodo sezono odigrali dobro potem pa samo še vlekli visoke plače in Inter bo v škripcih, ker potem ne bo mogel kupovati novih zaradi teh omenjenih.

Toda zavedati se morate da trenutno ne moremo pripljati 20 takšnih igralcev, ker se moramo prej znabiti starih in "neuporabnih" igralcev, kateri vlečejo plače in so tukaj ker smo mi navijači želeli zveneče okrepitve. Berlusconi in Galliani razmišljata podobno kot pri Arsenalu, le da želita te malde igralce zadržati veliko dlje časa v Milanu, ter imeti poleg teh še nekaj izkušenih in kvalitetnih igralcev.
Uporabniški avatar
korencek66
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a Crudeli dne 02. okt 2009 21:43

korencek66 je napisal/-a:Mercato po vaših željah:
...

če se ne motim še ne dolgo nazaj je bil to po tvojih željah.
Uporabniški avatar
Crudeli
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a Liedholm dne 02. okt 2009 21:47

Jaz ne bi skakal do igralcev, ki koštajo 45mio€, nekako se jih ne splača vzeti. Razen ManUtdja, Reala in podobnih dripcev z miljardami, drugi "manjši" (Porto recimo) gradijo na mladincih in to se jim vsako leto obrestuje. Zakaj ne bi nabavili enega perspektivnega mladinca in ga eno leto uvajali v klub (Pato, Silva (Vem samo za ta dva)), zaenkrat se je to klubu obrestovalo. Pato je pridobil na vrednosti (100% vrednejši je, kot pa ko so ga kupili), Silva bo pa tudi ob koncu enih 30% vrednejši. To ne govorim, da bi jih prodali, ampak kako so nogometaši pridobili na kakovosti. Sicer bi pa jaz Pata prodal, ker je zahinavil in raje nabavil kakšnega Jovetića, ki je hvaležen, da sploh igra.
V pričakovanju napadov s strani Pato supportersov
Uporabniški avatar
Liedholm
Ljubljenec Rossonerov

OdgovorNapisal/-a korencek66 dne 02. okt 2009 21:57

Leonardo je napisal/-a:če se ne motim še ne dolgo nazaj je bil to po tvojih željah.

Ja zato, ker sem poudaril da sem šele zdaj dojel ko smo izgubili proti Zurichu kaj se dogaja in da Galliani Berlusconi ne moreta biti ogovorna za poraz proti takemu klub, ker nsita pripeljala okrepitev.

"Fabregas sanja San Siro"
Fabregas je mlad, ki ne zahteva prebisoke plače ima motiv, samo da je zanj potrebno odšteti nekaj denarja. Glede tega da imamo dobre odnose z Arsenalom in Fabregas "sanja o San Siru", poleg tega ustreza kriterijem Gallianija in Berlusconija, ga zato morda kmalu vidimo v rdeče-črnem dresu. Razen če boste eni spet želeli raje Džeka (čeprav imamo Pata, Huntelaarja, Inzaghija in še "Paloschija"), potem se zna zgoditi da bo prihodnji transfer enak sedanjemu.

Liedholm je napisal/-a:Jaz ne bi skakal do igralcev, ki koštajo 45mio€, nekako se jih ne splača vzeti. Razen ManUtdja, Reala in podobnih dripcev z miljardami, drugi "manjši" (Porto recimo) gradijo na mladincih in to se jim vsako leto obrestuje. Zakaj ne bi nabavili enega perspektivnega mladinca in ga eno leto uvajali v klub (Pato, Silva (Vem samo za ta dva)), zaenkrat se je to klubu obrestovalo. Pato je pridobil na vrednosti (100% vrednejši je, kot pa ko so ga kupili), Silva bo pa tudi ob koncu enih 30% vrednejši. To ne govorim, da bi jih prodali, ampak kako so nogometaši pridobili na kakovosti. Sicer bi pa jaz Pata prodal, ker je zahinavil in raje nabavil kakšnega Jovetića, ki je hvaležen, da sploh igra.
V pričakovanju napadov s strani Pato supportersov

In to je ravno transfer, ki ga želita Berlusconi in gallianji, toda njaprej se je potrebno znebiti nekaj igralcev, ki so nepotrebni (Dida, Oddo, Jankulovski, Favali, Kaladze, Seedorf, Ronaldinho... da se sprosti mesto a tujce, finance).
Sam da Galliani in Berlusconi bosta želela obdržati ene pomembnejše za dalj časa, bosta pa sveda prodala določene (tako kot bi ti Pata).
Me pa veseli da tako razmišljaš (sam da se to uresniči je potrebno še kakšni 2 leti (najmanj) v CL).
EDIT: Arsenal prodaja svoje igralce takoj ko dobijo ponudbo, pri Milanu bi pomojem odšli ob starosti okrog 30 leta, nekateri morda prej (da se ne bi ponovilo situacijo v kateri smo sedaj), ker bi pač imeli res astronomsko ceno za odkup (npr. Pato). Seveda bi tudi izjeme ostale za vedno (like Maldini).
Uporabniški avatar
korencek66
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a Maldini_<3 dne 03. okt 2009 11:26

korencek66 je napisal/-a:"Fabregas sanja San Siro"
Fabregas je mlad, ki ne zahteva prebisoke plače ima motiv, samo da je zanj potrebno odšteti nekaj denarja. Glede tega da imamo dobre odnose z Arsenalom in Fabregas "sanja o San Siru", poleg tega ustreza kriterijem Gallianija in Berlusconija, ga zato morda kmalu vidimo v rdeče-črnem dresu.

Misliš da se bo Fabregas zadovoljiv "samo" z 1mil.€ plače? Igralec kova kot je on bo imel kar visoko plačo. In za njega ne bo potrebno odšteti nekaj denarja, ampak kar precej denarja. Seveda pa proti njegovemu prihodu nimam popolnoma nič.
Uporabniški avatar
Maldini_<3
Milan v krvi

OdgovorNapisal/-a Alberto Paloschi dne 03. okt 2009 11:35

Eno hipotetično vprašanje, me zanima, kaj si mislite. Bi zamenjali Abateja za Kakaja? Če gledamo veliko sliko, ne samo gole in asistence. Torej tudi borbo na igrišču, leta, pripadnost klubu in tako naprej.
Alberto Paloschi
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a korencek66 dne 03. okt 2009 11:37

Maldini_<3 je napisal/-a:Misliš da se bo Fabregas zadovoljiv "samo" z 1mil.€ plače? Igralec kova kot je on bo imel kar visoko plačo. In za njega ne bo potrebno odšteti nekaj denarja, ampak kar precej denarja. Seveda pa proti njegovemu prihodu nimam popolnoma nič.

Glede na to kar kaže in da se trudi ne zahteva previsoke plače. Zagotovo ne bo imel večje od Kakaja, poleg tega "če se proda Ronaldinha" in odidejo lenuhi (nekaterim itaq kmalu poteče pogodba) potem ne bo finančnega minusa zaradi Fabregasa (razen nekaj "milijončkov" je potrebno zanj res odšteti).
Uporabniški avatar
korencek66
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a Alberto Paloschi dne 03. okt 2009 11:49

[quote="korencek66"][/quote]

Fantina, ti na veliko mešaš jabolke in hruške. Večina si želi (oziroma se jim to zdi samoumevno in zahteva), da Berlusconi vlaga vsako leto ogromno denarja in se vsako leto kupuje igralce za toliko in toliko milijonov. Ti pa neki pišeš, da bi zdaj kupli pol evrope in potem ne bi imeli več za kozarec mrzle vode. S kom pa bi ti kupil vse te igralce? Toliko banan spet nimamo...

Kar se tiče Interja je to, da bodo tej igralci igrali dobro samo eno sezono pomojem neumnost. Vsi imajo vsaj še par let pred sabo, bolj je vprašanje kako se bodo obnesli. Roko na srce, do sedaj je svoj denar opravičil samo Millito, ki bi ga takoj imel v ekipi, drugi pa so OK, ampak precenjeni. Druga stvar pa je, da bo Moratti še naprej vlagal, ker jim drugače itak ne znese. Ni nekega pravila, da se od drugega leta naprej ne sme več vlagat, ker na tak način ti pišeš.

Fabregasa pa ne bo, sigurno. Lani smo zamudili vlak, mogoče bi ga lahko dobili, če bi prodali Pirla. Čeprav bi pa potem ostali brez napadalca, kar po mojem Leu ne bi dišalo. Drugo leto bomo že tako imeli dovolj problemov sami s sabo in ne pričakujem nobenih velikih nakupov (če bo Berlusca vztrajal pri svojem), tako da bo Cesc skoraj 100% končal v Barci, ali pa v kakšnem drugem klubu, ki si lahko tak hec privošči.
Alberto Paloschi
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a Penny dne 03. okt 2009 13:13

Alberto Paloschi je napisal/-a:Eno hipotetično vprašanje, me zanima, kaj si mislite. Bi zamenjali Abateja za Kakaja? Če gledamo veliko sliko, ne samo gole in asistence. Torej tudi borbo na igrišču, leta, pripadnost klubu in tako naprej.

Jst bi zamenjal Abateja za Kakaja. Zakaj? Kaka je v dresu Milana vedno dajal več kot svoj maksimum. Bil je predan temu klubu in je zanga naredu vse. Pustmo ob strani stvari, ki so se dogajale ob njegovem odhodu. Vedno je govoru lepo o Milanu, tudi zadnja dva leta, ko bi realno lahko vsak teden na polno skurcal vse skupaj. Kaka je pač eden od, če ne najboljši igralec na svetu, ki ima nekaj več kot vsi ostali. Kaj več je mel, se lepo vidi letos, ko Milan ob njegovi odsotnosti kaže porazne predstave. Pač znal je ekipo na svojem hrbtu popeljat do naslovov in zaradi njega smo igral vsaj za eno raven boljše, kot brez njega. To se vidi tudi po rezultatih v lanski sezoni, ko je Kaka igral in ko ga ni blo. In to se navsezadnje kaže tudi pri Realu. Je počival prvi polčas proti Tenerifam in je Real zgledu povsem zgubljen. Je pršu notr v drugem polčasu, so takoj zabil tri komade. Lahko da bo Ronaldo zabija kot nor in bil prva zvezda Reala, samo zabijal bo pa lahko samo po zaslugi Kakaja.

Zdej Abate je veliko mlajši in je borben, samo verjetno tiste razlike, ki jo je Kaka delal, on nikoli ne bo. Verjetno bo ob igranju in letih postal samo še boljši, samo igralec tipa Kaka pride enkrat na 10, 20 let. Pa da ne bi kdo zdej mislu, da mam kej proti Abateju. Ker tip mi je car in ma vse karakteristike, da postane novi Gattuso, s tem, da ma veliko več tehničnega znanja. Samo ga pa primerjat zdej s Kakajem, ki je najboljši na svetu in je v top letih, je pa mal preveč. Abate potencial ima, samo ne moreš vedet, lahko pa je to, kar zdej kaže, njegov maksimum in več ne bo nikol pokazu. Vse se bo vidlo skozi čas...

Tudi o pripadnosti klubu je zdej težko govort. Ker Abate je že res, da je produkt Milanove šole, samo tudi njegove izjave lansko leto so ble mal tko tko. Sem bral, da ko so ga vprašali za Milan, da je reku, da ga Milan ne zanima in da bi bil več kot zadovoljen, če bi ostal pri Torinu. Tud to je malo sumljivo in je nekaj, kar od recimo Paloschija, ki skoz poudarja, da si želi samo Milan, ne bi nikol slišal. In Abatejeva pripadnost klubu se bo, tko kot njegova kvaliteta, pokazala čez leta. Kot pa pravim: kot zdej kaže, ma vse predizpozicije, da postane bandiera in ikona kluba ter eden od najpomembnejših členov moštva. Kaj je res in kaj ne bo pa pokazal samo čas.

Bi pa tle samo še omenu, da bi mogla bit Abate in Di Gennaro smernici novega Milana. OK, Di Gennaro mogoče ne bo pršu blizu Abateju, kar se je malo vidlo že tudi na pripravljalnih tekmah, samo vseeno. Zato me že veseli dejstvo, da naši razmišljajo o temu, da bi nazaj naslednje leto vzeli Astorija in Paloschija. Poleg tega smo zdej nakupil tri do štiri super talente, med katerimi izstopa Zigoni, ki zabija v primaveri praktično vsako tekmo. Tle je še Albertazzi... To nam pove, da bi znal bit Milan čez par let spet vrhunski, samo vprašanje je, če bodo vsi zgoraj našteti dobil priložnost. Poleg tega gre za same Italijane, kar bi bil samo še dodaten plus. S temi in dodatkom kakšnega super zvezdnika sem prerpičan, da bo Milan čez par let spet tisto, kar je včasih bil. Zdej je pa pač na nas samo to, da teh par let (po)trpimo...

In mogoče tko gledata tud Galliani in Berlusca. Pač ja, njihova napaka je, da je sploh prišlo do tega, samo mogoče sta si pa tle rekla, dejmo narest rez. Pač iz tega kar mamo potegnemo kar se še da, potem pa začnemo na novo z mladimi. Zajebal smo, dejmo probat zdej popravt. Bomo vidli, pustmo se presenetit...
Uporabniški avatar
Penny
Milan v krvi

OdgovorNapisal/-a Alberto Paloschi dne 03. okt 2009 13:42

Niti slučajno ju ne primerjam, ker primerjave ni. Kaka je iz drugega planeta, tukaj se popolnoma strinjam. Mi je bilo samo zanimivo, ker večina italijanov ju ne bi menjala, zato sem tudi vprašal. Čeprav je pa tudi res, da Kaka je svoja top leta dal skozi, Abate pa v njih prihaja, čeprav verjetno nikoli ne bo tak igralec, ampak vseeno, nikoli ne veš.

Škoda, da se je Di Gennaro polomil ravno na začetku sezone, ampak sem sigurne, da bo dobil svojo šanso. Slabši od Dinha itak ne mora bit
Alberto Paloschi
Član Kluba navijačev

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prestopi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost