Mercato 2012

Splošna debata o prestopih igralcev v Milan.

Re: Mercato 2012

OdgovorNapisal/-a Penny dne 30. avg 2012 10:19

Dvomiš zato, ker nimaš pojma. Govori se o dveh možnostih. Ena je, da se ga vzame za 16 milijonov in se jih odplačuje 4 leta, na leto pa bi Kaka dobival 5 milijonov. Druga pa je, da se ga vzame na dvoletno posojo zastonj, z obvezo, da ga 2014 kupimo za 10-12 milijonov. Kaka je marketinška poteza in hvalabogu da je. Ubijemo dve muhi na en mah. Prodaja dresov bo poskočila, ljudje se bodo vrnili na stadion, poleg tega pa dobimo igralca, ki ga v tem trenutku krvavo potrebujemo. In koga Galliani in Berlusconi prinašata okoli? Mogoče samo ostale klube, ker jih vedno tik pred dvanajsto (beri zadnje dni mercata) peljeta scat. Samo poglej zadnje nakupe. Recimo Ibra. Iz Interja v Barco prestopi za 50 milijonov + Eto'o, mi ga naslednje leto vzamemo na zastonj posojo za leto dni plus 3 x po osem milijonov. Cassana smo vzeli Sampdorii za 1,6 milijonov, 1,6 milijonov pa je Sampdoria sama plačala Realu. Montoliva smo vzeli zastonj, Nocerina za kilo banan. To so taki nategi, da glava boli. Ampak ravno zaradi takih, kot si ti, si mogoče Milan tega niti ne zasluži. Namesto da bi folk v "težkih" časih (ki se po koncu mercata sploh ne bodo izkazali za tako težke, ker bomo meli izredno lepo ekipco) pokazu ljubezen do kluba in drl na stadion (če bi bilo proti Sampdorii recimo 60.000 ljudi, dam glavo, da ne bi izgubili), nekateri še vrnejo sezonske vstopnice. Kot da se niso ničesar naučili v preteklih letih. Res mamo veliko smrdljivih naviječev, kar me zelo moti, samo kar je, je. Poglejte samo za vzor Borussio Dortmund, kolko časa je životarla, ampak mela vedno, ampak vedno, razprodan stadion. To je ljubezen do kluba. Večina že tle na forumu pa ni zadovoljna z ničemer. Še če bi Messi pršu, bi se sigurno našli pametnjakoviči, kako je to slab biznis. Mah... Prepričvat prepričane itak nima smisla...
Uporabniški avatar
Penny
Milan v krvi

OdgovorNapisal/-a Tadej dne 30. avg 2012 10:39

Penny je napisal/-a:Dvomiš zato, ker nimaš pojma. Govori se o dveh možnostih. Ena je, da se ga vzame za 16 milijonov in se jih odplačuje 4 leta, na leto pa bi Kaka dobival 5 milijonov. Druga pa je, da se ga vzame na dvoletno posojo zastonj, z obvezo, da ga 2014 kupimo za 10-12 milijonov. Kaka je marketinška poteza in hvalabogu da je. Ubijemo dve muhi na en mah. Prodaja dresov bo poskočila, ljudje se bodo vrnili na stadion, poleg tega pa dobimo igralca, ki ga v tem trenutku krvavo potrebujemo. In koga Galliani in Berlusconi prinašata okoli? Mogoče samo ostale klube, ker jih vedno tik pred dvanajsto (beri zadnje dni mercata) peljeta scat. Samo poglej zadnje nakupe. Recimo Ibra. Iz Interja v Barco prestopi za 50 milijonov + Eto'o, mi ga naslednje leto vzamemo na zastonj posojo za leto dni plus 3 x po osem milijonov. Cassana smo vzeli Sampdorii za 1,6 milijonov, 1,6 milijonov pa je Sampdoria sama plačala Realu. Montoliva smo vzeli zastonj, Nocerina za kilo banan. To so taki nategi, da glava boli. Ampak ravno zaradi takih, kot si ti, si mogoče Milan tega niti ne zasluži. Namesto da bi folk v "težkih" časih (ki se po koncu mercata sploh ne bodo izkazali za tako težke, ker bomo meli izredno lepo ekipco) pokazu ljubezen do kluba in drl na stadion (če bi bilo proti Sampdorii recimo 60.000 ljudi, dam glavo, da ne bi izgubili), nekateri še vrnejo sezonske vstopnice. Kot da se niso ničesar naučili v preteklih letih. Res mamo veliko smrdljivih naviječev, kar me zelo moti, samo kar je, je. Poglejte samo za vzor Borussio Dortmund, kolko časa je životarla, ampak mela vedno, ampak vedno, razprodan stadion. To je ljubezen do kluba. Večina že tle na forumu pa ni zadovoljna z ničemer. Še če bi Messi pršu, bi se sigurno našli pametnjakoviči, kako je to slab biznis. Mah... Prepričvat prepričane itak nima smisla...

Pozabil si na mourinha, ki je še vedno v srcih merd in ne bo krepil rivalov "svojega" interja. Če sem prav informiran, ga noče dat na posojo in nekaj sem slišal, da kaka z ženo načrtuje povratek v sao paulo, me ne bi čudilo. Te navijače, ki ti kličeš smrdljivci, hvalabogu, da so, en mora dat signal vodstvu, da tak ne gre naprej, če ti pa paše podpirat tak milan, brez vizije za prihodnost, izvoli, ti ne branim, ampak jaz pač nisem takšen, da bi v nekaj slepo verjel, sem realist.

In nekaj še, napisal si, da bi milan leta 2014 odkupil kakaja za okoli 10M...saj se ne pogovarjamo o 25 letniku, za boga milega, kaka bo takrat star 32 let(!)

:worried:
Tadej
Silvio Berlusconi

Kraj: Slovenska Bistrica

OdgovorNapisal/-a Alberto Paloschi dne 30. avg 2012 10:45

Sej se tudi zavedaš, da je to edini način, da nam ga dajo zdej. Pač plača se takrat, koga to briga, če ga dobiom zdej na posojo? Kaj za Ibro tudi jočeš, da smo ga odkupli eno sezono prej, kot smo ga prodali?
Al ti resno pričakuješ, da nam ga bo Real dal na dvoletno posojo in ga bomo pole lahko kupli za 100€? Kaj so karitas al kaj? :rofl:
Alberto Paloschi
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a smoljo dne 30. avg 2012 11:13

Je res, da je s klubom potrebno biti v dobrem in slabem, to ne pravi nihče. Ampak, da pa slepo slediš in verjameš nekim stvarem, nevem, nevem.. Kar se tiče npr. Borrusie je tko, da je pri Nemcih že mentaliteta takšna, plus tega tam vodilni v klubu ne peljejo navijače scat vsak drugi dan z izjavami o tem, kako nekdo ne bo prodan, pa je potem čez 2 dni drugače. Finta je v tem, da nek korekten odnos do navijačev moraš met pa kakor koli, kar pa ga pri Milanu žal nimajo najbolj, če smo povsem realni. Je tko al ne?
Uporabniški avatar
smoljo
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a Penny dne 30. avg 2012 11:27

Nimajo konkretnega odnosa? 26 mednarodnih lovorik v času Berlusconija je pa kaj? Vsa leta uspehov, velikih igralcev... To v trenutku ne šteje nič al kaj? Pa ne da zagovarjam zdej vodstvo, tudi meni grejo določene stvari na živce, samo je pa tako, da se ne pokaže hvaležnosti za nič. Če je lahko Silvio izključno s svojim denarjem dal navijačem nešteto razlogov za veselje, ki jih v njegovem času niso imeli niti navijači Reala ali Barcelone, si pa sem ter tja privošči tudi kakšno leto zaupanja oziroma manj odmevnega mercata. Konec koncev je moral pred kratkim iz žepa poravnat 550 milijonov zaradi že znane afere... Milan je vedno delal pomemben mercato v zadnjih dneh prestopnega roka. To vemo vsi. In zakaj se mora potem dva mesca pljuvat in žalit po vseh? Potrebno je biti malo potrpežljiv...

Ja, smrdljivci so. Je tudi Curva lepo napisala proti Sampdorii. In to se dogaja samo pri nas, vsi veliki klubi majo več ali manj skoz poln stadion tako ali drugače... Signal dajo pa res jak. Namesto da bi napolnili stadion in pokazali igralcem (ja, če ne vodstvu, vsaj igralcem, ki niso za nič krivi, se pa borijo za svete barve), da so z njimi ne glede na vse, jim ob prvi priložnosti obrnejo hrbet. Če bi bil jst Silvio, iz principa ne bi kupil nič, pa se pol jebite. Sicer pa, tudi če bo prišel Kaka, se prodaja letnih kart ne bo nič kaj posebno dvignila...

Kar se pa tiče Mourinha. Tudi on ne more it nad vodstvo kluba in to ne bo tolerilalo met igralca, ki ga trener in klub ne rabi, za 10+ milijonov na leto. Boli njih kurac, al gre v Milan al gre pa v Poggibonsi. Tudi Mourinho ni vsemogočen... In še to... Kakajeva žena je rekla, da se bosta v kratkem vrnila v Sao Paolo. To ne pomeni zdej. Pomeni v roku nekaj let, ker Kaka hoče tam zaključit kariero. In jo verjetno bo. Samo itak mediji v sekundi obrnejo izjave...
Uporabniški avatar
Penny
Milan v krvi

OdgovorNapisal/-a capcap dne 30. avg 2012 11:28

Tadej je napisal/-a: Te navijače, ki ti kličeš smrdljivci, hvalabogu, da so, en mora dat signal vodstvu, da tak ne gre naprej, če ti pa paše podpirat tak milan, brez vizije za prihodnost, izvoli, ti ne branim, ampak jaz pač nisem takšen, da bi v nekaj slepo verjel, sem realist.

Realno je le to, da smo brez ficka in tega se še sedaj ne zavedate, četudi to trobimo že par mesecev. Me zanima kakšno vino bi ti šel kupit v mercator s prazno denarnico, še z Ribičem se ne bi vrnil, kaj šele s kakšnim solidnim savinjonom. DEJSTVO je da cekinov ni in Galliani ne more delati čudežev. Še enkrat ponavljam, da bi prodaji silve in ibre lahko vodilni boljše izpeljali oz. manj katastrofalno, vendar tako pač je. Berlusconi ne more vsako leto sipati 50 mil. v proračun, ker njegova podjetja niso več v tako rožnatem stanju kot v preteklosti. Treba se je zavedat, da bomo sedaj 2-3 leta imeli takšen mercato, pokale lahko pričakujete torej čez par sezon. Po sezoni 2007 so se začele spremembe prepozno, z nakupom Ibre in igro Thiaga smo se spet pojavili na zemljevidu najmočnejših, vsaj tako je zgledalo, da se bomo vrnili na to pot. Vendar je ekonomija naredila svoje in to je kar je, (verjetno) najhujši časi v eri Silvia Berlusconija.
Uporabniški avatar
capcap
Milan v krvi

Kraj: Wajdušna

OdgovorNapisal/-a Alberto Paloschi dne 30. avg 2012 11:35

To o čemer govori Penny:
Alberto Paloschi
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a smoljo dne 30. avg 2012 11:40

Penny bomo spal na lovorikah? Enim ni jasno, da sem jaz hvaležen Berlusci za vse kar je naredu v Milanu, ampak tole spanje na lovorikah iz zapravljanje ugleda, ki smo si ga zgradil pod njegovim vodstvom pa vseeno ne razumem, jbg..
Uporabniški avatar
smoljo
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a Alberto Paloschi dne 30. avg 2012 11:42

To ni spanje na lovorikah, to je realno stanje. Denarja ni in se ga ne da naredit iz nič, da pa Berlusconi v tem času meče v klub bo 100+ milijonov vsako leto je totalen nesmisel, to dela na celem svetu samo en šejk, še uni od Citija se je ustavu.

Dejte se zavedat, da so v adnjih petih letih (se pravi od zadnje CL) za nogometni klub več od Berlusconija zapravili verjetno samo Abramovič in šejki od Citija. Uni od PSGja so na dobri poti, da zrušijo rekorde, samo niso še dali tolko noter. Nekje blizu je še Moratti, potem pa se počasi konča.
Alberto Paloschi
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a smoljo dne 30. avg 2012 11:50

Hja, kdo pa je kriv, da se nismo losal seedorfa že kako leto nazaj in drugih, ki so vlekli fajne pare? Bi se dal že takrat prišparat, ampak, ker smo familiaren klub se to ni zgodilo in smo s tem škodili sami sebi na nek način. Po letu 2007 bi moral počas začet s prenovo ekipe, ne pa da nam zdaj gori pod nogami. Jbg.

Se zavedam da ni keša, ampak kdo bo pa pričakoval od navijačev, da bodo šli gledat igralce, ki pred leti na San Siru trave ne bi mogli kosit, zdaj bodo pa kar igral tule. Bodimo realni. Meni ni problem in bom šou letos na tekmo, ko bom mel šanso, plus tega bom pogledal vsako tekmo. Ampak da pa ne bi smel izrazit svoje nestrinjanje z delom uprave pa mi ne bo nihče reku. Plus tega mam svoje mnenje glede te stvari in gledam objektivno, ne samo kot navijač, jbg. Če vsi mediji, velika večina navijačev ne odobrava dogajanja okol Milana, pol očitno že nekaj ne štima, ali?

Sicer pa če Berlusca ne bi imel takšnega egota, bi lahko klub prodal takrat ko se je tip od Ferrero ROcherja pojavu pa čao. Ampak itak, on svoje slave ne bo delil z nikomer. Potem pa smo tu kje smo.
Uporabniški avatar
smoljo
Član Kluba navijačev

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prestopi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost