Mercato 2012

Splošna debata o prestopih igralcev v Milan.

Re: Mercato 2012

OdgovorNapisal/-a Alberto Paloschi dne 30. avg 2012 11:58

Ma dej no, ne spet s tem komu bi mogu klub prodat. Milana ne bo noben kupu, misliš, da se zastonj že pet let drgne eno in isto stvar? Pač enkrat mediji napišejo, da se Ferrero zanima za klub, potem Gazprom, pole so neki misteriozni šejki,.. samo nikoli ni nič iz tega. Itak da bi Berlusconi takoj prodal določen procent kluba, da bi potem uni investirali v stadion,... samo zakaj bi to naredili? Zakaj bi en poslovneš kupu neko reč, da bo potem imel izgubo z njo.

In na stadion se gre, ne glede na to kdo igra. Če se tej igralci borijo za Milan, se jih gre podpirat, tudi če so slabi. Zdej je posvem normalno, da iz Slovenije ne moremo hodit na tekme non stop, ker rata strošek ogromen, tako da nobenemu od tle ne očitam, da ne hodi na tekme. Ampak en navijač iz okolice Milana, pa nima takega izgovora, abonamenti spet niso tako grozno dragi in če imaš zadosti denarja, za hodit gledat zvezdnike, ga imaš tudi za hodit gledat Nocerina, k grize travo. Seveda če si "pravi navijač" in ne nek nedeljski gledalec, taki itak da bodo hodili samo kadar bodo na igrišču Kaka, Ronaldinho in podobni. In jaz mislim, da se večina tistih z abonamenti ima za prave navijače, tako da...
Alberto Paloschi
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a Gennaro dne 30. avg 2012 12:00

Ni mi jasno kako mate lahko kaj proti nakupu Kakaja sploh ce vemo kaksna je situacija v klubu in kaksna je situacija Na trgu. Kako lahko eni namesto Kakaja raje vidite razne Sahine Pa nwm koga se vse. Da nebo pomote, mislim da so to dobri igralci ampak so v primerjavi z Rickyem zelenci. Kaka je v Milanu postal najboljsi igralec na svetu, pozna jezik, pozna kulturo, pozna mentaliteto in pozna delovanje kluba Pa se bi lahko nasteval. In Milan ravno takega igralca rabi, nekoga ki ve kako se osvajajo lovorike z Milanom in ki ve kako se polni San Siro. Vsi igralci zlate dobe so sli (skoraj) in zato rabimo vsaj enega takega kot je Kaka. Seveda da je tukaj tudi marketing ampak kot da je to nekaj slabega. Ko smo pripeljali Ronaldinha se je folku mesalo Pa ceprav so pri sebi vsi vedeli da je to igralec ki vec casa prezivi v diskacih kot Na zelenici in da je njegov nakup cista loterija. Pri Kakaju je drugace, on ni tisti tipicni Brazilec, ki igra slabo zaradi osebnih stvari. Za moje pojme je on odigral v Realu solidno a ker ne mores imeti 2 Ali 3 mega zvezde v enajsterici je nekdo pac moral odpasti kot je v Barci odpadel Ibra. Je bil nakup Ibre tudi zgresen? Kupili smo ga za 50 milionov manj kot ga je kupla Barca, osvojili z njim Scudeto (z malo srece bi tudi 2) in ga prodali se za malce vec kot je bil kupljen. Pri Kakaju zgodba se bolja, osvojili smo z njim vse ga prodali za astronomsko vsoto, zdaj Pa prihaja za 50 milionov manj+placa znizana z takratnih 11 Na zdajsnjih 5 Na leto. Pa se nekaj glede Kakaja: ne glede Na to kaksen optimist/realist/pesimist si; vsak pravi navijac Milana ob omembi vrnitve Kakaja dobi vsaj malo metulckov v trebuhu ob spominu Na to kaj je ta clovek pocel v rdece-crnem dresu in vsak ne glede Na to koliko je proti vrnitvi v sebi vsaj tiho upa da se tiste igre, tisti dnevi, tiste zmage ponovijo. Kaka je trenutno edino upanje za navijace. Se bo to upanje spreobrnilo v razocaranje? To bo povedal cas, a ob stanju v klubu kot je sedaj je vsakemu jasno da je edini razlog za vedrejse lice navijaca Milana vrnitev Kakaja in zato upam da pride in se bolj kot to, upam da spet pokaze zakaj je bil izbran za najboljsega igralca sveta!
Uporabniški avatar
Gennaro
Častni član foruma

OdgovorNapisal/-a milek87 dne 30. avg 2012 12:07

smoljo je napisal/-a:Hja, kdo pa je kriv, da se nismo losal seedorfa že kako leto nazaj in drugih, ki so vlekli fajne pare? Bi se dal že takrat prišparat, ampak, ker smo familiaren klub se to ni zgodilo in smo s tem škodili sami sebi na nek način. Po letu 2007 bi moral počas začet s prenovo ekipe, ne pa da nam zdaj gori pod nogami. Jbg.

Se zavedam da ni keša, ampak kdo bo pa pričakoval od navijačev, da bodo šli gledat igralce, ki pred leti na San Siru trave ne bi mogli kosit, zdaj bodo pa kar igral tule. Bodimo realni. Meni ni problem in bom šou letos na tekmo, ko bom mel šanso, plus tega bom pogledal vsako tekmo. Ampak da pa ne bi smel izrazit svoje nestrinjanje z delom uprave pa mi ne bo nihče reku. Plus tega mam svoje mnenje glede te stvari in gledam objektivno, ne samo kot navijač, jbg. Če vsi mediji, velika večina navijačev ne odobrava dogajanja okol Milana, pol očitno že nekaj ne štima, ali?

Sicer pa če Berlusca ne bi imel takšnega egota, bi lahko klub prodal takrat ko se je tip od Ferrero ROcherja pojavu pa čao. Ampak itak, on svoje slave ne bo delil z nikomer. Potem pa smo tu kje smo.

+1 se definitivno strinjam, tle nam želite eni nekok na silo svoje mišljenje vsilit!
Uporabniški avatar
milek87
Milanov direktor

OdgovorNapisal/-a capcap dne 30. avg 2012 12:20

milek87 je napisal/-a:
smoljo je napisal/-a:Hja, kdo pa je kriv, da se nismo losal seedorfa že kako leto nazaj in drugih, ki so vlekli fajne pare? Bi se dal že takrat prišparat, ampak, ker smo familiaren klub se to ni zgodilo in smo s tem škodili sami sebi na nek način. Po letu 2007 bi moral počas začet s prenovo ekipe, ne pa da nam zdaj gori pod nogami. Jbg.

Se zavedam da ni keša, ampak kdo bo pa pričakoval od navijačev, da bodo šli gledat igralce, ki pred leti na San Siru trave ne bi mogli kosit, zdaj bodo pa kar igral tule. Bodimo realni. Meni ni problem in bom šou letos na tekmo, ko bom mel šanso, plus tega bom pogledal vsako tekmo. Ampak da pa ne bi smel izrazit svoje nestrinjanje z delom uprave pa mi ne bo nihče reku. Plus tega mam svoje mnenje glede te stvari in gledam objektivno, ne samo kot navijač, jbg. Če vsi mediji, velika večina navijačev ne odobrava dogajanja okol Milana, pol očitno že nekaj ne štima, ali?

Sicer pa če Berlusca ne bi imel takšnega egota, bi lahko klub prodal takrat ko se je tip od Ferrero ROcherja pojavu pa čao. Ampak itak, on svoje slave ne bo delil z nikomer. Potem pa smo tu kje smo.

+1 se definitivno strinjam, tle nam želite eni nekok na silo svoje mišljenje vsilit!

Ma kdo hoče kaj na silo vsilit??? Vsi priznamo, da bi se lahko klub bolje obnašal do navijačev ob prodaji Silve in Ibre, to je jasno, tam so naredili kiks. Naša uprava ni popolna, tako kot nobena, vendar sem vesel da jo imamo takšno kot je. Na pozabite, da nam je prinesla 5 lig prvakov, PET! Sedaj so težave in jaz jim ne bom obrnil hrbta. Vsekakor se križam ob določenih odločitvah, vendar kdo sem jaz, da jim lahko solim pamet. Do sedaj so imeli vse prav. Zame je bila pravilna prodaja Sheve, Kakaja, verjetno bo tako tudi pri Ibri in Thiagu. S prva se nisem z nobeno strinjal, Z NOBENO. Mislil sem si...Milan sedaj ni več največji klub na svetu... potem pa počasi podaš v razmišljanje vse faktorje in vidiš, da bolj pametne poti ni. DENARJA NI.
Uporabniški avatar
capcap
Milan v krvi

Kraj: Wajdušna

OdgovorNapisal/-a milek87 dne 30. avg 2012 12:23

Smešno da ni denarja, ko pa sta se prodaja Silva in Ibra pa se je govorilo kako bo kos tega odšel za transferje sedaj pa ga magično spet ni. Vse kar sedaj delajo je samo za da rešijo svojo rit in nič drugega!!! Kaj bodo z nakupom Kakaja rešili razen malo večjega obiska na tribunha nevem, spet bodo dali visoko plačo igralcu ki ima 30 let. Pa so ja lani zato Pirla odpikali ker so rekli da igralcem nad 30 let ne podaljšujejo pogodbe za več kot 1 leto. Men je to vse skupaj smešno, vse kar rečejo naredijo kontra, kar spremenijo čez čas ponovijo itd... začaran krog!!!
Uporabniški avatar
milek87
Milanov direktor

OdgovorNapisal/-a capcap dne 30. avg 2012 13:00

Kaj se je govorilo da bo šel denar za mercato??? cca. 15 mil, to je to. Denar je še za krpanje minusa. To s Kakajem je res, da bodo napolnili tribune in zadovoljili navijače, za prihodnost to ni neki pameten projekt, vendar igra z njim bo pa vsekakor veliko boljša.

Pirlo, vsaj po mojem mnenju je šel, ker ni sta mogla več Gennaro in Ambro laufati za njega, kot sta v preteklosti (Pirlo rabi 2 ki laufata kot zmešana zanj npr. Marchisio in Vidal). Bila je opcija ali prodati Pirla ali pa Gattusa in Ambrota oz. jim vsaj zreducirati vlogo v moštvu in jim to povedati tako da bosta zadovoljna, kar pa je težje kot prodati Pirla.
Uporabniški avatar
capcap
Milan v krvi

OdgovorNapisal/-a milek87 dne 30. avg 2012 13:20

Kakor jaz vidim v Juvetu Pirlo teče kot nor, ne rabi nikogar da teče za njega, tut v repki je blo tako sploh na EP-ju, razn če ga nisi spremljal nevem o čem govoriš, priznam pa da sem bil sam za odhod Pirla iz Milana saj kar je nam nudil je bilo porazno, ampak očitno ni bil problem v njem. Je pa res da more trener malo spodbudit igralce jim vreči kakšno kost za grizt, pri nas je vse bolj mrtvo, grize se od 88min naprej ko teče voda v grlo, kar je bilo tudi razvidno to nedeljo pa imam občutek da ne bo edina.
Uporabniški avatar
milek87
Milanov direktor

OdgovorNapisal/-a Alberto Paloschi dne 30. avg 2012 13:53

Sky poroča, da so predstavniki Milana že v Manchesterju in bodo danes zaključili prestop De Jonga, z igralcem naj bi bilo vse dogovorjeno.
Alberto Paloschi
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a smoljo dne 30. avg 2012 14:09

Upam, da res dobimo De Jonga, to bi blo super.

Saj ne gre za neko vsiljevanje mnenja, bolj se gre za to, da človek tu nekaj napiše, pa mu neisto misleči kar udarjajo kontre. Jaz vsako svoje mnenje argumentiram in ne pišem na pamet, zato so ti "napadi" še toliko manj razumljivi.
Uporabniški avatar
smoljo
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a capcap dne 30. avg 2012 14:11

milek87 je napisal/-a:Smešno da ni denarja, ko pa sta se prodaja Silva in Ibra pa se je govorilo kako bo kos tega odšel za transferje sedaj pa ga magično spet ni. Vse kar sedaj delajo je samo za da rešijo svojo rit in nič drugega!!! Kaj bodo z nakupom Kakaja rešili razen malo večjega obiska na tribunha nevem, spet bodo dali visoko plačo igralcu ki ima 30 let. Pa so ja lani zato Pirla odpikali ker so rekli da igralcem nad 30 let ne podaljšujejo pogodbe za več kot 1 leto. Men je to vse skupaj smešno, vse kar rečejo naredijo kontra, kar spremenijo čez čas ponovijo itd... začaran krog!!!

Pirlo ne more pokrivati niti kadetov, če pa ima dobro zaščito je fenomenalen igralec (v preteklosti pri Milanu: Gattuso, Ambrosini,..) in to mu Juventus nudi. Vidal in Marchisio so pri pokrivanju in laufanju boljši igralci v Serie A. Pirlo je počasen, to da on gre mimo igralcev kot da bi se sprehodil je zato ker jih vrže iz ritma (po domače rečeno; na slabo nogo), takrat je obrambni igralec šah mat. Če si kdaj igral bilo kakšen šport z žogo boš to vedel. V primeru, da tega še nisi osvojil ti bom jaz to zlahka pokazal. Pri fuzbalu sicer ne, pri košarki pa brez problema. Je pa pri vseh teh športih to zelo podobno (nogomet, košarka, rokomet).
Uporabniški avatar
capcap
Milan v krvi

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prestopi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost