Ma s tem nižanjem plač bomo prišli samo do manjšega minusa, ne bomo se ga rešli. In dokler se Milan s.p.a. ne reši minusa lahko pozabimo na neke arabske investitorje. To kar se je zgodilo z Berlusco je stvar preteklosti, ki se še takrat ni zgodila pogosto in lahko smo hvaležni za to. Realnost je pač drugačna, kluba v takem stanju ne bo noben kupil, najprej je treba dokazat, da se lahko klub sam vzdržuje, da se s tem upraviči manjše investicije, potem je treba dobit stadion v svoji lasti, kar bi zmanjšalo odhodke in bistveno povečalo prihodke, šele potem pa lahko sploh začnemo sanjat o kakšnih Arabcih. Sej ne rečem, mogoče se nekaj zgodi in bo en res investiral, ampak jaz v to ne verjamem niti malo.
Prihodnost ni najbolj rožnata, dejmo se sprijaznit s tem. To ne pomeni, da se bomo kar na enkrat borili za obstanek, ampak samo, da ne moremo konkurirat raznim Barcelonam, Citijem, PSGjem,... ker enostavno v Italiji ni modela za to, ni pogojev. Noben, noben, ne bo metal denarja v luknjo v tem času in Italijanski nogomet je luknja. Arabci so nesramno bogati, to je res, ampak vseeno niso debili. Oni grejo v City, ker tam lahko osvojijo EPL, pridejo daleč v CL in dobijo denar nazaj. Grejo v PSG, ker so davki tam ugodni, ker se vseeno da zaslužit ogromno, ker ni konkurence in ne bi smel bit problem pridet takoj v CL... Ne bodo pa šli v Italijo, kjer te država olupi na suho, ne veš, če je prvestvo regularno do par let po tem in 90% klubov redno dela z minusom, ki ga pokrivajo lokalni fanatki. V to ne bo šel noben, razen če je res zaljubljen v klub, v kar pa Arabci niso.
Jaz sem prepričan, da bi Berlusconi v momentu prodal klub, če bi dobil eno pametno ponudbo, sej ni neumen no. Ampak take ponudbe ni in je letos tudi ne bo, mogoče se drugo leto kaj spremeni, če pridemo skozi s pozitivno nulo (ne verjamem)...