Mercato 2012

Splošna debata o prestopih igralcev v Milan.

Re: Mercato 2012

OdgovorNapisal/-a smoljo dne 01. feb 2012 00:36

Dejstvo je, da je žalostno gledati to, da ko pride do mercata, Milan samo gleda kako bo s kilo banan kupil igralce. Vsaka čast za Nocerina, kot je že prej povedal Desperado, je bla res prava stvar. Toda mislim, da se pa vedno ne moremo zanašati na to, da bo igralec pri nas kar eksplodiral. OK, Muntari pride zastonj, poleti pa naj bi se nekaj igralcev od stare garniture poslovilo. Sam čakam, da se bo počasi gradilo ekipo za prihodnost, ne pa da se samo krpa. Merkel in SES sta po moje koraka v pravo smer, ampak potrebujemo tudi neke izkušnje. Bommel, Ambrosini, Gattuso, Seedorf so vse igralci, ki so svoje najboljše tekme že odigrali (mogoče Bommel lahko ponudi še največ). Skratka potrebno bi se bilo tudi nekaj skeširat in pripeljat igralce, ki so se že dokazali, ne pa iskat samo neke bližnjice in lako čemo variante, pa glavno, da pridejo zastonj. Nenazadnje gre tukaj tudi za razprodajo ugleda, ki smo si ga gradili vrsto let. Pa če si to želimo priznati ali ne, je temu žal tako.

Italijansko ne razumem, so pa zato angleški forumi milana polni gneva, neodobravanja in nestrpnosti do vodilnih mož, ki za brezveze nategujejo navijače z raznimi Tevezi in podobno. OK, stvar ni šla skoz, govorilo se je, da zato, ker Pato ostaja bla bla. Tevez je bil mišljen kot menjava za Cassana, ampak ta zgodba je itak že predelana stokrat. Raje bi videl, da delajo v tišini, navijačem in vsem pa na koncu nalijejo čistega vina in povedo "Ok, broke smo, ni keša, to je to". Ne pa, da moramo vedno v času prestopov poslušat takšne in drugačne zgodbice o misterih x-ih itd.

Sam še vedno trdim, da ko se vrnejo vsi poškodovani, smo v prvenstvu verjetno ponovno tisti, ki se bodo veselili, v Ligi prvakov pa z nekaj sreče lahko pridemo ajde, recimo, da do polfinala. Jbg prestopni rok je bil, kak je bil, upamo lahko le na najboljše. Sam največ upov polagam na Mesbaha, ki je obe priložnosti, ki je dobil izkoristil dokaj dobro in upam, da se sedaj Antoninija ne bo več za bv tiščalo na levi bok. Prav tako me zanima kaj ima za ponuditi Maxi Lopez. Bomo videli.

FORZA MILAN! :bandiera:
Uporabniški avatar
smoljo
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a cheguevara dne 01. feb 2012 02:15

Folku ni nikoli nič prav ne glede na to kdo pride in kaj Milan naredi. Tudi, če bi prišel Tevez bi bili forumi polni gneva kaj so pripeljali takega razvajenega kretena, ki mu nikoli ni nič prav. Vlekel bi samo visoko plačo, potem čez čas pa bi se z vsemi skregal in bi jokal kak ima vsega dovolj, da ima domotožje in hoče domov v Argentino. Če bi prodali Pata spet ne bi bilo prav. Tudi, če ne bi pripeljali Lopeza (folk tudi glede njega ni ravno navdušen) bi jamrali kaj se nismo vsaj z njim okrepili. Bi bil sigurno boljši kot Inzaghi itd, itd.

Mene Lopez in Muntari ne ganeta ravno. Upam samo, da pokažeta primeren odnos, da bosta grizla travo in da bom na koncu tudi zadovoljen s tem kar bosta pokazala in da bo ekipa imela od njiju tudi korist. Skratka, da vsaj približno izpolnita pričakovanja (ali jih presežeta) in da bosta prispevala največ kar se da.

Jaz bi raje namesto Lopeza videl Teveza. Itak. Po drugi strani se pa drugače niti ni moglo končati in je tak tudi ok. Je pa prednost Lopeza v tem, da lahko igra v ligi prvakov in mu ni problem sedet na klopi. Tevez je pol sezone vrgel stran in bi bil daleč od stare forme. Že Cassano, ko je manjkal tri mesece se je to potem poznalo v drugem delu sezone. Daleč od forme iz Sampdorije. S tem, da je vsaj priprave obdelal v Dubaju. Tevez bi tudi to izpustil ven. Bi pa bil dolgoročna rešitev recimo. Zdaj je bila šansa za njega, čez pol leta pa spet vprašanje kaj bo. Zraven Milana in Psg bo šel v akcijo še kdo. Se bo spet cena višala. Lahko tudi, da si bo Tevez premislil saj nikoli ne veš... Pa vprašanje tudi kaj bo s Cassanom. Ok za za zdaj kaže dobro, samo kaj veš kaj bodo dohtarji rekli čez pol leta.

Kar se tiče Gallianija... saj je car pa vse samo včasih ga pač trola z izjavami. Enkrat govori eno, drugič drugo, tretjič spet tretje. Recimo ravno v primeru prestopa Teveza. Potem, ko je jasno, da ga ne bo pa z nekaterimi izjavami samo še olje priliva na ogenj. Pa ob tej in tej uri je bil naš potem pa več ne. Pa nekaj ve o Tevezu in ne pove in podobne fore. Samo je to treba spet jemat z rezervo, ker tak ne vemo kaj se dogaja v ozadju teh izjav. Včasih izpadejo butasto in čisti nateg navijačev, Lahko pa, da je vse skupaj se prestavilo na poletje in bo Tevez prišel na obroke. Pa se bomo spet lahko klanjali Gallianiju. Če ne druga je s temi izjavami in javnim pogajanjem dosegel vsaj to, da Tevez, če že ne gre k nam ne gre niti nikamor drugam in da je še PSG padel iz igre. Poleti pa v akcijo.
Uporabniški avatar
cheguevara
Milanov trener

OdgovorNapisal/-a Juice dne 01. feb 2012 04:50

ricardokaka je napisal/-a:
Sloma27 je napisal/-a:Lucas Ramos Roggia je nov igralec milana star je 21 let prihaja pa z Internacional Porto Alegre tko kot Pato

Kdo ve kaj več o tem napadalcu, je kakšen extra talent? Pa tudi Kingsley Umunegbu je prestopil k nam , kdo ve kaj več o njima kakovost...

Pri 17 so ga imeli za razmeroma velikega talenta, potem pa je šlo vse le še navzdol, lahko igra tudi na 3/4, kaj več pa nevem o njem, nisem ga še videl igrati.

Umunegbu pa je 23 letni striker, igral je v serie B kjer na 14 tekmah še ni zabil gola.
Zadnjič spremenil Juice, dne 01. feb 2012 05:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Juice
Milanov predsednik

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Juice dne 01. feb 2012 05:00

Dejstvo je da imamo v Primaveri veliko boljše igralce zato res ne vidim razloga da kupujemo napadalca ki še v ekipi B internacionala ne dobiva priložnosti nekoga ki gola še v nižji ligi ne zna dati, ter fuking Muntarija ki je na počitnicah v Afriki, in je v celem življenju mel eno dobro sezono (pod Mourinhom), nevem no... meni se zdi to bedarija.

In pa če berlusconi nemore dat 2-3 M za Montoliva in Palomba jaz res nevem če bo še Milan kdaj to kar je bil.
Uporabniški avatar
Juice
Milanov predsednik

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Nejck dne 01. feb 2012 07:03

Pa kaj vam ni jasno da Muntari ni bil pripeljan kot neka velika okrepitev? Kot sem že napisal, smo ga verjetno pripeljali za zakrpati sredino in ne kot nekega top igralca, ki rastura. In Allegri, ki je večji strokovnjak od vseh nas bo odločil če bo sploh igral in če bo igral dobro mu bomo podaljšali oz. z njim podpisali pogodbo, če pa pač ne se ga bomo rešili.
Uporabniški avatar
Nejck
Član Kluba navijačev

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Maldini_<3 dne 01. feb 2012 15:27

Saj bi lahko tudi Palomba pripeljali za zakrpat sredino, če je pa tak problem dat koliko 1mil.€ za posojo, potem pa tudi ne vem več kaj naj si mislim. :)
Uporabniški avatar
Maldini_<3
Milan v krvi

OdgovorNapisal/-a Penny dne 01. feb 2012 16:00

Palombo je centralni vezist, Muntari pa je drugačen tip in to je Allegri iskal. Allegri je sam hotel Muntarija, pravi, da lahko igra tri stopnje bolje, kot je prikazoval na dosedanjih tekmah in če trener hoče igralca, potem smo lahko vsi samo tiho in čakamo, da vidimo, kaj se bo zgodilo. Pol bo pa Muntari dve tekmi dobro igral in vsi boste tle polni hvale. Itak je pa Muntari prišel samo zaradi poškodbe Merkla in res verjetno ne bo veliko igral. In a mi lahko nekdo pove, zakaj bi dajal zdej tri milijone za Montoliva, če pa pride poleti ZASTONJ? Pa čudno mi je, ker vedno vsi tako radi leta omenjate, da še nihče ni omenil, da je Muntari star 27, Palombo pa 31. Zdej valda to ni pomembno, če bi pa vzeli Palomba, bi pa vsi pisali, da samo starce jemljemo.

Dejstvo je, da pač mi ne moremo zapravljati tako kot Barca ali pa Real. Če kdo tega še ni dojel, je pač debil, pardon izrazu. In se lahko samo bogu zahvalimo, da imamo Gallianija in Braido, ki sta pač veliko bolj sposobna od ostalih in z low cost operacijami ter z nategi delata konkurenčno moštvo. Sej če bi Berlusca dal Gallianiju keš, bi tudi mi meli same zvezdnike. Ampak Galliani in Braida vesta, da že v Serie A mrgoli igralcev, ki pač niso zvezdniki, so pa vseeno odlični igralci. To se je dokazalo z Nocerinom, pokazalo se je do zdaj z Mesbahjem in verjetno bomo v prihodnosti še takih pripeljali. In hvala bogu da je tako. In valda more Galliani prodajat bedarije medijem, če se pa že trikrat zmeni za Teveza in mu Berlusca v zadnjem trenutku zabremza zadevo.

Kar se pa tiče še Teveza. Po eni strani mi je valda žal, da ga ni. Ma po drugi je jasno kot beli dan, da El Shaarawy več ne bi igral. To bi bila katasrofa, ker pač mali kaže nenormalen razvoj, žoga se mu lepi na nogo in je več kot očitno, da če bo šlo vse normalno, da bo izvenserijski igralec. Verjetno bi to tudi pomenilo, da bi šel poleti Binho, ki je eden od ključnih igralcev. Pa še bilance bi nam porušlo. S prodajo Kakaja in parimi leti nevlaganja v mercato smo poravnali bilance, kar bo od naslednje sezone nuja. Inter tega ni delal in mora sedaj, zato je na mercatu praktično nedejaven.

Itak sem že navajen, da vas večina tle ne zna trezno razmišljat in da ekspulzivno napišete prvo kar vam pade na pamet, potem pa ko ti nekdo utemeljeno odgovori, si pa pol itak najbolj grozen. Samo vseeno greste eni veliko predaleč. Pizda nakupili smo tisto, kar smo sedaj rabli, ampak valda vam to ni všeč. Sej vam verjetno ne bi blo, tudi če bi prišel Messi. Mah...

Pa še enemu uporabniku bi rad odgovoril, ki je napadel Paloschija, kao da mu briše poste. Zdej ne vem kdo je zbrisal, samo hvala bogu, da mu je. Pa ne zaradi vsebine, ampak zato, ker je blo napisano tako, kot da bi pisal polpismen človek. Če nekdo napiše tak post, da ga moreš it 10x brat in se zraven naprezat, da dešifriraš napisano, potem je prav, da se ga nemudoma zbriše.
Uporabniški avatar
Penny
Milan v krvi

OdgovorNapisal/-a acerni6 dne 07. feb 2012 00:27

Nimam nič proti nobenmu ampak mislim, da je prišel čas, ko se mora stara garda posloviti... Seedrof, Ambrosini, Gattuso, Zambrotta, Inzaghi, MVB adijo. Dejstvo je, da se pri 35+ ne morejo več tako gibat kot pri 25 kar se v zadnjih igrah Milana precej precej pozna..

Za naslednje leto imamo vezo: Nocerino (letos dokazal, da je lahko nosilec sredine), Boateng, Aquilani, Merkel, Montolivo (NAJ bi prišel), Strasser (ostane tudi po sanaciji poškodbe??), Emanuelson (njega bi jaz začel furat na levi bok obrambe).
To je 7 igralcev za 3 prosta mesta, po moje več kot dovolj.

V obrambi smo dokaj ok, razen bočni, Abate zadnje tekme igra precej jalovo, na levem boku je tako ali tako kriza, ne vem koliko gre zaupati MEsbahu. Me pa zanima kako je kaj z Astorijem, je kakšna šansa, da pride v Milano? On bi bil odlična menjava Silvi, Mexesu, Nesti, precej boljša kot Yepes in Bonera naprimer.

V napadu pa tako ali tako naj bi bila gužva, IBra, Robinho, Cassano SES, Pato, Maxi, in če gre kdorkoli od teh pomoje pride dostojna zamenjava ...

PRedvsem vidim problem v sredini, kjer ni nobene dinamike, sploh zdaj ko ni Princa/Aquilanija. To je moje razmišlanje za naslednjo sezono, kaj menite ???
Uporabniški avatar
acerni6
Silvio Berlusconi

Kraj: Ajdovščina

OdgovorNapisal/-a Lovro_7 dne 07. feb 2012 15:48

MENDA se Barcelona poleti vrača po Silvo. Naj pridejo, pri 200 milijonih se lahko začnemo mogoče pogovarjati :))
Uporabniški avatar
Lovro_7
Častni član foruma

OdgovorNapisal/-a al3n dne 07. feb 2012 16:19

denar je sveta vladar mali.. fuzbal je pa za**ban-a stvar. resnicno upam da se komu ne strga kar se tice silve
Uporabniški avatar
al3n
Član Kluba navijačev

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prestopi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost