Napisal/-a korencek66 dne 15. jul 2012 23:08
Moj pogled na prestop:
PSG je prišel po Silvo z izjemno fantastično ponudbo - 40 mio € . Ni potrebno dvakrat reči da je to astronomska ponudba za branilca in da ni malo takšnih klubov, ki bi takoj prodali igralca. Galliani in Berlusconi sta se pač odločila da ga želita prodati, ampak potem je vse skupaj zapletel Ibra s svojo izjavo, da če oddide Silva, potem odide tudi on. Vse se je zapletlo in potem se je podaljšalo pogodbo Silvi. Če mene vprašate ne zato ker je Silva želel ostati v Milanu ali ker bi si uprava premislila, pač pa zato da so mediji prenehali pisati o prestopu in so se pogovori lahko v miru nadaljevali. Seveda je bilo treba sedaj pred prodajo Silve najti še rešitev z Ibrahimovičem. Ta bi lahko ostal v Milanu ob odhodu Silve, ampak očitno ni želel. Zato se je zanj začel iskati klub, ki bi ga bil pripravljen odkupiti in očitno ni bilo nikogar drugega kot PSG. In tako je PSG ponudil nakup obeh igralcev, kar so mediji izbrskali in zopet pričeli pisati.
Ibrahimovič je pričel s svojimi astronomskimi zahtevami po plači in vse se je verjetno nekoliko zavleklo. Ker so mediji pritiskali ni ostalo drugega kot da Silva podpiše takoj in s tem še nekako vzpodbudi Ibrahimoviča naj vendarle pristane na nižjo ponudbo. Tako je sedaj Silva v PSGju, pri Ibri pa vsi skupaj čakamo, če bo sprejel pogoje bo zagotovo odšel v PSG, sicer če ne bo druge konkretne ponudbe zanj pač bo prisiljen ostati v Milanu, kjer pa s strani uprave očitno ni več zaželejn, saj konec koncev izsiljuje prestop.
Lahko se gremo igrice in kažemo s prstom na krivce. Ampak upravi Milana preveliko pač ne moremo očitati, saj je konec koncev postavila nov rekord in profit ob prodaji branilca. Jaz verjamem da so ves ta čas ob prodaji Silve v PSG že kovali načrte in imena, ki bodo okrepila Milan v tem prestopnem roku. Čeprav je potrebno dodati da v napadu niti ne potrebujemo bombastične okrepitve, saj so Cassano, Pato, Robinho in El Shaarawy zares odlični igralci. In čeprav na to da Robinho v prejšni sezoni ni ravno blestel, še ne pomeni da bo letos enako. Obenem pa bo očitno tudi El Shaarawy lahko dobival več priložnosti, kar si vas večina tudi želi, medtem ko bi v primeru da Ibra ostane v Milanu igral bistveno manj, če bi sploh dobil kakšno priložnost, glede na to da sta letos zaenkrat še nepoškodovana Cassano in Pato.
Kar se pa Thiaga Silve tiče pa mislim da bomo tudi našli več kot solidne zamenjave. Konec koncev če pride nekdo od dvojice Ogbonna - Astori, potem bo obrambna linija že skoraj povsem italijanska, kar bi bilo dobro za Italijo, ki je že na letošnjem EP pokazala da še vedno ima dobre igralce in ostaja nogometna velesila. Dajmo času čas, verjamem da se bomo na koncu še kako zelo veselili in da odhoda Silve in Ibre ne bo nihče več tako zelo pogrešal, kot se vam sedaj zdi. Tudi meni ni všeč da smo izgubili izjemnega nogometaša, toda v vsem tem sam vidim smisel in zato podpiram naše vodstvo, enako pa bi lahko storiti tudi tisti, ki ste nad novico očitno povsem pretirano razočarani.