Mercato 2013

Splošna debata o prestopih igralcev v Milan.

Re: Mercato 2013

OdgovorNapisal/-a gattuso dne 25. jul 2013 21:29

Če je možnost pripeljati igralca za 4 mil, potem bomo to naredili. Kaj pa naj, še jim damo 10 mil zraven, ker jih kao tak spoštujemo? Bistvo biznisa je dandanes za čimmanjši denar pripeljat vrhunsko robo, kar pa nekaterim ni jasno. Pa še enkrat ta denar, ki se ga dobi od Uefe ne pride v blagajno in je pač tam zaradi lepšega, stroški so z vseh strani, daj razmišljajte malo.
gattuso
Milanov trener

OdgovorNapisal/-a Alberto Paloschi dne 25. jul 2013 21:41

Sloma27 je napisal/-a:51 mil smo sbili lani od Uefe in ne mi nakladat da moramo pokrivat minusov hahaha

Denar za plače je tudi UEFA nakazala, al kako?
Alberto Paloschi
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a capcap dne 25. jul 2013 22:02

Tadej je napisal/-a:capcap:

Jaz mislim, da Milan ima denar toda čaka pravo priložnost.

Čaka priložnost, da bo dobil hondo zastonj januarja. A res ne vidiš, da smo totalno brez denarja? O tem priča tale stavek:

"Razmišljamo o odkupu druge polovice Constanta s celotnim igralnim kartonom Strasserja."

Ja, preplačali so higuaina, kar pa ne pomeni, da ga moramo zaničevat in govorit, da je balotelli profesor za higuaina. Kaj pa je naredil balotelli takšnega, da je on ferrari, higuain pa fiček. Fak no, imej malo objektivnosti.

In mi lahko razložiš, zakaj je galliani takšen majster v tvojih očeh? Do CSKA-ja se obnaša, kot da je ničvreden klub in si ne zasluži poštene odškodnine...5M je že itak zelo nizka cena za 20M ocenjenega ogralca, upoštevajoč, da mu poteče pogodba čez nekaj mesecev, pa še tega nočejo plačat :puke:

Zakaj bi plačal Constanta, če lahko daš igralca, ki ni v planih kluba? Ti veliko glih ne veš o ekonomiji a? Higuain ni fičko, tega nisem nikjer napisal zato ne polagaj besed v moja usta. Je dober napadalec, toda, če za 40 milijonov ne dobiš top 10 napadalca nisi naredil domače naloge. Kaj je naredil Balotelli? Morda samo to, da smo bili z njegovimi goli na tretjem mestu, brez njega pa bi bili verjetno zelo nižje.
Zakaj je Galliani majster? Zato ker bo dobil Hondo zastonj ali pa za par miljončkov. Napoli bi za njega odštel 10 milijonov - govorim na pamet, čelavi ga bo dobil (skoraj) zastonj. In še enkrat te vprašam: Zakaj bi plačali igralca 5 milijonov, če ga lahko dobimo zastonj?

Moje mnenje, ki pa je seveda lahko ZELO daleč od resnice: Galliani čaka priložnost (letos ali naslednje leto), da dobi kakšno priliko za top igralca in ga pripelje pod ceno, tako kot je Ibro 3 leta nazaj. Če bo priložnost jo bo izkoristil, drugače bomo furali s tem kar imamo. Če dodamo še dobrega štoperja in enega dobrega (ne odličnega) vezista pa smo konkurenčni.
Uporabniški avatar
capcap
Milan v krvi

Kraj: Wajdušna

OdgovorNapisal/-a tabl dne 25. jul 2013 22:40

navijač milana sem zadnjih 20 let.... videl sem vzpone in padce...ampak to kar se dogaja zadnjih par let mi gre pa pošteno na bruhanje. Milan je institucija! MIlan spada med top 3 klube vseh časov. Razumem vse to jajcanje glede preplačevanja igralcev. Ampak en Milen si ne bi smel in si ne sme dopustiti 1 mesec pregovorov za igralca, ki nam je hudi potreben že sedaj in to za 1 miljon. To je sramota! Ni važno kaj delajo konkurenti, pomembno je to kaj imamo mi. In roko na srce, potrebni smo igralca tipa Honda kot sahara vode. In da se sedaj jebemo po vseh medijih za cirka 1 do 2 miljona... čista kap.
Pol evropskih klubov, ki niso niti rezultatsko, da ne govorimo o imenu, ima letno na razpolago za okrepitve govorim na pamet 20 do 60 miljonov evrov. Mi pa zadnje 3 leta cenkamo za dobesedno drobiž. P ane mi sedaj govorit, da ostali nimajo stroškov s plačami, z osebjem z vsem ostalim. Vsi imajo. Vsi imajo cirka enake stroške ampak vsi imajo denar. denar, ki ga res v večini primerov porabijo nespametno ampak to ne spremeni dejstva, da imajo sredstva, mi pa kao ne. Zakaj ne? lansko leto smo bili drugi ? po plačilih od lige prvakov..kje je ta denar? zakaj se to ne investira naprej? Če gre to res samo za plače in tekoče obratovanje smo v globji pizdi, ,kot si lahko najbolj črnogledni predstavljamo. Pizda en Liverpool si je lani ali predlani omisli Carolla za 40 milijonov...pa vsi vemo v akki pizdi so bili ali so. Dal sem primer njih, ker o ostalih nima smisla izgubljati besed. Zdaj ali je naša uprava totalno nesposobna pripeljati sponzorje ali pa gre ta denar, karirkiram, za bunga bunga. 2 leti že poslušamo o fair playu in da moramo urediti finance... naše finance do nasproti ostalim velikanom pošlihtane bolj kot NLB. In ostali se ne brigajo za to. Ne vem če se bo to nadaljevalo bomo morali sprejeti dejstvo, da smo kljub vsem uspehom postali druogorazreden kljub. Malce pretiravam vendar vseeno. Takih stvari si enostavno ne smemo dopustiti. Do konca mercata je še daleč, še vse se lahko spremeni, vendar to najebavanje gre pa veliki večini milanistov pošteno na kurac...
Je pleško mojster svojega poklica, je berlu naredil vse za ta klub, ampak ne vem no... Ne moreta govorit o kot da smo najboljši, če se pa na zunaj jebemo za male pare...
V glavnem razumem, spoštujem in jim dam prav, da se ne preplačuje igralcev ampak da se glede Honde jebemo kot da moramo plačati 20 miljonov. Mater samo s prodajo njegovih dresov v aziji pokrijemo njegov nakup v 2 mesecih verjetno (isto kot je naredil Real s kristinco) pa če bi plačali 10 miljonov. ne vem no, ne razumem te politike pa da me jebeš!!!!
Uporabniški avatar
tabl
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a tabl dne 25. jul 2013 22:55

Alberto Paloschi je napisal/-a:
Sloma27 je napisal/-a:51 mil smo sbili lani od Uefe in ne mi nakladat da moramo pokrivat minusov hahaha

Denar za plače je tudi UEFA nakazala, al kako?

ne ni nakazala ampak koliko klubov se pa lahko pohvali, da so dobili toliko denarja pa vseeno živijo in imajo vseeno na razpolago za nakupe 5 milijonov, ki jih mi očitno nimamo za Hondo? In ne sedaj, lahko ga dobimo zastonj čez 4 mesece...čez 4 mesece smo recimo brez njega samo v evropski ligi in na 6 mestu v domačem prvenstvu z zaostankom 12 pik...lahko smo pa gladko naprej iz skupinskega dela in na drugem mestu doma s piko zaostanka... in tukaj je ta razlika sedaj in 4 milijone ali pa čez 4 mesece zastonj....
Uporabniški avatar
tabl
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a capcap dne 25. jul 2013 23:05

Milan skoraj vsako leto kupi igralca dobrega igralca za večjo cifro, razen v zadnjih dveh sezonah temu ni bilo tako. V zadnjih dveh sezonah smo bili pri rubriki odhodi/prihodi v plusu ali pa na istem. V preteklih letih je bil Milan skoraj vedno v velikem minusu kar se tiče odhodov/prihodov in nekje so očitno morali presekati to cev. Mediaset ne dela več takšnega dobička in Šilvo ne bo več odpiral mošnjička svojih podjetij, ker pač ne delujejo dobro. To je vsaj kar sem jaz uspel razbrati iz teh šalabajzarij glede cinkanja.
Lani se ni vlagalo, ker se je šlo s projektom mladi. Sedaj ne vem kaj je resnica in kaj ni, to jaz razbiram iz medijev, lahko pa da nas tudi drsajo.

2013 - Balotelli 20 milijonov
2011 - El Shaarawy 15 milijonov, Boateng 10 milijonov (3+7)
2010 - Ibra 24 milijonov, Robinho 18 milijonov
2009 - Huntelaar 15 milijonov
2008 - Pato 22 milijonov, Ronaldinho 25 miljonov, Thiago 10 milijonov

Po letu 2000 je Berlusconi v družbi Gallianija in Moggija dejal: "Glej koliko me stanejo Gallianijevi prestopi, poglejte si Moggija, ki vedno sam poskrbi za denar s prodajami igralcev in nato kupi nove le iz tega denarja." Baje je hotel Moggija že prej pripeljat, toda ga Juventus ni pustil - to je druga zgodba. Bistvo je, da se je že takrat vedelo, da tako ne bo šlo naprej in ko je prišla kriza je bilo teh finančnih injekcij dovolj.

Kaj je resnica in kaj ne razberite in si razložite sami, tako si jaz to predstavljam. Je pa Moggi (sedaj predaja svoja mnenja za časopis Libero in druge medije) dejal, da ne verjame, da je Milan brez denarja. Sigurno pa ga ne bodo šli na nepotrebno zapravljati, vedno se bo plačalo najmanj kar se da.

ne ni nakazala ampak koliko klubov se pa lahko pohvali, da so dobili toliko denarja pa vseeno živijo in imajo vseeno na razpolago za nakupe 5 milijonov, ki jih mi očitno nimamo za Hondo? In ne sedaj, lahko ga dobimo zastonj čez 4 mesece...čez 4 mesece smo recimo brez njega samo v evropski ligi in na 6 mestu v domačem prvenstvu z zaostankom 12 pik...lahko smo pa gladko naprej iz skupinskega dela in na drugem mestu doma s piko zaostanka... in tukaj je ta razlika sedaj in 4 milijone ali pa čez 4 mesece zastonj....

Teh 12 pik razlike lahko naredi le igralec tipa Ibrahimović, ne pa Honda, ki je sicer dober igralec.
Uporabniški avatar
capcap
Milan v krvi

Kraj: Wajdušna

OdgovorNapisal/-a Tadej dne 25. jul 2013 23:40

capcap je napisal/-a:Zakaj bi plačal Constanta, če lahko daš igralca, ki ni v planih kluba? Ti veliko glih ne veš o ekonomiji a? Higuain ni fičko, tega nisem nikjer napisal zato ne polagaj besed v moja usta. Je dober napadalec, toda, če za 40 milijonov ne dobiš top 10 napadalca nisi naredil domače naloge. Kaj je naredil Balotelli? Morda samo to, da smo bili z njegovimi goli na tretjem mestu, brez njega pa bi bili verjetno zelo nižje.
Zakaj je Galliani majster? Zato ker bo dobil Hondo zastonj ali pa za par miljončkov. Napoli bi za njega odštel 10 milijonov - govorim na pamet, čelavi ga bo dobil (skoraj) zastonj. In še enkrat te vprašam: Zakaj bi plačali igralca 5 milijonov, če ga lahko dobimo zastonj?

Moje mnenje, ki pa je seveda lahko ZELO daleč od resnice: Galliani čaka priložnost (letos ali naslednje leto), da dobi kakšno priliko za top igralca in ga pripelje pod ceno, tako kot je Ibro 3 leta nazaj. Če bo priložnost jo bo izkoristil, drugače bomo furali s tem kar imamo. Če dodamo še dobrega štoperja in enega dobrega (ne odličnega) vezista pa smo konkurenčni.

To pa ni treba biti ravno strokovnjak na področju ekonomije, da dojameš, če milan komaj lahko napraska keš za polovico kartona polija(+ polovica kartona salamona) in da baranta z našimi mladinci in daje v solastništva, kjer se potem po večini izgubijo, da dobi kakšnega igralca, da nima denarja ali ga noče dat, ne vem. Ekonomično je to zelo prebrisano(jap, tudi za mene, ko nimam baje kaj prida pojma o ekonomiji), ampak čakaj malo, to je milan, ni to nek vaški klub.

Ne polagam besed v usta, jaz samo povem na drugačen način...sam si povedal, da je balotelli kao profesor za higuaina, kar se sliši, kot da je balotelli ferrari, higuain pa fiček. Če je kdo lahko profesor za kogarkoli, sta to lahko CR in messi, ki sta postavila standarde, ki jih bo težko kdo dosegel, kaj šele presegel. In balotelli ni tisti, ki je pripeljal milan do 3. mesta, ampak v 1. vrsti el shaarawy, balotelli je pol prevzel štafetno palico.

Da ti odgovorim na vprašanje, ki si mi ga zastavil:

Zakaj bi plačali igralca 5 milijonov, če ga lahko dobimo zastonj?

Ker je to milan in mora že zaradi imidža nekaj investirat v ekipo.

Nočko ;)
Tadej
Silvio Berlusconi

Kraj: Slovenska Bistrica

OdgovorNapisal/-a Alberto Paloschi dne 26. jul 2013 07:22

Tadej je napisal/-a:To pa ni treba biti ravno strokovnjak na področju ekonomije, da dojameš, če milan komaj lahko napraska keš za polovico kartona polija(+ polovica kartona salamona) in da baranta z našimi mladinci in daje v solastništva, kjer se potem po večini izgubijo, da dobi kakšnega igralca, da nima denarja ali ga noče dat, ne vem. Ekonomično je to zelo prebrisano(jap, tudi za mene, ko nimam baje kaj prida pojma o ekonomiji), ampak čakaj malo, to je milan, ni to nek vaški klub.

To je dobro, ne pa slabo. Očitno so tej mladinci nesposobni, drugače se ne bi izgubili v slabših klubih od Milana... Al vi bi dejansko radi vidli, da se zdej plača Constanta 10mio, tudi če jih ni vreden in ga lahko dobimo efektivno zastonj, samo zato ker smo Milan? Kako mislite, da bo potem izgledalo pogajanje za Hondo? CSKA bo rekel, da če ste lahko preplačali Constanta, nimate kaj škrtarit pri Hondi, hočemo 15. In tako naprej, dokler ne bomo spet plačevali neke bizarne zneske za Emersona, Oliveiro in podobne, kot smo jih ne tako dolgo nazaj. Poleg tega bodo tudi igralci začeli zahtevat večje plače in daljše pogodbe... Zveni to kaj znano? Ker točno taka politika nas je pripeljala v trenutno stanje.
Alberto Paloschi
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a tabl dne 26. jul 2013 11:05

Alberto Paloschi je napisal/-a:
Tadej je napisal/-a:To pa ni treba biti ravno strokovnjak na področju ekonomije, da dojameš, če milan komaj lahko napraska keš za polovico kartona polija(+ polovica kartona salamona) in da baranta z našimi mladinci in daje v solastništva, kjer se potem po večini izgubijo, da dobi kakšnega igralca, da nima denarja ali ga noče dat, ne vem. Ekonomično je to zelo prebrisano(jap, tudi za mene, ko nimam baje kaj prida pojma o ekonomiji), ampak čakaj malo, to je milan, ni to nek vaški klub.

To je dobro, ne pa slabo. Očitno so tej mladinci nesposobni, drugače se ne bi izgubili v slabših klubih od Milana... Al vi bi dejansko radi vidli, da se zdej plača Constanta 10mio, tudi če jih ni vreden in ga lahko dobimo efektivno zastonj, samo zato ker smo Milan? Kako mislite, da bo potem izgledalo pogajanje za Hondo? CSKA bo rekel, da če ste lahko preplačali Constanta, nimate kaj škrtarit pri Hondi, hočemo 15. In tako naprej, dokler ne bomo spet plačevali neke bizarne zneske za Emersona, Oliveiro in podobne, kot smo jih ne tako dolgo nazaj. Poleg tega bodo tudi igralci začeli zahtevat večje plače in daljše pogodbe... Zveni to kaj znano? Ker točno taka politika nas je pripeljala v trenutno stanje.

Kako stanje nas je pripeljala? Saj imamo poštimane finance...Bistvo vsega tega je, da smo MILAN!!! In da nas tako cenkanje spravlja v rang klubov, ki niso osvojili nič nikdar! Samo to me moti pri vsej to stvari. Če smo Milan si po mojem mnenju tega ne smemo privoščiti oziroma, ne bi smeli tega tako javno razglašati.
Vsi pokazatelji financ kažejo, da smo skoraj edini od top klubov, ki je razmeroma dobro poštiman. Imamo nove sponzorje, denar od lige prvakov, .... ampak iščemo dodatni milijon za Hondo. Pa saj ne iščemo 30 miljonov ampak 1!!!!!!! Če pa Berlu ne misli vlagat več, bomo nažalost samo sanjali lovorike. Meni je trenutna ekipa zelo všeč, ima ogromen potencial, manjkata recimo dva kamenčka v mozaiku... in za en tak kamenček ne moremo skeširat 5 miljonov. Pa ne spet o tem, da ga dobimo zastonj čez pol leta.....
Uporabniški avatar
tabl
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a Alberto Paloschi dne 26. jul 2013 11:32

Ne, to barantanje nas ne spravlja v noben nižji rang. V nižji rang nas spravljajo slabe igre in slabi rezultati, ne pa to da rabimo za enega igralca kupit dva meseca, med tem ko ga Fiorentina kupi v dveh dneh. To nima nobene veze, če končamo sezono pred njimi in igramo v CL, oni pa EL. Ko smo leta 2010 celo poletje kupovali Ibro in Robinha nismo padli za rang nižje, isto ko ne letos, ko smo porabili cel januar za Balotellija. Na koncu mercata to nobenega ne briga in jaz osebno bi rajši videl, da pripeljemo Hondo in še dva sposobna igralca konec avgusta, kot da junija plačamo 10mio (kolikor je Cska takrat zahteval, zdaj so prišli na 5, med tem ko je ponudba Milana praktično enaka) in zaključimo mercato. Sej je res, da bi bilo boljše met te igralce prej, ampak še vedno mislim, da je boljše imet kvalitetnejšo ekipo 1.9. kot pa zaključit mercato 1.7. s slabšo ekipo.

Do lani smo imeli vsako sezono ogromen minus (večji od tega kar smo zdaj dobili od UEFE). In za ta minus so bli krivi predragi transferji nesposobnih igralcev, ki se jih potem nismo mogli rešt in pa predolge in prevelike pogodbe. Če ne bi v letih 2005-2010 preplačevali igralcev, ker je Berlusca pač plačal, potem ne bi imeli minusa, ne bi prodali Silve in Ibre itd. Trenutno je res, da nismo v minusu, ampak če bi delali tako, kot eni tle gor govorite, bi bli v roku dveh let nazaj kjer smo bli, samo da bi imeli še slabšo ekipo kot prej. In nekega blaznega profita spet ni, da bi lahko iz tega denarja kupovali igralce.

Pametni nakupi te ne pripeljejo rang nižje, če pa začneš plačevat vsako ceno, ki si jo random klub spomni, potem pa lahko hitro propadeš. Poglej naprimer Inter, kjer je Moratti celo življenje kupoval po prvi ceni, ki jo je klub zahteval. Takoj ko ni več osebno kril teh stroškov je Inter propadel, v treh letih so prišli iz trojčka na deveto mesto v Serie A, hkrati pa jih še vedno vsak klub poizkuša nategnit za par milijonov, zato ker so tako delali zadnjih 20 let. Klub je lahko finančno neodvisen od raznih milijarderjev za njim, to ni nek velik problem, če se gleda dolgoročno. Ne moreš pa pridet v treh sezonah iz -70 na +200, to je pa nemogoče.

Drugače pa sem vesel, da so končno začeli malo bolj aktivno delat na marketingu. Po mojem ni naključje, da se zdaj kar na enkrat vsi tej ameriški zvezdniki slikajo v našem dresu, da je bil lani na FIFI Mexes, letos pa El Sharrawy, tudi če Juve dominira Italijo... Tle imamo še ogromno potenciala, z nakupom Honde se bo dodatno odprl Azijski trg,.. Po mojem bo Milan spet kmlau kjer je bil, s to razliko, da bo tokrat prihodnost odvisna od sposobnega vodstva, ne pa velikosti Berlusconijeve denarnice.
Alberto Paloschi
Član Kluba navijačev

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prestopi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov