Mercato 2013

Splošna debata o prestopih igralcev v Milan.

Re: Mercato 2013

OdgovorNapisal/-a al3n dne 24. jan 2013 23:02

Penny je napisal/-a:Kako ste eni tu gor smešni. Abateja se je kurcalo že skoraj eno leto stalno, zdej je pa enim naš najboljši bočni??? Pa dejte no... Sej ne da je slab, samo 12 milijonov da dobimo za Abateja je kraja, sploh če je možnost, da namesto njega pride Santon. Pa Abate v vsem času pri Milanu ni dal 5 uporabnih predložkov, kaj šele, da bi prišel blizu temu, da da gol. Je pa odličen atlet, ampak po tisti sezoni pri Leonardu, ko je nenormalno napredoval, je začel stagnirat, upal bi si celo trdit, da je nazadoval. Ne bi imel nobenih problemov, da bi ostal, samo če zanj dobimo 12 milijonov in če to pomeni, da se s tem sprosti mesto za Kakaja ali Balotellija, potem sem v sekundi za. Ker roko na srce je De Sciglio trenutno že boljši, kar je verjetno uvidel tudi Allegri, glede na to, da mu daje prednost pred Abatejem, s tem, da ima De Sciglio še OGROMNO prostora za napredek. Se pravi, da bo De Sciglio pobiral 90% igralnega časa in s tem se abate verjetno pri svojih letih ne bi nikoli sprijaznil. Bo mel pa De Sciglio zamenjavo v Zaccardu, ki je korekten igralec in ne kr nek papak, kot misli večina tu gor. Ni fenomen, je pa korekten igralec in predvsem odličen za menjavo. Da smo se z njegovim prihodom znebili še Mesbaha je pa itak samo še en velik dodaten plus. Upam, da se do konca meseca znebimo še Robinha, kar bi verjetno pomenilo, da prideta in Kaka in Balotelli.

Če slučajno pridejo Kaka, Balotelli in Santon, bi bil to sanjski biznis. Ja, tanki smo v vezi in tanki smo na centralnih branilcih, kjer pa se za silo da zdržat, če bo Zapata še naprej igral tako, kot zadnji dve tekmi. Sta pa predvsem Kaka in Balotelli taki priložnosti, ki se ne ponudita vsak dan in če se da, jih je potrebno izkoristit. Pa se bo poleti potem raje nabavlo nekoga v vezi.

Moj občutek je, da so se s prihodom Zaccarda začele podirati domine. Da je blo par dealov v igri in ker se je pokazalo, da bo šlo večinoma vse čez, se je začelo. Zaccardo za Mesbaha, Abate v Zenit s čimer dobimo keš za Balotellija ali Kakaja. Če gre še Binho, pride še Balotelli ali Kaka. In če gre še Antonini pride Santon. Zadnjič sem nekje zasledil, da imamo vse zmenjeno s Santonom in tudi z Newcastlom za 7 milijonov in da se samo čaka, če bo Milan uspel prodat določene igralce. Kot kaže jih bo, zdej pa da vidimo, če se bodo sanje uresničile al bomo pa spet ostali s trdimi in bli razočarani...

:worthy Ti moraš resnično več se oglašat :) občutno več :)
Uporabniški avatar
al3n
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a taura dne 24. jan 2013 23:03

evo gladko se strinjam s Pennyjem, Abate razen hitrosti nima nč in da zanj dobimo 12m€ ufffff, naj gre čimprej! :D
Uporabniški avatar
taura
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a AlexandrePato dne 24. jan 2013 23:05

Penny je napisal/-a:Kako ste eni tu gor smešni. Abateja se je kurcalo že skoraj eno leto stalno, zdej je pa enim naš najboljši bočni??? Pa dejte no... Sej ne da je slab, samo 12 milijonov da dobimo za Abateja je kraja, sploh če je možnost, da namesto njega pride Santon. Pa Abate v vsem času pri Milanu ni dal 5 uporabnih predložkov, kaj šele, da bi prišel blizu temu, da da gol. Je pa odličen atlet, ampak po tisti sezoni pri Leonardu, ko je nenormalno napredoval, je začel stagnirat, upal bi si celo trdit, da je nazadoval. Ne bi imel nobenih problemov, da bi ostal, samo če zanj dobimo 12 milijonov in če to pomeni, da se s tem sprosti mesto za Kakaja ali Balotellija, potem sem v sekundi za. Ker roko na srce je De Sciglio trenutno že boljši, kar je verjetno uvidel tudi Allegri, glede na to, da mu daje prednost pred Abatejem, s tem, da ima De Sciglio še OGROMNO prostora za napredek.

Nikoli nisem zagovarjal Abateja, še več, ponavadi sem ga kritiziral. Nisem pa niti nikjer napisal, da nočem da odide. Govorim samo to, da se ga naj proda zgolj v primeru, da pride Santon. Nočem, da se vso breme pusti De Scigliu in Constantu, še bolj pa nočem videti v igri Antoninija. Z odhodom Abateja bi glede na kvaliteto naših bekov sigurno veliko izgubili, ponavljam, v primeru, da ne bo Santona ali drugega bočnega.
AlexandrePato
Član Kluba navijačev

Kraj: Prekmurje

OdgovorNapisal/-a buldog5 dne 24. jan 2013 23:08

Najboljši definitivno ni je pa eden boljših.Kdo pa bo Mesbah ( sej je šel), Antonini( Upam de tudi gre), Didac (je pa tudi komaj nabral za en polčas)? Sicer pa ja dober biti na boku pri Milanu res ni neki bau bau.
Strinjam se da ni vrhunski igralec in nič nimam proti, da se ga proda, amapak da v našo smer pride ustrezna zamenjava, kar pa žal ni neki praksa pri nas zadnje čase.

Kaka, Balloteli, Santon.... ni šans predrago pride, pa še prelepo :)

ostali s trdimi in bli razočarani...

Penny, tega se bojim :)
Uporabniški avatar
buldog5
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a taura dne 24. jan 2013 23:18

ja večina igralnega časa bosta itak dobila Constant in De Sciglio, zdej u primeru da gresta Abate in Antonini bomo verjetno pripeljali enga bočnega..ker potem nam ostaneta Zaccardo in Bonera..mogoče še Didac samo nevem a sploh ma voljo igrat za Milan..usekakor bi ga rad vidu kako in kaj igra :)
Uporabniški avatar
taura
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a AlexandrePato dne 24. jan 2013 23:25

Zanima me še nekaj. Opažam, da sem eden redkih, ki si ne želi Balotellija. Ne vem, mogoče ga nisem dovolj dobro spremljal, ampak zame je eden najbolj precenjenih napadalcev. Razen nekaj prebliskov me ni prepričal in velika verjetnost je, da bo zaradi svojega karakterja tudi utonil v pozabo. Jaz raje ne bi tvegal takega denarja za igralca kot je Mario. Njegove prednosti so, da je mlad, ima izkušnje v Serie A in fizično močan, toda bojim se, da ničesar ne bo izkoristil v svoji karieri. To je moje osebno mnenje, upam da me kdo prepriča. (najlepše bi bilo, če bi me kar Mario sam...)
AlexandrePato
Član Kluba navijačev

Kraj: Prekmurje

OdgovorNapisal/-a Tadej dne 24. jan 2013 23:27

Cristian Zaccardo’s agent has confirmed a transfer to Milan in exchange for Djamel Mesbah to Parma. “His contract will be to June 2017.”

Galliani, kje pa je tisto ko si nakladal "Igralcem nad 30 let podaljšujemo za 1 leto*

Long term plan :lol:

Edit: Jaz sem tudi proti balloju ;)
Tadej
Silvio Berlusconi

Kraj: Slovenska Bistrica

OdgovorNapisal/-a capcap dne 24. jan 2013 23:31

To je druga zgodba no! Kaj ne vidite 3 metre pred sabo?
Imeli smo Mesbaha, ki ne bi in ne bi igral...verjetno je mel še 2 leti pogodbe. Zamenjali smo ga za igralca, ki bo ekipi pomagal in mu pač na njegovo zahtevo dali pogodbo do 2016 ali 2017, vendar BO IGRAL.
Fora tega je da se znebimo igralca, ki ni bil sposoben igrati za igralca, ki bo dal roko na igrišču in slačilnici. Res je, podpisali smo proti našim "pravilom" vendar za dobro kluba. No upam, da me sedaj Zaccardo ne bo matiral s katastrofalnimi predstavami.
Uporabniški avatar
capcap
Milan v krvi

Kraj: Wajdušna

OdgovorNapisal/-a taura dne 24. jan 2013 23:53

ena neumesna
Alexandre Pato scored today his first goal with Corinthians' shirt in a friendly match vs Flamengo de Guarulhos (Terceira Divisão).

in pa ena zanimiva animacija hahahaha :rofl: :rofl: :rofl:
Slika
Uporabniški avatar
taura
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a korencek66 dne 25. jan 2013 00:02

Zaccardo-Mesbah
Zaccarda niti ne poznam tako dobro, ampak verjetno nismo tukaj verjetno nič izgubili, četudi Zaccardo pogori pri Milanu. Bi pa vseeno raje videl katerega drugega izkušenega branilca iz Italije, ampak verjetno bi potem nastal problem s tem da se znebimo Mesbaha, kar pa je bilo res nujno, ker imamo bistveno preveč igralcev. Bo pa potrebno kmalu v obrambi pokrpati centralne pozicije, ker tu smo z nakupom Acerbija zgrešili, Yepes je v letih, Mexes pa tudi ne briljira. Bonere pa itaq ne bom štel, ker ne vem v katero skupino naj ga dam (stari ali nesposobni).

Abate v Rusijo, Robinho v Brazilijo
Ni mi všeč da bi ravno prodali Abateja, ker nekako bomo težko našli takšno zamenjavo na desnem boku v obrambi kot je Ignazio. De Sciglio je prva izbira, Abate je pa fenomenalna menjava, čeprav je res da ni bil vedno 100% zanesljiv, pa tudi predložki niso bili fenomenalni. Ampak za zamenjavo je bil več kot dober, po vrhu vsega pa še dokaj mlad in domačin. Mislim da nima smisla da ga prodajamo za denar, ker teh recimo 15 mio € ni nič (seveda v primerjavi zadnjih let, ko smo naredili s prestopi konkreten plus – T.Silva + Ibra = 150 mio €, Kaka =68 mio € + plača, da ne omenim plače ki so se sprostile ob odhodih Odda, Seedorfa, Pirla, Gattusa, Inzaghija, Neste in kompanije). Če prodamo Abateja naj ga prodamo z razlogom da ni zadovoljen z minutažo in da želi oditi iz Milana, ne pa za teh par mio €, ki niti približno ne bodo dovolj za Kakaja ali Ballotelija.
Glede še zadnjega preživelega Brazilca pa: Robinho je pa vseeno še eden tistih, ki zna preigravati pa mogoče dati kakšno uporabno žogo. Ampak seveda zgreši nemogoče iz tekme v tekmo, in če dobimo neko ponudbo zanj lahko gre mirne volje. Čeprav da se z njegovo prodajo tudi ne moremo ravno bahati da smo naredili velik plus. Plačo, za razliko od Robinha, ima najbolj problematično Mexes, ki je nekako prišel v Milano ne da bi se kadarkoli posebej izkazal, pa je trenutno najbolje plačan Milanist.

Kaka in Balloteli v Milan
Kaka je takrat šel in sem rekel da ga nekako ne rabimo več gledati. Sem ga prebolel in jasno je tudi da ga Real ne bo dal Milanu zastonj, ob tem pa bi si Kaka še prepolovil plačo. Nekje bo treba nekaj dati in tudi Kaka je še zmeraj v formi (glede na nekatere naše papke). Res da je pri Realu malo igral, toda vselej se mi zdi da je kar lepo izkoristil minute in mi tudi ni jasno kako da ni igral več. Sem gledal par tekem Reala ko je igral Kaka in je bil velik boljši od marsikaterega na igrišču. Verjamem da Kaka lahko da neki plus Milanu, ne samo z izkušnjami ampak tudi s svojo igro. Ampak glede na to da je star 30 let, da je malo igral in bi za takšen denar morda celo dobili kakšnega drugega nogometaša mi je vseeno kako se razplete. Upam le da naši ne bodo preveč popuščali in da ne bo prevelike evforije, ker nam Kaka še zdaleč ne bo sam na pladnju prinesel 3. mesta v Italiji.
Glede Ballotelija pa sem aboslutno za. Čeprav škripa v obrambi imamo morda sedaj idealno priložnost da pripeljemo enega mladega talenta, ki že zna igrati na vrhunskem nivoju. Pazzini in Niang sta zamenjavi, El Faraone in Balloteli pa prva izbira in imamo super napad, pa ne samo za eno sezono, le če bo El Shaarawy nadaljeval v tej formi in da bi Balloteli okrepitev, da ne bo ves zmeden v Milanu. Moramo pa vodstvo vedeti, da ga nam City še zdaleč ne bo dal zastonj in da bo treba seči v denarnico. Ampak glede na kaj vse smo pretrpeli (predvsem odhode Kakaja, Silve in Ibre, pa tudi recimo Pirla) bi si s strani predsednika lahko zaslužili eno konkretno okrepitev, ki ne bi bila ena tistih »samo da je zastonj«.

Res je da moramo gledati tudi na bilance, ampak če bomo vedno gledali samo na bilance, kupovali zastonj in drago prodajali potem bomo drugi Arsenal. Pa ne to, Arsenalu gre še kar lepo, mislim da Milan v Italiji s tako politiko ne bi prišel daleč. Imamo tradicijo, ki je plod trdega dela več generacij in upam da v dveh-treh sezonah tega ne bomo popolnoma porušili.
Forza Milan!
:bandiera: :bandiera: :bandiera:
Uporabniški avatar
korencek66
Član Kluba navijačev

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prestopi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost