Zaccardo-Mesbah
Zaccarda niti ne poznam tako dobro, ampak verjetno nismo tukaj verjetno nič izgubili, četudi Zaccardo pogori pri Milanu. Bi pa vseeno raje videl katerega drugega izkušenega branilca iz Italije, ampak verjetno bi potem nastal problem s tem da se znebimo Mesbaha, kar pa je bilo res nujno, ker imamo bistveno preveč igralcev. Bo pa potrebno kmalu v obrambi pokrpati centralne pozicije, ker tu smo z nakupom Acerbija zgrešili, Yepes je v letih, Mexes pa tudi ne briljira. Bonere pa itaq ne bom štel, ker ne vem v katero skupino naj ga dam (stari ali nesposobni).
Abate v Rusijo, Robinho v Brazilijo
Ni mi všeč da bi ravno prodali Abateja, ker nekako bomo težko našli takšno zamenjavo na desnem boku v obrambi kot je Ignazio. De Sciglio je prva izbira, Abate je pa fenomenalna menjava, čeprav je res da ni bil vedno 100% zanesljiv, pa tudi predložki niso bili fenomenalni. Ampak za zamenjavo je bil več kot dober, po vrhu vsega pa še dokaj mlad in domačin. Mislim da nima smisla da ga prodajamo za denar, ker teh recimo 15 mio € ni nič (seveda v primerjavi zadnjih let, ko smo naredili s prestopi konkreten plus – T.Silva + Ibra = 150 mio €, Kaka =68 mio € + plača, da ne omenim plače ki so se sprostile ob odhodih Odda, Seedorfa, Pirla, Gattusa, Inzaghija, Neste in kompanije). Če prodamo Abateja naj ga prodamo z razlogom da ni zadovoljen z minutažo in da želi oditi iz Milana, ne pa za teh par mio €, ki niti približno ne bodo dovolj za Kakaja ali Ballotelija.
Glede še zadnjega preživelega Brazilca pa: Robinho je pa vseeno še eden tistih, ki zna preigravati pa mogoče dati kakšno uporabno žogo. Ampak seveda zgreši nemogoče iz tekme v tekmo, in če dobimo neko ponudbo zanj lahko gre mirne volje. Čeprav da se z njegovo prodajo tudi ne moremo ravno bahati da smo naredili velik plus. Plačo, za razliko od Robinha, ima najbolj problematično Mexes, ki je nekako prišel v Milano ne da bi se kadarkoli posebej izkazal, pa je trenutno najbolje plačan Milanist.
Kaka in Balloteli v Milan
Kaka je takrat šel in sem rekel da ga nekako ne rabimo več gledati. Sem ga prebolel in jasno je tudi da ga Real ne bo dal Milanu zastonj, ob tem pa bi si Kaka še prepolovil plačo. Nekje bo treba nekaj dati in tudi Kaka je še zmeraj v formi (glede na nekatere naše papke). Res da je pri Realu malo igral, toda vselej se mi zdi da je kar lepo izkoristil minute in mi tudi ni jasno kako da ni igral več. Sem gledal par tekem Reala ko je igral Kaka in je bil velik boljši od marsikaterega na igrišču. Verjamem da Kaka lahko da neki plus Milanu, ne samo z izkušnjami ampak tudi s svojo igro. Ampak glede na to da je star 30 let, da je malo igral in bi za takšen denar morda celo dobili kakšnega drugega nogometaša mi je vseeno kako se razplete. Upam le da naši ne bodo preveč popuščali in da ne bo prevelike evforije, ker nam Kaka še zdaleč ne bo sam na pladnju prinesel 3. mesta v Italiji.
Glede Ballotelija pa sem aboslutno za. Čeprav škripa v obrambi imamo morda sedaj idealno priložnost da pripeljemo enega mladega talenta, ki že zna igrati na vrhunskem nivoju. Pazzini in Niang sta zamenjavi, El Faraone in Balloteli pa prva izbira in imamo super napad, pa ne samo za eno sezono, le če bo El Shaarawy nadaljeval v tej formi in da bi Balloteli okrepitev, da ne bo ves zmeden v Milanu. Moramo pa vodstvo vedeti, da ga nam City še zdaleč ne bo dal zastonj in da bo treba seči v denarnico. Ampak glede na kaj vse smo pretrpeli (predvsem odhode Kakaja, Silve in Ibre, pa tudi recimo Pirla) bi si s strani predsednika lahko zaslužili eno konkretno okrepitev, ki ne bi bila ena tistih »samo da je zastonj«.
Res je da moramo gledati tudi na bilance, ampak če bomo vedno gledali samo na bilance, kupovali zastonj in drago prodajali potem bomo drugi Arsenal. Pa ne to, Arsenalu gre še kar lepo, mislim da Milan v Italiji s tako politiko ne bi prišel daleč. Imamo tradicijo, ki je plod trdega dela več generacij in upam da v dveh-treh sezonah tega ne bomo popolnoma porušili.
Forza Milan!