Mercato 2014

Splošna debata o prestopih igralcev v Milan.

Re: Mercato 2014

OdgovorNapisal/-a taura dne 23. jan 2014 18:26

Tadej je napisal/-a:Ne vem, koliko je smiselno vozit sem 31 letnika, sploh če vemo, da je nagnjen k poškodbam. Plača bržkone ne bi bla visoka...kolikor sem prebral, naj bi chelsea kril del njegove plače, ki je 5M na sezono oz. kar nas zanima 2.5M za pol sezone, milan bi potem plačal 1.25M.

Kakorkoli, ne podpiram tega transferja, ker milan bi se moral osredotočit na serie a, če želijo videt evropo drugo leto, ne pa zdaj kupovat igralca, ki je še samo ime, nič drugega....sicer malo boljši od muntarija in nocerina, ampak nič posebnega. V CL nimamo kaj praskat, tega se vsi zavedajo.

Zanimivo, da se že zdaj dogovarjajo za njega, medtem ko je galliani zatrjeval, da je treba najprej prodat, da bomo lahko kupovali...bomo videli, koliko drži galliani besedo.

Ne, mi bi plačevali 2.5m€ plače, anglija nima davkov za razliko od italije in gor ma 5m€ fiksne plače. Torej 5m€ / 2 = 2.5m€. In ja Galliani je reku da se bo kupovalo ko se bo prodalo koga, ampak tle ne gre za nakup ampak samo za posojo. Glede na to kaka je pri nas politika sm 99.9% da se ga ne bo odkupilo če pride, prvič ker je prestar, drugič ker ma preveč težav s poškodbami in tretjič ker enostavno bi mogli za njega plačvat 10m€ (5m€ njegove plače) kar pa je seveda absolutno preveč..tud če si zniža plačo za miljon, miljon in pou je še vedno preveč..

Sky: Essien and AC Milan have reached an agreement. Missing only agreement with Chelsea for the player wage.
Sicer pa ja, nej bi blo že skor use dogovorjeno za posojo

AC Milan News ‏@Milanello
Milan Channel reports that Mexes won't leave Milan in January.
Trenutno za moje pojme edina pametna odločitev (razen če se ga ne proda in u tem prestopnem roku prpelje novega branilca) ker če Mexes gre nam potem ostanejo Rami, Bonera, Silvestre in Zapata. Zapata je out za 3 tedne, Silvestre je tud poškodovan in met samo 2 zdrava branilca je pa tud norost..
Uporabniški avatar
taura
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a svarog dne 23. jan 2014 18:51

Kdo pa plača davek v angliji? Verjetno niso davčno razbremenjeni za 100%. To me je zmeraj zanimalo, pa niti nisem nikoli preveč iskal. Torej igralec ronaldo ima 20m letne plače. Koliko dobi v svoj žep v italiji,španiji,angliji,franciji in nemčiji?

pa še to, ali imamo realne možnosti, da gremo preko atletica v lp? Sicer je res, da je do tekme še nekaj časa, samo oni so trenutno baje stroj.
Uporabniški avatar
svarog
Milanov predsednik

OdgovorNapisal/-a Tadej dne 23. jan 2014 18:54

taura je napisal/-a:
Tadej je napisal/-a:Ne vem, koliko je smiselno vozit sem 31 letnika, sploh če vemo, da je nagnjen k poškodbam. Plača bržkone ne bi bla visoka...kolikor sem prebral, naj bi chelsea kril del njegove plače, ki je 5M na sezono oz. kar nas zanima 2.5M za pol sezone, milan bi potem plačal 1.25M.

Kakorkoli, ne podpiram tega transferja, ker milan bi se moral osredotočit na serie a, če želijo videt evropo drugo leto, ne pa zdaj kupovat igralca, ki je še samo ime, nič drugega....sicer malo boljši od muntarija in nocerina, ampak nič posebnega. V CL nimamo kaj praskat, tega se vsi zavedajo.

Zanimivo, da se že zdaj dogovarjajo za njega, medtem ko je galliani zatrjeval, da je treba najprej prodat, da bomo lahko kupovali...bomo videli, koliko drži galliani besedo.

Ne, mi bi plačevali 2.5m€ plače, anglija nima davkov za razliko od italije in gor ma 5m€ fiksne plače. Torej 5m€ / 2 = 2.5m€. In ja Galliani je reku da se bo kupovalo ko se bo prodalo koga, ampak tle ne gre za nakup ampak samo za posojo. Glede na to kaka je pri nas politika sm 99.9% da se ga ne bo odkupilo če pride, prvič ker je prestar, drugič ker ma preveč težav s poškodbami in tretjič ker enostavno bi mogli za njega plačvat 10m€ (5m€ njegove plače) kar pa je seveda absolutno preveč..tud če si zniža plačo za miljon, miljon in pou je še vedno preveč..

Sky: Essien and AC Milan have reached an agreement. Missing only agreement with Chelsea for the player wage.
Sicer pa ja, nej bi blo že skor use dogovorjeno za posojo

AC Milan News ‏@Milanello
Milan Channel reports that Mexes won't leave Milan in January.
Trenutno za moje pojme edina pametna odločitev (razen če se ga ne proda in u tem prestopnem roku prpelje novega branilca) ker če Mexes gre nam potem ostanejo Rami, Bonera, Silvestre in Zapata. Zapata je out za 3 tedne, Silvestre je tud poškodovan in met samo 2 zdrava branilca je pa tud norost..

Chelsea naj bi kril polovico plače essiena, kar je 1.25M in ne 2.5M. In kaj ima veze, če je nakup ali posoja, poanta je, da je preveč igralcev.
Tadej
Silvio Berlusconi

Kraj: Slovenska Bistrica

OdgovorNapisal/-a Maldini_<3 dne 23. jan 2014 19:12

Mah naj pride Essien, jst enostavno ne morm več gledat Nocerina, Muntarija in ostale podobne talente v Milanovem dresu. Dober bo tudi za v Ligo prvakov. Upam pa, da se znebijo še odpadnikov.
Uporabniški avatar
Maldini_<3
Milan v krvi

OdgovorNapisal/-a gattuso dne 23. jan 2014 19:18

Meni bi bolj odgovarjalo, da se en za drugim poslovijo, ter se takrat naredi okrepitev ekipe. Dobro saj je posoja, ampak upam, da se bo v poletnem prestopnem roku štartalo z neko konkretno zadevo. Torej, da se ekipa ojjača, ter ne, da se samo vozi polletne posoje, s tem mislim, da se naredi ekipa na dolgi rok.
gattuso
Milanov trener

OdgovorNapisal/-a capcap dne 23. jan 2014 19:21

Peppe di Stefano, inviato Sky a Milanello: “Essien potrebbe arrivare a titolo definitivo. La risposta del Chelsea dovrebbe arrivare domani“.

Ore 17.10 – Mauro Suma, direttore di Milan Channel: “Essien? Forse, ancora non c’è niente di ufficiale. Il giocatore sogna di venire al Milan da tempo“

SKY: Essien bo lahko celo dokončno prestopil k Milanu (ni v igri le posoja). Odgovor Chelsea bo prišel jutri.

MAURO SUMA (MC): "Essien? Mogoče, nič še ni uradnega. Igralec sanja prihod v Milan že dalj časa (let)."
Uporabniški avatar
capcap
Milan v krvi

Kraj: Wajdušna

OdgovorNapisal/-a taura dne 23. jan 2014 19:26

Tadej je napisal/-a:Chelsea naj bi kril polovico plače essiena, kar je 1.25M in ne 2.5M. In kaj ima veze, če je nakup ali posoja, poanta je, da je preveč igralcev.

Kako če ma v Čelsiju trenutno 3.5m£ kar znese 4.24m€ plače...dobro zaokrožmo na 5m€...polovica je 2.5m€ ne? Sej v angliji tkaj kkr je meni znano nimajo nekih posebnih davkov kkr v italiji ko je polovico dat državi..lahko se tud motim. Drugač ja je preveč igralcu se strinjam samo Essien je še najbolša opcija za v ligo prvakov če želimo met USAJ upanje za naslednji krog
Uporabniški avatar
taura
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a Tadej dne 23. jan 2014 19:47

taura je napisal/-a:
Tadej je napisal/-a:Chelsea naj bi kril polovico plače essiena, kar je 1.25M in ne 2.5M. In kaj ima veze, če je nakup ali posoja, poanta je, da je preveč igralcev.

Kako če ma v Čelsiju trenutno 3.5m£ kar znese 4.24m€ plače...dobro zaokrožmo na 5m€...polovica je 2.5m€ ne? Sej v angliji tkaj kkr je meni znano nimajo nekih posebnih davkov kkr v italiji ko je polovico dat državi..lahko se tud motim. Drugač ja je preveč igralcu se strinjam samo Essien je še najbolša opcija za v ligo prvakov če želimo met USAJ upanje za naslednji krog

Pa če gre za 6 mesečno posojo...torej moraš že tukaj upoštevat polovično plačo. Pol pa še moraš upoštevat, da chelsea krije polovico te plače...torej polovica od polovice ;)

Če se morda motim, me popravi :)
Tadej
Silvio Berlusconi

Kraj: Slovenska Bistrica

OdgovorNapisal/-a taura dne 23. jan 2014 19:56

Tadej je napisal/-a:
taura je napisal/-a:

Pa če gre za 6 mesečno posojo...torej moraš že tukaj upoštevat polovično plačo. Pol pa še moraš upoštevat, da chelsea krije polovico te plače...torej polovica od polovice ;)

Če se morda motim, me popravi :)

Slika

Jst in moja logika..ja 1.25m€ pride potem, mah splača se, samo da nebom gledu razne Nocerinote u igri + to je dobro da lahko igra LP. Srčno pa upam da našim ne pride na pamet da bi ga konc sezone odkupil..so na trgu mlajši, bolši in bolj fit igralci, sploh če smo s Fernandom že dogovorjeni za use skup
Uporabniški avatar
taura
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a svarog dne 23. jan 2014 20:01

England – Premier League

The top rate of tax in England is 45%, down after a brief period at 50% between 2010 and 2012. This means that a player such as the Chelsea and England midfielder Frank Lampard, who reportedly earns around £200,000 a week, could see his wages cut to £106,206 after tax. This means that Lampard alone could be contributing around £4.9 million a year in taxes.

Spain – La Liga

A player earning £200,000 a week will have to face the Spanish top tax rate of 52%, meaning they will lose £104,000 to tax, pocketing £96,000.

Germany – Bundesliga

For the past few years, Germany’s Bundesliga has been drawing global attention, and this year's all-German Champions League final did nothing to stop that. Germany's top tax rate is a little higher than England's and Italy's at 47.475%, meaning top earners could still take home in excess of £5.4 million a year after tax.

France – Ligue 1

The top tax band in France is the same as in England at 45%. Ligue 1 was looking like a league on the up – mostly thanks to the riches of Paris St-Germain and Monaco. But a bill currently in parliament is likely to up the top tax bracket to 75% which could see an exodus of the big names. French football clubs have even agreed to strike over the 'super-tax'.

Monaco have managed to attract superstars such as Radamel Falcao and James Rodriguez despite only recently being promoted to the top division and not being involved in Champions League football. This comes as little surprise when you remember that Monaco is in fact its own principality – where there is no income tax, instead a 13% employee social security tax. This means that a Monaco star earning £200,000 a week, would take home £174,000 of that. Don’t be surprised to see more high earners heading to Monaco in the near future...

Italy – Serie A

Italy’s rate of tax is pretty much in line with the rest of Europe, and its top band demands 46.29% of earnings. This means that a £200,000-a-week player would earn £107,420 a week after tax. (Admittedly, there are not too many examples of such players in Italy – the recent Napoli signing Gonzalo Higuaín is believed to be one of the country's highest paid stars, earning somewhere in the region of £150,000 a week.)

Russia – Russian Football Premier League

The Russian Football Premier League isn’t seen as one of Europe’s elite leagues. But that could all change. Super-rich club owners and a mere 13% top tax rate means that more and more great players are choosing to ply their trade in Russia. Samuel Eto’o’s time in Russia saw him collect around £16 million a year, after tax, playing for Anzhi Makhachkala (which has since shipped out many players owing to budget cuts). A player earning £200,000 a week in Russia will keep £174,000 of that.
Uporabniški avatar
svarog
Milanov predsednik

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prestopi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost