Mercato 2014

Splošna debata o prestopih igralcev v Milan.

Re: Mercato 2014

OdgovorNapisal/-a Tadej dne 27. jan 2014 17:09

capcap je napisal/-a:
Penny je napisal/-a:
mrosoner je napisal/-a:Uradno: Essien je podpisal pogodbo do 30. junija 2015. Glede tistega drugega zdravniškega pregleda pa nič ne piše, tako da zgleda da je z njim vse o.k.

Je lepo Essien včeraj sam demantiral nabijanja, da ni opravil zdravniškega. Tole je napisal na twitter: Haters will broadcast your failure but whisper your success.Medicals done,looking forward to start my new life with AC MIlan.

Drugače pa Astori ni bek, ampak je centralni branilec. Ne vem, izkušnje s serie A ma, v lih pravih letih je za izkušenega branilca, je tudi reprezentant... Če se mene vpraša ni veliko tolk dobrih centralnih, ki so nam realno dosegljivi, tako da bi jst z veseljem vzel, če bi blo to možno...

Ma realno gledano takšnih branilcev kot so nekoč bili jih sploh več ni. Mi smo kot navijači Milana zelo razvajeni glede tega, ker smo imeli vedno najboljše branilce na svetu in zgodovini nogometa (Baresi, Maldini, Nesta, Thiago, potem je tu še Staam,...).

Vprašam vprašanje za vse, ki se redno pritožujete glede obrambe: koga bi vi pripeljali, ki bi bil VREDEN vložka 20 milijonov €? Bayern, Real, PSG, Manutd, Chelsea, City, Arsenal, ipd. svojih ne bodo prodajali. Na tem mestu je potrebno zvohati ven enega mladega in dobrega štoperja, ki bo bil zanesljiv za dolga leta. To je izredno, izredno zahtevna naloga, ker takšnih igralcev je dan danes izredno malo, mogoče peščica. Štoperje iščejo vsi giganti, toda realnost je, da ni nobenega na nivoju legend, ki so se nedavno upokojile. Trenutno je prvi na lestvici Thiago Silva, ki je svetlobna leta pred drugimi. Jaz bi tudi rad odličnega branilca, kot vsi tukaj, toda tvegati npr. 20 milijonov za branilca, ki se izkaže za drvo je samomor.

P.S.: Astori je soliden branilec, ki bi pri nas sigurno igral, toda on velike razlike v rezultatu ne bi naredil. Razliko so delali zgoraj omenjeni.

Se povsem strinjam.

Danes ni branilca, ki bi bil na nivoju neste, billija ali celo maldinija...silva je blizu tega nivoja, ampak on je izgubljen sin. Treba gledat v prihodnost, ne v preteklost in obžalovat. Astori bi bil zagotovo dodana vrednost trenutni obrambi milana in če se ga dobit poceni, bi ga mogli pripeljat. Je dokaj hiter in je pravzaprav odličen z žogo v nogah. In če se poleti pripelje dorio, bom jaz zelo zadovoljen, ker milanu bo še težje trgovat, kot do sedaj. Pa ne zaradi keša, ampak ker bomo ostali brez CL. Me pa zanima, koga bi pripeljali za razumno ceno? 20M+ kar odmislite. Smo sicer imeli na trgu benatio in ogbonno, pa nismo zgrabili...škoda. Zdaj treba za silo pokrpat obrambo, poleti pa res upam, da se pripelje dorio, ker le na tak način lahko dobimo vrhunskega branilca, da ga sami naredimo. Kakšen kralj je bil silva :worthy

Bolj ko spremljam serie a, bolj prihajam do zaključka, kako težka liga je...20M je res velik rizik, sploh pa za milan.
Tadej
Silvio Berlusconi

Kraj: Slovenska Bistrica

OdgovorNapisal/-a capcap dne 27. jan 2014 17:22

Tadej, tudi jaz mislim, da bo res morali s kakšnim talentom iz Brazilije kot je Doria, pa čeprav ga ne poznam. Manjši rizik.

Kar se tiče Ogbonne in Benatie: Za prvega sem vesel, da nismo zapravili 13 milijonov, ker jih ni vreden. Sam sem si ga zelo želel, toda očitno sem bil v zmoti.
Glede Benatie smo se ušteli, ker ga je Roma speljala za 13,5 milijonov. Igra dobro in je bil vreden svojega denarja. Poleti smo bili očitno res brez denarja, ali pa Berluska ni hotel zanalašč odpreti denarnice. Naš mercato se je odprl šele s prodajo Boatenga, vemo pa, kam je na žalost šel ta denar. Bile so govorice da smo se za Benatio tudi mi ogrevali in to žal še doda grenkobo.
Uporabniški avatar
capcap
Milan v krvi

Kraj: Wajdušna

OdgovorNapisal/-a mrosoner dne 27. jan 2014 17:25

Tukaj si poglejte najboljše CB v letu 2013. Vsak od naštetih bi nam prišel še kako prav.

http://bleacherreport.com/articles/1719 ... d-football
Uporabniški avatar
mrosoner
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a Tadej dne 27. jan 2014 17:30

mrosoner je napisal/-a:Tukaj si poglejte najboljše CB v letu 2013. Vsak od naštetih bi nam prišel še kako prav.

Pique, ramos, ferdinand, luiz, bonucci, marquinhos, howedes? Ne, hvala...ostali pa so itak nerealne tarče.
Tadej
Silvio Berlusconi

Kraj: Slovenska Bistrica

OdgovorNapisal/-a mrosoner dne 27. jan 2014 17:35

Tadej je napisal/-a:
mrosoner je napisal/-a:Tukaj si poglejte najboljše CB v letu 2013. Vsak od naštetih bi nam prišel še kako prav.

Pique, ramos, ferdinand, luiz, bonucci, marquinhos, howedes? Ne, hvala...ostali pa so itak nerealne tarče.

Tadej, napisal sem da nam bi prišli prav, ne da so mi ql. Za večino od naštetih se strinjam s tabo, razen Ramosa in Luiza, ki sta mi pa top branilca. Ceno imata mislim da postavljeno na 25 ali 30mio, kar je res res preveč.
Uporabniški avatar
mrosoner
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a mrosoner dne 27. jan 2014 18:31

Zagotovo je težko dobit top branilca za malo denarja, vendar če malo pogledamo jih je kar nekaj tam okoli 10mio in še njihova starost max do 25 let: Yanga M`Biva(Newcastle), Wollscheild(Bayern), Inigo Martinez(Sociedad), Otamendi(Porto), Astori mogoče tudi Toloi in Doria, ki pa jih ne poznam preveč. S prodajo Mexesa, Zacarda, se lahko katerega od teh pripelje že do konca januarja. Če pa se gleda po nekih Vidičih, ki so napol že v penziji potem pa pač mi nimamo kaj naredit.
Uporabniški avatar
mrosoner
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a Liedholm dne 27. jan 2014 19:26

Koliko izgubljenih priložnosti, pa bi še v cajtu, ko smo tem igralcem bili za petami, prišli zelo poceni.
Otamendija se spomnim, kako so nas vsaj 2 leti z njim povezovali, na koncu pa igramo z Zapato, Mexesom, Bonero, Ramijem in Silvestrejem. Ne me razumeti narobe, Zapata in Mexes nista slaba, vendar pred petimi leti, s trenutno formo, ne bi zaigrala niti za primavero...

Drugače pa zelo zgrešen članek oz. lestvica. Pol jih sploh ne bi smelo biti na seznamu (Pique, Luiz, Bonucci (ni slab, world class pa tudi ne), Ferdinand (vedno poškodovan, ni v formi), Ramos (lol, resno?)). Še Hummels je doživel precejšen padec v formi lani.
Uporabniški avatar
Liedholm
Ljubljenec Rossonerov

OdgovorNapisal/-a capcap dne 27. jan 2014 19:36

Cristiano Ruiu ‏@ruiu19 10m
Stiamo preparando il botto...#grazieimperatoredelmercato

Novinar TeleLombardia in navijač Milana...ni glih trden vir, toda mogoče se kaj dogaja:
"Pripravljamo veliki pok... #hvalacesarmercata" - misli na Gallianija.

Bomo videli, ne upajte preveč, da ne boste (spet) razočarani.

EDIT: za kaka'ja je par dni prej rekel da bo 100% šlo skozi.
Uporabniški avatar
capcap
Milan v krvi

Kraj: Wajdušna

OdgovorNapisal/-a _IKE_ dne 27. jan 2014 19:39

V zadnjih 7 letih Milan v branilca ni investiral več kot 10M

http://www.transfermarkt.co.uk/en/ac-mi ... _alle.html

Ena pot je da bo Milan moral tvegat nekje 10-12M na branilcu ki ima potencial in potem upal da bo ta branilec izpolnil pričakovanja. Druga pot so razni mexesi, vidiči,......
Problem prve poti je da se lahko fino zafrkneš in poženeš velik del vložka, problem druge pa da samo odlagaš nastali problem.

Če bi izbiral bi izbral prvo pot...

Čudi pa me da se Milan ne zanima za musachia iz vilareala. Poleti bo prost igralec poleg argentinskega pa ima še Italijanski potni list. Če bi pogrnil v Milanu ( italiji ) se ga zaradi EU pasoša še vedno lahko precej lažje proda kot recimo zapato...
Zadnjič spremenil _IKE_, dne 27. jan 2014 19:44, skupaj popravljeno 1 krat.
_IKE_
Legenda Milana

OdgovorNapisal/-a tabl dne 27. jan 2014 19:42

capcap je napisal/-a:
Cristiano Ruiu ‏@ruiu19 10m
Stiamo preparando il botto...#grazieimperatoredelmercato

Novinar TeleLombardia in navijač Milana...ni glih trden vir, toda mogoče se kaj dogaja:
"Pripravljamo veliki pok... #hvalacesarmercata" - misli na Gallianija.

Bomo videli, ne upajte preveč, da ne boste (spet) razočarani.

Hm....jaz si kar mislim, da se bo nekaj zgodilo....Seedorfu so sigurno nekaj obljubili, ko je podpisal...verjetno bo večina sprememb poleti...Kdo pa bi po vašem mnenju lahko prišel kot bomba? Napadalec verjetno ne...Največja možna bomba, kar se mene tiče, je Silva....Čeprov verjetno bo bomba, ki bo lahko igrala tudi v LP....
Uporabniški avatar
tabl
Član Kluba navijačev

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prestopi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov