Vaš mercato 2009/2010

Splošna debata o prestopih igralcev v Milan.

Re: Vaš mercato 2009/2010

OdgovorNapisal/-a Crudeli dne 09. avg 2009 18:37

Na uradni spletni strani Milana je napisano, da so pogajanja izmišljena, da ne obstajajo, in da Pato absolutno ni naprodaj.
Uporabniški avatar
Crudeli
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a peters dne 10. avg 2009 14:58

Moje razmisljanje na uvodni post...

1) kupimo thiaga, -15M
2) ne prodamo gourcuffa (ne, o njem ne odloca bordeaux, ampak milan, ki planira vec kot pol sezone naprej) -15M
3) silvio kesira +18M
4) prodamo kakaja +67M (in precejsnja zaloga sproscenega 'salary capa')
5) dida, kalac, ce je se kaksen tak. Povedal bi jim, da pac nimajo vec kaj delat v klubu in da minutaze ne bo. Ce bi hoteli izsiljevati visoko placo na klopi, bi jih degradiral kolikor je mogoce, in to javno. Ce bi odsli na free bi sprostili place, ce bi se sprijaznili z odhodom in manjso placo bi jih lahko se prodali kam v rodne kraje, ce nic od tega - placevat do konca pogodbe in potem pokaj, brez kaksnih poslovilnih tekem in takega sranja...
6) to, da je potrebno bit na 0 je v danasnjem svetu larifari. Sel bi na prepolovitev dolga, recimo -30M, druga polovica naslednje poletje

po teh tockah bi nam ostalo se 25M za zapravit. 15 za hunta in je napad uredu. Gledal bi, ce se da prodat pirla in kot njegovo zamenjavo dobit hernanesa. Oddo in nekaj denarja za bocnega, janku/zambro in nekaj denarja za drugega bocnega. Je mogoce prodat se seedorfa, za koliko denarja? To bi blo treba mal spremljat trg. Porabil bi kes za prestope, s tem da bi mel precej nizje place, kar bi se ze nakladalo za znizevanje dolga v naslednji sezoni
peters
Legenda Milana

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a Desperado dne 10. avg 2009 16:48

Kjre bočne pa bi nabavu? Sistem igre in recimo prva izbira 11-ice...
Uporabniški avatar
Desperado
Častni član foruma

Kraj: O-bala

OdgovorNapisal/-a peters dne 11. avg 2009 18:04

Pojma nimam kere bocne bi nabavu... pogledal bi bocne v ekipah, ki so koncale na prvih 10 mestih v italjanskem prvenstvu, ce ne tam pa malo v spanskih/angleskih prvenstvih - sploh anglezi trenirajo laufanje gor/dol na moc in nabijanje crossov v sredino tko da tam bi se ziher kaj dobrega najdlo za majhen denar.

potem bi imeli igralce:
klaas, pato, boriello, ronaldinho, di gennaro
gattuso, ambro, gourcuff, flamini, abate, seedorf (njega niti nebi prodajal... zanimivo), pirlo (menjava - recimo hernanes), cardacio
nesta, silva, favalli, antonini, bonera, gooch (janku, kaladze, zambrotta, oddo - za njih in denar bi iskal menjave)
abbiati, storari, dida (oziroma en noname golman, ce bi se spel znebit dide)

to je 26 igralcev, ki bi sestavljalo po mojem mnenju uredu uravnotezeno in uspeha zeljno ekipo ter rezervno klop (razen ronija in seedorfa), potem pa je na trenerju, da pogleda kako bo igralce najbolje izkoristil in kaksno taktiko bo uigraval. Vsaj 2 napadalca, 4 v zadnji liniji... nazalost nikoli nisem nabijal FMjev in si zamisljal najboljsih postavitev, tako da to prepuscam strokovnjakom.
peters
Legenda Milana

OdgovorNapisal/-a cheguevara dne 18. avg 2009 20:03

1. Prodaja Kakaja in skeširamo za Gourcuffa. Kupimo Huntelaarja in Silvo. ostane 70 mio
2. Skušal bi se znebiti Jankulovskega, Zambrotte, Kaladzeja in Odda. Če sem optimist bi prodal vsaj 2 in skasiral 12 mio. Ostane 82 mio.
3. Pirla ne bi prodal, ker njegova menjava Fabregas je predrag. Mladost bi me stala 20 mio (Pirlo (20), Fabregas (40 mio)) kar pa ni vredno. Glede na to, da nimamo denarja kot Perez.
4. Kupil bi Albertazzija, Abateja, Di Gennara in Paloschia (če se razvija v Parmi se lahko tudi pri nas). Porabil bi verjetno dobrih 15 mio. Torej ostane še 67.
5. Kupil bi še Criscita in De Silvestrija. Zapravil bi 25 mio. Torej ostane potem dobrih 40 mio.
6. Mogoče bi prodal še Ronaldinha in se s tem znebil še visoke plače in kar lepo skasiral. 25 mio. S financami bi bil torej tak kot na začetku pri prodaji Kakaja.
7. S prodajo Ronaldinha bi si lahko privoščil še kakšnega ofenzivnega vezista.
8. S Kalačem bi naredil to kar je naredil klub.
9. S prodajo obrambnih bi se tudi znebil visokih plač. Mogoče bi koga uspel zamenjat za omenjene okrepitve in še nekaj doplačat. Če si sposodim idejo Desperada in bi do konca pogodbe še plačeval polovico plače.
10. Postava:

Abbiati; Criscito, Silva, Nesta, De Silvestri; Abate, Pirlo, Flamini; Pato, Huntelaar, Paloschi (ali z ofenizivnim Di Gennarom in Paloschijem na klopi)
Menjave: Albertazzi, Seedorf, Favalli, Onyewu, Gattuso, Ambrossini, Inzaghi, Borriello in še tisti od naštetih pod točko 2, ki bi ostali.

11. Imeli bi mladost, znižali bi plače, pa še večina igralcev bi bila Italijanov. To bi bil nov Milan kot si ga sam predstavljam.

Kake pripombe?
Uporabniški avatar
cheguevara
Milanov trener

OdgovorNapisal/-a Branč dne 19. avg 2009 00:54

Seddorfa bi se probal znebiti za vsako ceno.

Čeprav zdaj na splošno, bi mi morali tak proces pomlajevanja začeti ko je odšel Shcevchenko. Samo pač uprava.
Branč
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a peters dne 19. avg 2009 08:04

Dober nacrt, che, sploh vsec mi je poudarek na italjanih. Pa se kar uresnicljiv na prvi pogled.
peters
Legenda Milana

OdgovorNapisal/-a inferno1984 dne 19. avg 2009 17:12

Glej mene sam mercato ne moti-nabavili smo silvo,huntelaarja,eno par mladih italjanskih igralcev-vse lepo in prav!po drugi strani pa jaz nisem zadolžen za te stvari da bi jaz delal mercato ker kolko je meni jasno imamo v klubo zato ljudi ki so plačeni več kot dovol.Mi pa nabijamo tu z nekimi miljoni in delamo čudeže čeprav morda niti približno nevemo kako je stanje v klubu-ker roko na srce danes se vse skriva pred javnostjo tako da je hudo!In jaz zelo dvomim v te informacije ki so prišle "iz kluba"! Moje mnenje je da spet nismo v taki pizdi z denarjem kot so naši to prikazali! Naši so samo malo to zaigrali(lahko se tudi motim)ker če si lahko Napoli privošči Quagliarella(ki se ga nebi branil pri nas),juve 2 igralca za skoraj 50miljonov a mi si ne moremo nobenega brez da nam nebi berlusconi skeširal, potem v našem klubu zelo nekaj ne štima se pravi da imamo nesposobne ljudi ki ne znajo vodit kluba,ker potemtakem smo delali vsako leto zgubo ali pa je denar odšel neznano! In kaj sledi...zamenjava vodstva kluba!

Palosci to je moje osebno mnenje!vem da bo sedaj spet sledilo tvoje zagovarjanje uprave samo potem pa mi povej kako nimajo drugi klubi problemov z denarjem razen nas...pa naj nebo zgovor da lani nismo igrali v LP, ker smo v zadnjih 6 letih zmagali 2x in zaslužili mastne denarce!Tako da je ta denar nekam izginil ali smo pa živeli samo od tega kar je sicer možno samo potem pa mi povej kaj je delala uprava v tem času ko smo živeli od zmag...nič samo so hodili naokoli in se bahali zdaj pa naenkrat problem.Ker če bi meli pametne ljudi bi delali tudi v času zmag in uspehov!
:bandiera:
Uporabniški avatar
inferno1984
Član prve Milanove ekipe

OdgovorNapisal/-a Alberto Paloschi dne 19. avg 2009 19:24

Poglej najprej, kakšne plače imata Juve in Napoli in kakšne imamo mi, razliko pomnoži z dva in boš hitro ugotovil od kje ta minus. Napoli je bil v Evropi malo manj kot mi, Juve pa je igrala CL. Uprave jaz v tem času nabijanja plač in kupovanja odsluženih igralcev (Emerson, Ronadlo, Oddo in podobni) nisem niti približno zagovarjal, kar pejdi na star forum pogledat kaj sem napisal ob takih prestopih, če ne verjameš.
Vseeno pa se v Juve veliko vlaga, ker tudi delajo svoj stadion in tega denarja s prodajo dresov sigurno niso skeširali ne vem pa točno kakšna je situacija, zato ne bom preveč pameten okoli tega. Tudi De Laurentis ni nek berač iz ulice, on je pripeljal Napoli iz dna in sigurno ni tega naredil brez finančnih injekcij. Spet, ne poznam najbolje situacije, zato govorim samo o stvareh, ki so mi znane in iz katerih se da jasno videt, da kluba, ki si ju omenil, ne živita sama od sebe. Potem imaš tukaj Morattija, ki vlaga neskončno denarja v Inter, imaš Fioro, kjer se tudi lepo vlaga in podobne, imaš pa tudi Romo, kjer familija Sensi ne da več niti evra. Lani so igrali v Cl, tako kot mi letos, letos bodo v UEFA, tako kot mi lani. Zdaj mi pa povej, kdo je več zapravil na mercatu? OK, smo večji klub in dobimo več denarja, ampak imamo tudi še enkrat višje plače (to nanese cca 100mio€ na sezono)... Vidiš, jaz tem informacijam ne verjamem kar tako, ker se mi zdijo ljudje fajn, ampak jim verjamem, ker imajo za razliko od vaših predvidevanj in trditev novinarjev eno realno podlago, ki se jo da preverit tudi drugje.

Fora te teme pa ni, da bi se mi tukaj delali pametne, ampak izključno to, da vidim, če ste vi, ki skozi kritizirate sposobni naredit eno konstruktivno kritiko in mislim, da je to zelo dober način.

cheguevara, zelo všečno, bi podpisal takoj, če bi bilo v moji moči :lol:
Alberto Paloschi
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a Desperado dne 19. avg 2009 20:32

Z petersovim in cheguevarinim postom smo dali kar en par lepih primerov kako porazdelit denar in si naredit ekipo ki bi bla mlada in perspektivna. Mogoče ne bi glih takoj zdej začela zmagovat vsepovprek, pero to je pravi mercato-z vizijo. Sm kar kontent na predloge. Ta tema seka. =)
Dejmo še kšne predloge...
Uporabniški avatar
Desperado
Častni član foruma

Kraj: O-bala

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prestopi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost