Dejmo malo trezno analizirat tekmo. Do gola smo bili boljši, imeli smo posest, Interju nismo pustili dihat. Bli so bogi, razen une priložnosti Alvareza, ko je žoga ponesreči prišla do njega. Skratka verjetno tako, kot si je Allegri zamislu. Držimo žogo, ne damo jim niti najmanjše šanse, stopnjujemo pritisk, če ga do konca zabijemo super, če ne igramo remi, kar bi blo še vedno v redu. Vse nam je šlo kot po maslu, do napake Abateja. Škoda, ker je Abate do takrat šolal Alvareza in Nagatoma, Milito pa izkušeno. Abbiati ni najboljš posredoval, Milito je pa zadel edini kot, ki ga je lahko. To je bila prva prelomna točka, druga je bila prečka Van Bommla. Če bi šlo tisto notr, sem prepričan, da bi zdej govorili, kako smo razmontiral Inter. Malček sreče in bilo bi čisto drugače. Ampak to je fuzbal, zato je tako privlačna in zanimiva igra.
Zdej če gremo na posameznike. Abbiati bi mogoče lahko posredval boljš, samo enostavno je Milito zadel idealno. Abate dobr, samo grozna napaka, ki je odprla tekmo. Nesta in Silva dobra, Zmabrotta za silo. Nocerino tokrat ni bil na ravni prejšnjih predstav, tudi Boateng ne, medtem ko je bil Van Bommel mogoče celo najboljši posameznik pri nas. Ibra in Pato slaba, sta se trudila, samo enostavno ni šlo. Presenetu me je Emanuelson, ki je bil zelo živahen, tudi potem, ko je šel na levi bok. Menjava Zambrotta-Binho je bla posrečena, Robinho je vnesel živahnost, samo smo mi po golu že padali in je težko sam kej naredil, čeprav je mel lepo šanso, samo po posnetku se vidi, da je bla zelo zajebana situacija in da bi težko kaj več naredu. Napak je bla menjava Seedorf-Nocerino. Seedorf je enostavno star in on rabi deset minut, da zagreje mašino. To se ve, Allegri ga je pa vseeno deset minut do konca dal notri. Mogoče ključna napaka. Tudi El Sharaawy je bil simpatičen, samo je imel enostavno premalo časa, da bi kaj spacal.
Poraz ni konec sveta. Vrnili smo Inter v igro, samo smo še vedno piko za vodilnim, do konca je pa še več kot polovica prvenstva! Ključne tekme še prihajajo. Problem je edino to, kakšne psihične posledice bo poraz pustu na igralcih. Dobro je, da je med tednom Coppa, ker bi z zmago nekako naredili korak v pravo smer, potem pa med vikendom zmaga obvezna, ker Juve gostuje v Bergamu, Inter pa gosti Lazio. Skratka zajebani tekmi, kjer bi obji znal pustit pike. Mi moramo samo naprej gledat sami sebe, zmagovat kot do sedaj in bo.
Za konec hočem povedat samo še to, da smo mi zmagali sami sebe. Brez napake Abateja ni šans, da bi Inter zmagal. Ni šans. Sami smo si praktično zabili gol. In samo tako je lahko Inter prišel do zmage. Pač sreča na njihovi strani. Če bi zadel Van Bommel bi se lahko pogovarjali čisto druge stvari. Zdej pa samo glave gor, zmagat dvakrat Novaro in derbi bo pozabljen.
FORZA MILAN