Dobro razmišljanjeČlanek govori o tem, kako si Berlusconi vedno želi osvojitve lige prvakov in seveda Scudetta, vendar s takim svojim odnosom lahko samo sanja o tem. Če opraviš dobre nakupe, imaš nekaj možnosti za osvojitev tekmovanja, če pa se seveda krepiš kot mi, si ves čas na 3-4 mestu. Govori tudi o letu 2002, ko je v Milanu bila mala revolucija. Iz Lazia je prišel Nesta (takrat najboljši branilec v Serie A in seveda zelo drag), prišel je tudi Rui Costa (najboljši asistent lige) in Milan je osvojil ligo prvakov. Naslednje leto je prišel Kaká in osvojili smo Scudetto. Avtor članka se sprašuje, kako lahko v teh časih kdo upa na lovoriko, če pa se proda Kakája in se ga "zamenja" s Huntelaarjem. Po tej sezoni dobimo novega sponzorja (Fly Emirates) in prišlo bo nekaj denarja za nakupe (vprašanje koliko). Galliani in Braida naj bi se trudila, da spravita kakšen nakup pod streho že pred svetovnim prvenstvom, ker po prvenstvu bodo cene nekaterim nogometašem še zrasle in takrat bodo najboljše kupovali samo še Real, Chelsea, City, Inter... Kaj pa mi? Mi ne zapravimo skoraj nič, želimo pa veliko! Finančno zelo dobro razmišljanje, vendar to ne bo prineslo rezultatov (beri denarja). Leonardo baje po tej sezoni odhaja (ustvaril je neke temelje za nadaljevanje) in z njim bi obvezno morali oditi Dida (plačamo mu še letalsko vozovnico), Kaladze, Jankulovski, Oddo in Huntelaar (ni se preveč izkazal in zanj bi dobili še dostojno vsoto denarja). Okrepiti bi se morali v obrambi (Astori/Mexes, Yepes, Albertazzi), na sredini (Poli, Verdi) in v napadu (Džeko so sanje, Trezeguet je prestar, Berbatov ni nič posebnega).
V najboljšem primeru bi ekipa lahko izgledala tako:
Abbiati
Antonini Silva Nesta (Mexes) Maxwell
Pirlo
Ambro Poli
Pato Ronaldinho
Džeko
Menjave: Storari, Albertazzi, Favalli, Yepes, Zambrotta, Bonera, Abate, Gatusso, Flamini, Verdi, Mancini, Seedorf, Borriello in Inzaghi.
Dvomim, da bomo imeli naslednjo sezono takšno postavo, a upanje umira zadnje!