Mercato 2013

Splošna debata o prestopih igralcev v Milan.

Re: Mercato 2013

OdgovorNapisal/-a kleemeen dne 02. jun 2013 23:27

kleemeen
Kapetan Milana

OdgovorNapisal/-a Penny dne 03. jun 2013 12:31

Dejansko mene pri Civelliju moti samo ena stvar. Imamo Zapato, Mexesa, Bonero, Zaccarda, Salamona in Vergharo. To je šest branilcev, Civelli bi bil sedmi. Se pravi da ni šans, da pripeljemo še kakšnega obrambnega. In samo Civelli kot okrepitev v obrambi ni dovolj. Tudi če Salamon in Verghara recimo gresta na posojo, bomo mel pet branilcev, kar je ravno prav in ne vidim možnosti, da bi kupovali še šestega. Čeprav za moje pojme vsaj Verghara more dobit šanso. Bral sem komentar enega izmed kolumbijskih novinarjev, ki je pisal, da je Verghara fenomen. Visok, agilen, odlično čita igro in ima nos za gol. Pravi, da ko gledaš igrat, je kot da bi gledal veterana in ne mulca. Pa tudi za Salamona so pisali, kako da na treningih navdušuje Allegrija, zdej pa kr, da bo šel. Bomo vidli...

Berem tudi, da Allegri razmišlja o sistemu 4-2-3-1, predvsem zaradi Saponare. To je super, lepo mamo ta sistem ko igra Saponara in 4-3-3, ko ga ni na igrišču.

Pa še glede Allegrija in kolumne capcapa, ker ne vem, kam naj drugam prilimam. Ko je imel Allegri lani močno ekipo in tam konec oktobra, novembra in začetek decembra brez poškodb, smo harali in zmagovali po 3 ali 4:0. Takrat smo imeli identiteto in smo imeli smisel v igri. Žoga je krožila, imeli smo posest, bili agresivni. Potem so nas zjebale poškodbe, poleti pa so ga zjebali v upravi in je s to ekipo naredu čudež, ne glede na kakšen način. Tako da, prvo naj mu Berlusconi kupi kaj pametnega, naj mu da močno ekipo in da potem vidimo, česa je sposoben. Najlažje je pa bit pameten, a ekipo je mel Allegri letos za peto al pa šesto mesto realno. Sam je dvignu igralce, kot so El Shaarawy, De Sciglio, Zapata, Constant, Monto in podobne. Ampak enostavno ni bilo dovolj kakovosti, da bi obenem igral še neki hudo atraktivno igro.
Uporabniški avatar
Penny
Milan v krvi

OdgovorNapisal/-a SkRjO dne 03. jun 2013 12:39

Tudi jaz sem za to, da ponovno sprobamo sistem 4-2-3-1. Spet bi poizkusil z Boatengom na AMC, tako kot takrat ko je bil v konici Ibra, kateri je na sebe povlekel dva, tri igralce in delal prostor za šute Boatenga. Tedaj vemo, da je Boa blestel, like a boss. Sedaj imamo v konici Ballota, ki ima podoben stil igranja kot Ibra in ne vem, zakaj ne bi bilo vsaj malo podobno tistemu.

Abbiati

Abate - Mexes - Zapata - De Sciglio/Constant

De Jong - Montolivo

Cerci? - Boateng - El Shaarawy

Balloteli

Zraven pa še imamo obilico mladih (Saponara, Verghara, Salamon, Cristante, Petagna, Ganz, Niang), željnih dokazovanja v prvi postavi, ki bi delali hudo konkurenco tem.

:salmilan:
Uporabniški avatar
SkRjO
Zvezdnik Milana

Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a capcap dne 03. jun 2013 12:49

Penny je napisal/-a:Pa še glede Allegrija in kolumne capcapa, ker ne vem, kam naj drugam prilimam. Ko je imel Allegri lani močno ekipo in tam konec oktobra, novembra in začetek decembra brez poškodb, smo harali in zmagovali po 3 ali 4:0. Takrat smo imeli identiteto in smo imeli smisel v igri. Žoga je krožila, imeli smo posest, bili agresivni. Potem so nas zjebale poškodbe, poleti pa so ga zjebali v upravi in je s to ekipo naredu čudež, ne glede na kakšen način. Tako da, prvo naj mu Berlusconi kupi kaj pametnega, naj mu da močno ekipo in da potem vidimo, česa je sposoben. Najlažje je pa bit pameten, a ekipo je mel Allegri letos za peto al pa šesto mesto realno. Sam je dvignu igralce, kot so El Shaarawy, De Sciglio, Zapata, Constant, Monto in podobne. Ampak enostavno ni bilo dovolj kakovosti, da bi obenem igral še neki hudo atraktivno igro.

Sigurno da je bil kader dokaj porazen in težko igraš s takšno sredino. Upam, da bo Allegri dobil okrepitve, ki si jih želi in da bomo nato res dobro zaigrali. Vseeno me preletavajo dvomi, ali je Allegri tega sposoben. Ne morem mimo teh 12ih tekem, v katerih smo iztržili le 2 zmagi. Tudi v zadnji sezoni z Ibro nismo uspeli merd in gobbov premagati (serie a). Jaz upam, da Allegriju uspe, ker mi je simpatičen dečko, toda še vedno imam dvome...

----------------
Sedaj nekaj pišejo o Luci Toniju... jaz verjamem, da so to velike buče in taktiziranje uprave... potem bomo pripeljali recimo Matrija in vsi bodo zadovoljni, samo da ni Tonija.
Uporabniški avatar
capcap
Milan v krvi

Kraj: Wajdušna

OdgovorNapisal/-a Penny dne 03. jun 2013 12:54

To so spet po moje zgodbice za novinarje. Kao Pazzini out, kdo ga bo zdej nadomestil. Brezveze. Naj mali Petagna dobi šanso, poleg tega lahko Balota na kakšni tekmi, dokler ne pride nazaj Pazzo, todu Niang zamenja v konici.

Pa še na hitro malo govoric... Hondin agent naj bi ta teden prišel v Milano in zaključu deal. Kaj bi dal :clap: Fiora za polovico Cercija hoče 5 milijonov, v Torino bi lahko šli ali Traore ali Salamon ali morda celo Nocerino, ki ga hoče trener Ventura. Zaccardo naj bi zapustu Milan. Allegri si zelo želi še Ogbonno.
Uporabniški avatar
Penny
Milan v krvi

OdgovorNapisal/-a Baruca98 dne 03. jun 2013 14:23

-Berlusconi vuole un Milan con il 4-3-3, Poli è vicino, Allegri chiede Ogbonna e Cerci.
-Berlusconi želi , da Milan igra s formacijo 4-3-3, Poli je zelo blizu podpisa, Allegri pa želi še Ogbonno in Cercija.

*Verjamem da bo Galliani Allegriju uresničil želje, tako da mislim da bosta oba postala naša igralca, zelo zelo blizu je Cerci, za Ogbonno pa bomo morali premagati Juve.
Nevem zakaj bi kupovali Civellija, ki ima že 29 let in imamo zapolnjeno obrambo. Ogbonna pa spada med mlajše igralce in je veliko boljši od Civellija. Po moje bodo Salamona posodili in vse več se tudi govori da nas bo zapustil Zaccardo, zato bi bil nakup Ogbonne super in povsem na mestu, Civelli pa nima kaj iskat v Milanu, še tako smo podaljšali pogodbo z Bonero in ne rabimo še enega takega.

*V primeru da igra Saponara bo Milan moral spremenit formacijo, ker Ricky igra napadalnega vezista in kot je nekdo ze omenil bi bilo dobro da bi igrali s formacijo 4-3-3- ko ni Saponare v igri v obratnem primeru pa s formacijo 4-2-3-1, čeprav nevidim razloga zakaj nebi igrali s formacijo 4-2-3-1 (imamo 2 napadalna vezista: Boateng in Saponara, na tej poziciji pa lahko igra tudi Poli. Če pa prodamo Boatenga bo prišla kakšna zamenjava, recimo Alcantara ali pa Honda)...
Zadnjič spremenil Baruca98, dne 03. jun 2013 14:40, skupaj popravljeno 4 krat.
Uporabniški avatar
Baruca98
Član Kluba navijačev

Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Juice dne 03. jun 2013 14:25

Baje je Galliani danes zjutraj ponudil 6m za 50% Ogbonne
Uporabniški avatar
Juice
Milanov predsednik

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Baruca98 dne 03. jun 2013 14:31

Gennaro je napisal/-a:Potencialna okrepitev Milana Poli je vceraj zabil gol proti San Marinu.

:)
Uporabniški avatar
Baruca98
Član Kluba navijačev

Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a taura dne 03. jun 2013 14:42

sicer pa če kdo dvomi v Allegrija...
http://media1.sulia.com/static/user_images/12/2013-06-03/2e82581d-e36f-4818-89a5-d163e0336aea
(slika je preširoka zato jo nemorm zalepit kr direkt)
rdeč stolpec je št. odigranih tekm, črn stolpec št. točk na teh tekmah, v oranžnem krogu pa povprečno št. točk na tekmo. Allegri vodi pred usemi ostalimi trenerji od kar je Berlusconi šefe
Uporabniški avatar
taura
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a Tadej dne 03. jun 2013 17:34

taura je napisal/-a:sicer pa če kdo dvomi v Allegrija...
http://media1.sulia.com/static/user_images/12/2013-06-03/2e82581d-e36f-4818-89a5-d163e0336aea
(slika je preširoka zato jo nemorm zalepit kr direkt)
rdeč stolpec je št. odigranih tekm, črn stolpec št. točk na teh tekmah, v oranžnem krogu pa povprečno št. točk na tekmo. Allegri vodi pred usemi ostalimi trenerji od kar je Berlusconi šefe

Pa še poglejmo z druge perspektive:

Statistika Lige prvakov od prevzema allegrija:

Zmage(8):

Auxerre, Auxerre, Viktoria, BATE, Arsenal, Zenit, Anderlecht, Barcelona

Remiji(9):

Ajax, Real, Tottenham, Barcelona, BATE, Viktoria, Barcelona, Anderlecht, Malaga

Porazi(9):

Real, Ajax, Tottenham, Barcelona, Barcelona, Arsenal, Malaga, Zenit, Barcelona

Statistika proti big boysom je sledeča:

Zmage: 2 Remiji: 6 Porazi: 8

Pa še statistika proti big boysom v Serie A :

2010/11 - 20 točk od možnih 36 (5 zmag, 5 remijev, 5 porazov)

2011/12 - 14 točk od možnih 36 (3 zmage, 5 remijev, 4 porazi)

2012/13 - 11 točk od možnih 36 (2 zmagi, 4 remiji, 5 porazov)

Nisem želel gnjavit s statistiko, ampak me je spodbodel taura s stavkom "če kdo dvomi v allegrija"...pa še kako dvomim.

Lahko ima ne vem kakšen procent zmag, ampak če ne zna pripravit ekipe za velike tekme, trener preprosto ne more bit dober. Pa da bi imeli vrhunsko igro in ne bi imeli osvajali točk, bi še razumel, ampak kaj ko nismo ne atraktivni in ne učinkoviti.

Se povsem strinjam s tem textom na kolumni:

Proti Juventusu, Interju, Fiorentini, Napoliju, Romi in Laziu smo od 12 tekem zmagali le 2! Predvsem ta številka me bode v oči in to mi daje občutek, da Allegri v bodoče ne bo »porihtal« zadev. Za kakšno Fiorentino, Romo, Udinese, Lazio bi bil Max perfekten trener, toda Milan potrebuje nekaj več. Najbolj pa me moti to, da v igri Milana pod Allegrijem nisem našel oz. videl neke identitete. Vsaka velika ekipa ima identiteto v igri, po čemer se jo lahko prepozna. Milan v zadnji sezoni ni imel te identitete. Navijači smo bili dokaj enotni (predvsem na forumu), da je naša identiteta »igra brez repa in glave«.

Lep dan še naprej ;)
Tadej
Silvio Berlusconi

Kraj: Slovenska Bistrica

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prestopi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov