Mercato 2014

Splošna debata o prestopih igralcev v Milan.

Re: Mercato 2014

OdgovorNapisal/-a gattuso dne 05. jan 2014 14:12

Treba je tudi razumeti, da, če se je skeširalo za Matrija 12 mil, pa čeprav na obroke, sedaj kar od nekod ni spet teh 12 mil. Vsaj koliko se gremo revežov, je potrebno to razumeti. Saj uprava se zaveda, da je bila to napaka, ampak tega ne bodo jasno in glasno povedali, vsaj jaz realno ne pričakujem takšne izjave. Imaš v kadru igralca, pljuval pa ga boš po medijih. Pač Allegrijeva želja, ki je očitno odraz njegove genialnostii. Jaz se včasih malce zamislim, recimo, da bi tip dobil vsakega igralca, ki bi ga hotel, ker pač finance ne bi predstavljale ovir. To bi bla komedija za moje pojme, ker tip nima občutka koga kam postaviti na igrišču kaj šele bi bilo, če bi tip odločal koga se bo pripeljalo. Če se je Mexes skregal z Allegrijem, ga podpiram, ker verjamem, da marsikateri igralec, ter navijač bi mu spustil konkretno bombo po kepi. Že dolgo časa se govori, da slačilnica ni z njim, ter igralci ne dihajo s trenerjem, če tega ni, potem zadeva ne fukcionira. Ne verjamem, da ga podpirajo, ampak spet, o tem se ne govori veliko s strani igralcev, ker narediš še samo večji kaos v ekipi. Mexes mora ostati, ker je eden redkih, ki je do zdaj imel solidne predstave, Bonera je steklen, odigra lahko dve tekmi na nivoju Maldinija, naslednjih 10 tekem pa bo totalno pod nivojem. Zapata me letos ne prepriča najbolj, potem pa še ostane Rami, ki je vprašanje kdaj ga bo Allegri poslal v tekmovalni ritem. Pač vse je tako megleno, je pa potrebno pogledati tudi s strani financ kako se bodo zadeve odvijale, če menijo, da je prodaja Mexesa rešitev, naj to naredijo, čas bo pokazal, če je bilo pravilno. El Faraone je milanista, letos ima smolo s poškodbami, tako pač je to, mislim, da smo že vsi vajeni, da v zadnjih 3-4 letih igralec oddigra določeno število tekem, potem pa pukne. Treba je investirati v ekipo, ampak seveda na pameten način, vendar dandanes ne bo veliko ekip, ki ti bodo prodale igralca za zelo majhen denar, še posebej ne majhni klubi, ki od tega živijo. Ne prodajajo se kot za med tv pravice, ne igrajo v evropskih pokalih, da bi denar od nekod še pritekal, tako, da je to ena izmed redkih priložnosti, da lepo zaslužijo. Galliani ne more pri vsakem prestopu naredit čudeža, to je logično in realno. Ballo v Galatasaray? Ne vem, ampak, če je slučajno kaj resnice na tem, je lahko človek tako debilen, da bi šel v turško ligo pri 23ih? Saj turčini imajo denarja, ampak s športnega vidika imaš veliko boljšo izbiro, ki te motivira, ter obenem zaslužiš. Tip bo ostal za moje pojme, vsaj do poletja, tukaj bo redno igral, mondial se bliža, poleti pa je vse možno. Če se ga proda, obvezno Džekota pripeljat, ker tip je milanista, ter igračina.
gattuso
Milanov trener

OdgovorNapisal/-a capcap dne 05. jan 2014 14:12

Ma to da je nakup Matrija zgrešen je jasno kot beli dan. Toda tudi to se ŽAL zgodi in tokrat so fajn zajebali. Ampak zdaj je kar je, lahko gledamo nazaj in se pizdimo, lahko pa gledamo naprej in špekuliramo kaj je najboljše za klub.

Zakaj ne moremo obdržati Mexesa in kupiti Nainggolana? Ne vem, verjetno je razlog denar. Govorim na pamet in kar slišim po forumih: podjetja Berlusconija gredo ZELO slabo oz. ne tako dobro, da bi lahko še vedno metal noter denar. Največji problem so tožbe Mondadori (500 milijonov €+) in Berlusconijeva ločitev, ki njegovi bivši ženi vsak mesec nakaže lep kos denarja. Potem so tukaj tv pravice Mediaseta, kjer so tudi v nekih težavah. To niso DEJSTVA, to pač berem in predpostavlja se, da je to to.

Če temu verjamemo torej lahko ugotovimo, da se ne moreš ti kreditirati pri bankah za nakupe. Ok lahko bi to počeli, toda to je utvara, ki bi se končala s propadom. Raj mal potrpim in imam par drvarjev in čiste račune. Vse te zadolžene ekipe bodo prej ali slej odgovarjale in takrat vsaj jaz nočem, da bi bil moj Milan ena izmed njih.

Kar je potrebno sedaj narediti (vsaj po mojem mnenju) je, da se rešimo teh odvečnih drvarjev, kar pa bo težka naloga. Vsi klubi vedo da se jih hočemo rešiti, mi pa ne smemo narediti pred njimi obupanega obraza, ker drugače bomo pušnili mi. Pustili bi jih brez odškodnine in se zmenili še da mi plačujemo del plače. To bi bila poguba...
Neumne napake je težko popravljati in potrebna je mirnost, ki jo večina navijačev nima. Mislite da je Gallianiju lahko požreti 12 milijonov in Matrija... še sedaj se tolče po glavi... toda verjetno je bil to ultimat Allegrija (moje mnenje). To da vsi po spisku pizdite in qrcate, ne pomaga Milanovi atmosferi. Ne pomaga ekipi in igralcem in sigurno ne dela nobenega pozitivnega učinka na igro ekipe. To govorim za širšo bazo navijačev po celem svetu... vsak negativen komentar na Milanaovo FB in twitter račun sigurno ne pomaga. Je že prav da navijači izrazijo nestrinjanje, tudi sam ga, toda to resnično ne pomaga tistim, ki upravljajo klub - če ga resnično upravljajo z namenom, da se spet pride do dobrih rezultatov. To pa je že druga zgodba, zgodba zaupanja v to upravo.

Prodaja kluba? Glej, minilo je dobrih 5 let, odkar je bil Milan na vrhu Sveta (FIFA club world cup) in minile so 2 leti in pol odkar smo osvojili Scudetto. Jaz nad lastnikom in upravo ne bom še obupal, ker so naredili OGROMNO preveč, da bi jim sedaj obrnil hrbet. Še vedno bom zvest tej upravi, ki nam je podarila sanje in nas postavila na vrh klubskega nogometa. Da bi po nekaj letih hotel menjavo lastnika in uprave bi bil nelojalen kreten. Zaslužili so si zvestobo in to jim bom tudi nudil. Ne pa za vsako ceno in sigurno ne v neskončnost. Toda mislim da nekaj let zvestobe pa si vseeno zaslužijo. Če se tebi zdi 1 leto zvestobe dovolj, proti 25 letom šampanjca in kaviarja, je to tvoja stvar.
Uporabniški avatar
capcap
Milan v krvi

Kraj: Wajdušna

OdgovorNapisal/-a gattuso dne 05. jan 2014 15:14

Saj v tem je ravno problem, ker smo bili veliko let navajeni na lagodje, ter vrhunske rezultate. Dobro je včasih prišla kaka krajša kriza, ki se je v momentu prebrodila, ampak trenutno ne kaže na tako velik zasuk krivulje navzgor. Jaz verjamem, da marsikateri navijač tukaj, ter širom po svetu velikokrat odreagira na prvo žogo, tudi sam bi včasih najraje vse poslal v kurac, ter samo kritiziral, kar tudi sem, vendar čez čas se pomiriš ter premisliš. Pač vsak ma svoj način izražanja, eni se malce lažje, drugi malce težje obvladujejo. Je pa vsem ena skupna lastnost, da vsi želimo in želijo najboljše klubu, vsak pač nekako skozi svoje besede pove svoje mišljenje, čeprav velikokrat na mogoče nepravi način. Tako je v ljubezni do svojega kluba, vedno so vzponi, padci, neprimerno izražanje, včasih preveliko kritiziranje, ampak to je pač odraz vsega kako velik klub je Milan. Da smo bili 25 let na nivoju Catanie al pa Livorna, ne bi noben pizdil, čez trenutno situacijo. Edina stvar kar je, da smo sedaj v takšnem stanju, da se potrebujejo ljudje, ki bodo vlagali 100% procentov v klub, da bo spet tam kjer spada. Pač primer Allegrija, tip ve, da po koncu sezone odhaja, ampak mi preprosto deluje, kot, da se mu jebe za vse na momente. Ajmo, če si profesinolec, pa se izkaži, začni delat spremembe tudi pri sebi, ter ne samo v postavljanju igralcev. Trener bo takrat velik, ko bo svojo filozofijo priredil na trenutni kader, ampak pri nas se pojavlja primer, ko človek sploh nima filozofije. Ne more noben oporekat temu, da je nima. Ne verjamem, da obstaja človek, ki še želi gledat njega na klopi Milana. No mogoče kakšen Juve in Inter samo, ker vedo, da nam ne gre vse po planih.
Totalno spremenit upravo tudi ni za moje pojme dobra ideja. Ta uprava samo rabi še kakšen obraz dodatno. Isto, kot ekipa, okostje neko je, samo kvaliteta dodatna se še pripelje, da začne jermen laufat na polno. Saj 25 let je doba, da dokažeš, da maš sposobno vodstvo, lovorike govorije zase, vprašanje je samo, kdo je postal nonšalanten, ter nima več tiste energije, ter zagnanosti za dobro delo v klubu. Kot prvo zdravstvo je treba spremenit, ker zdravniška služba je pod nivojem, pripeljat Maldinija, stare obraze, ki so pisali zgodbo Milana, ker takšne stvari lahko samo dobro vplivajo na stanje in delovanje kluba. Okrepit ekipo na primeren način, ter obenem, da štimajo finance. Lahko je vse skupaj govoriti, ampak, ko dobiš določene pogoje s katerimi moraš razpolagati,še kako gledaš na vsak euro. Ni težko samo navijačem, ter igralcem, tudi uprava se je pomoje znašla pred izzivom, kako z omejenimi sredstvi pripeljati klub na pota stare slave. Kako se bo razpletlo bomo videli, trenutno stanje ne kaže na bleščečo prihodnost, ampak enostavno usojeno nam je, da pridemo ponovno tja, kot si zaslužimo.
gattuso
Milanov trener

OdgovorNapisal/-a Penny dne 05. jan 2014 16:26

Sploh pa res ni treba zdej rezat žil, če se Mexesa res prodaja. Tip je naredu neko hudo pizdarijo, to se je pisalo že pred časom, zato verjetno tudi ni več v igri. Verjetno je res sam kriv, da si je zjebu uč, mogoče pa je celo tista zgodbica s solarijem resnična in take pajace je treba sterat iz kluba. Kaj se ma on za med sezono vlačit po solarijih. Da si pol zjebe uč in ne more igrat pomembne tekme. Jebeš to! In pred časom ste bli vsi pametni, kako je treba se znebit pajacov, ki prvo gledajo na to, kako zgledajo in šele potem kako igrajo, zdej je pa kar narobe, ker hočmo Mexesa dat stran. Dvoličnost, ni kaj.

Drugače je pa Mexes soliden branilec, mogoče dober, ampak to je to. Raje imam Zapato, ker je mlajši, tudi Astorija, če bi se ga res vzelo. Treba je vzet v zakup, da se Mexes stara, da je mel operacijo križnih vezi in da gre z njim po vsej verjetnosti navzdol. Vse skupaj pa so samo namigovanja in počakajmo, da se najprej kej sploh zgodi. Ker od tega, kar se zdej piše, je okoli 90% bedarij. Dejmo žile rezat po koncu mercata, ko bo dejanko jasno, kaj je blo in kaj ne, ne pa že zdej.

Galliani: "If we will sign Nainggolan? Goodbye..."

No tole je jasen znak, da se za Nainggolana resnično nekaj kuha.
Uporabniški avatar
Penny
Milan v krvi

OdgovorNapisal/-a _IKE_ dne 05. jan 2014 16:36

Galliani: "We have signed Honda and Rami in this transfer window, and we are satisfied at the moment."

Allegri: "I've spoken with the management about the transfer market, and we will talk about it again. They know what my requirements are."

:swear:
_IKE_
Legenda Milana

OdgovorNapisal/-a Gennaro dne 05. jan 2014 17:21

Sam osebno mislim, da bo šlo še za en mercato "tresla se gora, rodio se miš". Že od zadnje tekme v letu 2013 se govori in piše kako se zanimamo za tega, pa onega, pa tretjega, pa da je četrti že skoraj naš, da peti pride poleti, bla bla bla. In JA vem da smo šele petega januarja in da se je mercato komaj začel, a sam pač glede na vse videno v zadnjem času, res nimam več nekega ogromnega pričakovanja, če sem iskren mi dol maha za vse skupaj. Zato, ker je sezona itak že zafurana, Allegri na vsaka dva dni veselo govori o tem, kako on polet itak gre in da mu je za vse skupaj ravno do Kosova in očitno je dobil svojih pet minut za payback, ker ok če smo iskreni, je bil Berlusconi in uprava ob koncu lanske sezone zelo nekorektna do njega...nekako se je iskalo menjavo, ko pa nikogar ni bilo, so pa rekli v smislu "jah boš pa še eno leto ti" in očitno se je "gospod" odločen maščevati za to. Samo tako si lahko razlagam nakup Matrija, pa tele izjave zdej. In ja tudi če je uprava takšna kot je (daleč od idealne, da se razumemo!), se moraš zavedati (če imaš seveda vsaj gram karakterja) da Milan ni samo uprava, ampak da Milan predstavljajo tudi navijači! In ravno zato mi ni jasno, kako lahko tak folk živi sam z sabo, ko ve da sedi na klopi kluba, ki ima izjemno zgodovino, ki ima milionsko armijo navijačev po celem svetu, za katerega stiskajo pesti obični ljudje, ki jih ni sram tudi jokati, ko klub doživi kakšen težak udarec, da pa tebi za vse skupaj "puca ku***" če sem lahko malce vulgaren!

Točno tako kot je nekdo napisal...bodi profi in oddelaj svoje do konca, a tega po Allegrijem ne bomo videli. Srčno upam da se motim, ampak če je človek res takšen skret, kot se prikazuje v zadnjem času, se ne bom čudil če nas bo namerno sabotiral v Serie B (ja vem da je mal prehuda, ampak me res nič več ne preseneti).

Edina opcija, da v Milanu vidimo kakšno dobro okrepitev je po mojem ta, da je čelavi v Braziliji že govoril z Seedorfom o igralcih, ki bi jih slednji rad v ekipi. Glede Mexesa pa takole: če pride kakšen mladi talent (zarad mene tudi Astori), potem še preživim njegov odhod...itak ne govorimo o Nesti, ampak o igralcu ki služi nerealno preveč in ki tudi zna imeti svoje muhe.

Pa še o Niangolanu: ravno gledam drugi polčas med Chievom in Cagliarijem in komentator pravi, da je imel v prvem polčasu vse podaje natančne...gola statistika sicer, ki pa je zanimiva =)
Uporabniški avatar
Gennaro
Častni član foruma

OdgovorNapisal/-a capcap dne 05. jan 2014 19:32

Če je res glede Mexesa, da je naredil piz**** naj lepo poka, ker v ekipi je morala in složnost na prvem mestu..

Zavedati se moramo tudi to, da ne more januarja k nam 5,6 nosilcev igre.... zimski mercato je narejen za krpanje lukenj, ki jih je sicer pri nas veliko, toda pravo revolucijo se vedno dela poleti. Sploh pa se je pozimi še težje znebiti določenih igralcev in če nekdo ne gre, je logično da ne more priti nov igralec. Nasičenje je tudi lahko vzrok problemov. Vsi igralci hočejo igrati in če jih bo preveč nezadovoljnih, lahko delajo slabo klimo v slačilnici.
Uporabniški avatar
capcap
Milan v krvi

OdgovorNapisal/-a mrosoner dne 05. jan 2014 21:38

Po zadnjih informacijah naj bi se Arsenal zanimal za naš dvojec Baloteli, El sharavy. Enega od njih naj bi pripeljali že v januarskem prestopenem roku.
Uporabniški avatar
mrosoner
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a SkRjO dne 05. jan 2014 21:57

Kar oba gresta? "Lepo." :)
Uporabniški avatar
SkRjO
Zvezdnik Milana

Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a capcap dne 05. jan 2014 22:10

mrosoner je napisal/-a:Po zadnjih informacijah naj bi se Arsenal zanimal za naš dvojec Baloteli, El sharavy. Enega od njih naj bi pripeljali že v januarskem prestopenem roku.

Ja, je rekel SUN in Daily Mirror, je že 100%.
Uporabniški avatar
capcap
Milan v krvi

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prestopi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost