Gennaro je napisal/-a:Me pa zanima, kako bi doloceni preziveli danasnji dan, ce bi prodajali recimo Cavanija kot ga je Napoli ali pa Suareza kot ga je Liverpool.
Napoli je prodal Cavanija ko je bil med top v Italiji in pripeljal kvalitetno zamenjavo. Lpool je prodal Suareza, ko je bil med top v Angliji in pripeljal zamenjave. Milan je prodal Balotellija, ko je v krizi. Pa tudi prodaja Kakaja ni prinesla nakupov. Tudi odhoda Ibre in Silve ne. No vsaj skeširali se nismo, ampak smo z free playerji poizkušali.
Sicer pa moj pogled na mercato, glede na to da že dolg nisem kaj napisal (upam da ste ostali bolj optimistični):
Mene glava peče, ko vidim kaj delamo na mercatu letos. Že od začetka mi ni bilo jasno zakaj smo pripeljali Agazzia, ampak ker je bil pripeljan kot drugi vratar me ne tako zelo moti. Bolj me moti da je Essien še vedno v Milanu in da smo podaljšali pogodbo Muntariju, da jih bomo gledali še dolgo v našem dresu. Medtem ko sta Alex in Lopez krpanje za silo, za eno ali dve sezoni, skratka nepomembno, ker smo v fazi izgradnje ekipe na dolgi rok in bi bilo potrebno poskusiti z nečim mlajšim in bomo vsaj eno sezono potrebovali za ponovno uvrstitev v Evropo.
Kot sem trdil da Honda ne bo nič posebnega, si upam stavit, da ne bosta nič pretiranega pokazala Menez in Armero. Pa nabijajte vi kako smo ju dobili zastonj, kako je Armero raztural na SPju itd. Me ne prepričata! Solidni okrepitvi ampak ne tisto kar Milan dejansko potrebuje. Edino, kar smo pametno kupili je Rami. Visok, dober in čvrst nogometaš v osrčju obrambe. No nismo ga kupili ampak dobili, pa vseeno.
Za konec pa še gremo prodati igralca okrog katerega smo gradili ekipo oz. bi jo naj vsaj gradili. Res brez besed. Kako bomo pripeljali Costo/Cercija, če že nimamo denarja, pa itaq bomo z menjavo napadalcev izgubili še 10 mio €? Da o vezistu ne govorim. Džemaili? A se šalite vi? Jaz ga zastonj ne bi vzel…
Namesto da bi se skeširali enkrat po doooolgih letih, pa bi se res morali glede na rezultate, ekipo in igro, pa da bi pripeljali Isca in Nastasiča… Dva mlada, talentirana in kvalitetna igralca, ki jo potrebujemo bolj kot Atacama vodo, po pravici rečeno: sta na trgu, se nam ponujata in še cena ni prenapihnjena.
Upam, da se Mastour, Niang, Cristante in El Shaarawy izkažejo, sicer bomo spet brez Evrope. Naj pride vsaj Costa, čeprav ga ne poznam, ampak je mlad in Brazilci so nas že ničkolikokrat reševali.
No bom počakal na konec mercata, bom počakal še en mesec, da vidim kaj se bo izcimilo. Upam da bo vse dobro in ne bomo trpeli še enake sezone lanski. Ampak glede na zgodovino dvomim da bo kaj pametnega :/ Ne glede na vse moja kri ostaja rdeče-črna, od prvega pa upam da tudi do zadnjega dne.
No naj dodam še nekaj meni najbolj zanimivih citatov s foruma, po tem ko se je zimski mercato zaprl

4.2.2014; Penny: "Poleti bo kot kaže velika revolucija,..."
5.2.2014; Capcap: "V primeru, da se Milan ne uvrsti v ligo prvakov, bo Milan z "MOJSTERSKO" klavzulo o bonusih za LP, ki jo je seveda vključil galliani, pri hranil cca 20 milijonov evrov pri plačah igralcev. Če se rešimo še nekaterih težkih pogodb (mexes robinho), bi Milan prihranil lahko do 40mil.€. Morebitna ne uvrstitev v LP tako ne bi bila tako kritična."
10.4.2014; Penny: "Pa teh 50 milijonov pomeni, da nam ne bo treba letos nobenega prodajat, kar je tudi dobra novica..."
21.6.2014; capcap (FMRC): "Ob odhodu Balotellija pride kvaliteten igralec sredine in odkupi se Taarbta."
23.7.2014; acerni6: "Pričakujte presenečenje na zadnji dan prestopnega roka. 90% bo to Isco, cena 25 milijonov € ..."