Mercato 2014

Splošna debata o prestopih igralcev v Milan.

Re: Mercato 2014

OdgovorNapisal/-a Lovro_7 dne 21. avg 2014 23:56

IL DIAVOLO je napisal/-a:Jebeš tak fuzbal, kjer se vrtijo taki denarji za precenjene fuzbalerje. ) : Če bo šla ta bolanija, ki vlada na mercatu dalje, bo čez kakih 20 let igralec prodan za milijardo €. Če se komu to zdi normalno potem se mi smili. 90% folka danes drka na neke Rodrigueze, Suareze,...samo ker so v igri take cifre, ki si jih klubi, ki so prodali dušo tujcem in jim mafija na Uefi to dovoli, lahko dovolijo trošit. Škoda besed za to, kar se dogaja, itak bo na svetu vedno več bedakov ki bodo drkali na neke dive, ki v resnici niso vredne niti polovice denarja, ki se zanje troši. Po takih cenah si pri zdravi pameti noben ne bi smel niti zamislit nakup kakega igralca. Ko ga jebe, ko enkrat gre ni več naš in naj gnije tam pri Jaz sem se že pred nekaj leti sprijaznil, da so generacije pravih fuzbalerjev izumrle oz. so na robu izumrtja. Ta biznis današnji nima z igro prave veze, to je postala služba in kot tako se jo propagira in trži.

Balotelli pa bo v zgodovini Milana zapisan kot eden izmed mnogih, ki so prišli in niso pustili prav nobenega pečata. Preveč krhek karakter, da bi lahko v celoti izkoristil svoj potencial. Zame osebno od danes ne obstaja več, kot to velja za vsakega ki zapusti Milan.

Bravo Diavolo popolnoma se strinjam, fuzbal je šel v kurac in to se bo moglo ustaviti. Lepo napisano :)
Uporabniški avatar
Lovro_7
Častni član foruma

OdgovorNapisal/-a smoljo dne 22. avg 2014 00:27

Problem Milana je ta, da tudi igralce, ki jim cene niso napihnjene v nebo "spregleda" oziroma pusti, da nam jih drugi speljejo. Par primerov iz zadnjih let (Vidal, Eriksen, Jorginho, Strootman, itd itd). Ja, mogoče bi moral katerega od teh za kak miljon preplačat in se ne bi moral igrati popolne siromake, ampak bi vsaj bili konkurenčni, atraktivni in bi posledično tisti denar, ki je bil preplačan dobili nazaj iz kart, marketinga, uvrstitev v Evropo in podobno. Ampak očitno raje propadamo.
Uporabniški avatar
smoljo
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a IL DIAVOLO dne 22. avg 2014 01:06

Rabiot, Cerci, Falcao se ne sliši slabo. Če že morem izbirati med Kolumbijcema absolutno zberem Falcaa pred Martinezom. Tudi Če pa stisnemu še Taarabta ob koncu zraven pa sploh pika na i. Nekaj od tega moremo izpeljati, vprašanje samo kam se bodo usmerili. Kapital imamo, vse je odvisno od resnosti vodstva.
IL DIAVOLO
Legenda Milana

Kraj: Gorica

OdgovorNapisal/-a Lovro_7 dne 22. avg 2014 10:27

Je res, da naj bi bil Chicharito sedaj prva tarča?
Uporabniški avatar
Lovro_7
Častni član foruma

OdgovorNapisal/-a smoljo dne 22. avg 2014 10:46

Tako pišejo. Med drugim naj bi se kot ena izmed možnosti pojavil tudi Destro iz Rome.

Corriere dello Sport sicer poroča, da naj bi bil Falcao najbolj všeč bungi kot menjava za Balota, ampak da gremo vseeno na Martineza. Upam, da se čimprej kaj zmenijo, da bo igralec že na voljo v prvem krogu.
Uporabniški avatar
smoljo
Član Kluba navijačev

OdgovorNapisal/-a gattuso dne 22. avg 2014 11:12

Če pride Falcao, bi bilo vrhunsko, kajti v tem momentu nam manjka klasična špica, ki zna zabijat. Zato je tudi zraven potreben fantazist, ki bi pakal paseke, kot po tekočem traku. Ampak vse se ustavi pri financah seveda. Denar imamo, ker potemtakem, bi že zdavnaj propadli, razlika je samo v tem, da se ne investira, ni pa se potrebno ponavljat zakaj se ne. Saj jaz razumem finančni fairplay, ampak večina se jih itq požvižga na vse skupaj.
gattuso
Milanov trener

OdgovorNapisal/-a Penny dne 22. avg 2014 11:35

Falcao je nemogoča operacija in najbolje, da že zdej pozabite na to. Edina tarča je Jackson Martinez, vse ostalo je nabijanje. Za njega naj bi bilo pripravljenih okoli 25 milijonov. Martinez je sicer podaljšal poleti s Portom, ampak z ustnim dogovorom, da ga klub proda, če igralec izrazi to željo. Za Cercija je pripravljenih 10-12 mio, verjetno bo v deal, če bo šel skozi, vključen kdo od mladih, mogoče tudi celoten karton Nocerina. Potem je tukaj še Rabiot, za katerega pa ni od budgeta pripravljenega niti evra. Med direktorjem PSG Blancom in mamo Rabiota naj bi bili zelo zaostreni odnosi, ker ona želi, če se ne motim je celo njegova agentka, da mali igra. Naša taktika je, da bi posredovali kot neki mediatorji, da bi Rabiot na koncu podaljšal in bi ga mi vzeli na dvoletno posojo. Če tudi z možnostjo odkupa, ne vem, samo če tega ni, potem je to smešno. Je pa dejstvo, da od vseh velikih ekip samo mi lahko Rabiotu ponudimo, da bo redno igral v prvi enajsterici, kar naj bi nas postavljajo v ospredje pri njegovih željah. Je pa treba povedat, da bi z Martinezom, Cercijem in Rabiotom po mojem gladko napadli scudetto, se pa vse skupaj zaenkrat sliši samo kot mokre sanje...

korencek66 je napisal/-a:No naj dodam še nekaj meni najbolj zanimivih citatov s foruma, po tem ko se je zimski mercato zaprl :)

4.2.2014; Penny: "Poleti bo kot kaže velika revolucija,..."
5.2.2014; Capcap: "V primeru, da se Milan ne uvrsti v ligo prvakov, bo Milan z "MOJSTERSKO" klavzulo o bonusih za LP, ki jo je seveda vključil galliani, pri hranil cca 20 milijonov evrov pri plačah igralcev. Če se rešimo še nekaterih težkih pogodb (mexes robinho), bi Milan prihranil lahko do 40mil.€. Morebitna ne uvrstitev v LP tako ne bi bila tako kritična."
10.4.2014; Penny: "Pa teh 50 milijonov pomeni, da nam ne bo treba letos nobenega prodajat, kar je tudi dobra novica..."
21.6.2014; capcap (FMRC): "Ob odhodu Balotellija pride kvaliteten igralec sredine in odkupi se Taarbta."
23.7.2014; acerni6: "Pričakujte presenečenje na zadnji dan prestopnega roka. 90% bo to Isco, cena 25 milijonov € ..."

Naj ti odgovorim na del, kjer citiraš mene. Prvo kot prvo, a se ni zgodila velika revolucija v Milanu? Dej poglej kolko igralcev je šlo, nov je trener... To je zame revolucija, zdej pa če ti ne razumeš pomena tega izraza, ne morem pomagat. In še drugo. Ja, ne bo nam treba nobenega prodajat. Smo prodali koga, ki ga nismo želeli? Če ti pa ni jasno, da smo celo poletje čakali na prvega, ki bo kaj ponudil za Balota, da se ga lahko rešimo, pa ti spet ne morem pomagat. Sao Balota smo se mi hoteli rešiti, nismo bili primorani v prodajo, to je velika razlika...
Uporabniški avatar
Penny
Milan v krvi

OdgovorNapisal/-a Gennaro dne 22. avg 2014 11:48

Penny ni ravno tako, da nismo primorani. Smo primorani, ker kesa ni, mi pa ga potrebujemo saj rabimo okrepitve.

To a smo bli primorani, al smo sami hotl pa je kot tista fora, kako gledas na pol pol/prazen kozarec.
Uporabniški avatar
Gennaro
Častni član foruma

OdgovorNapisal/-a Tadej dne 22. avg 2014 11:52

FFP si nekateri tolmačite napačno. Gre se za obdobje 2 let, ko izguba ne sme presegat 45M evrov...psg je odstopil od di marie(in ja, majo keš), prav tako real od falcaa(prav tako majo keš), tako da FFP deluje.

Milan v tem trenutku ne bi smel imet težav s financami...od leta 2012 pa do zdaj so zaslužili samo na mercatu cca 40M evrov, pol so tu ogromni dohodki od lige prvakov, ki je milan vedno uvrščal med top 10.

Vsaj 20M-30M bi milan moral imet po prodaji balotellija imo.
Tadej
Silvio Berlusconi

Kraj: Slovenska Bistrica

OdgovorNapisal/-a Penny dne 22. avg 2014 12:06

Gennaro je napisal/-a:Penny ni ravno tako, da nismo primorani. Smo primorani, ker kesa ni, mi pa ga potrebujemo saj rabimo okrepitve.

To a smo bli primorani, al smo sami hotl pa je kot tista fora, kako gledas na pol pol/prazen kozarec.

Ni res. Pač Balota se je kupilo, da bi se okoli njega gradilo, ker so naši verjeli, da se ga da spravit v red. Ko so hitro uvideli, da to ne gre, smo samo čakali prvega, da kaj ponudi, da se ga znebimo. To je bil Liverpool. Če bi Balo zdej raztural, ga 100% ne bi prodajali...
Uporabniški avatar
Penny
Milan v krvi

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prestopi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost